Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrası belde his kaybı..?

enes16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1 ay önce skolyoz ameliyatı oldum ve ameliyattan beri sağ kalçamın biraz yukarısındaki bölgeyi hissetmiyorum. Bahsettiğim şey karıncalanma gibi değil elimle dokununca belimde dokunuşu hissetmiyorum yani sanki benim vücudum değilmiş gibi. Aynısı sırtımda bir bölümde de var ama bu kadar fazla değil. Bu hissizlik normal mi ve nasıl geçer? Yoksa kalıcı mıdır?

Ben bacağımdan 15 kere ameliyat oldum ve ameliyatlarımdan 1 sene sonra bile bacağıma dokunduğumda hiç hissetmiyordum.. Yani ameliyattan uzun bir süre bu his bana da oldu..

Peki sorun geçti mi yani şu an hissedebiliyor musunuz?

Ben 12 yaşındayım. 1 ay önce 60 derece olan skolyozum nedeniyle Şevki Erdem'e ameliyat oldum. Sizin şikayetlerinizin aynısı bendede var. Doktorumuza sorduğumuzda bu sürecin geçici olduğunu ve önemsenecek bir durum olmadığını bildirdi. Genelde bu ağrılar ameliyatın ilk dönemlerinde oluyormuş. Geçmiş olsun.

enes16

kardeşim öncelikle geçmiş olsun bende 6 yıl önce 95 derece kifoz ameliyatı oldum, yıkandığım halde sırtıma su değiyor mu değmiyor mu fark etmezdim bile
ama belli bir süre sonra normal hayatına geri dönüyorsun
yani zor bir ameliyat geçirdin onları kafana takma, o his kayıpları felan hep geçici
fazla değil üç veya en fazla altı ay sonra yavaş yavaş hissettiğini fark edeceksin

Öncelikle geçmiş olsun. Bende 20 yıl önce ciddi bir skolyoz ameliyatı geçirdim. Uzun bir süre gövdemin bazı bölgelerinde aynen sizin gibi dokununca hissetmeme durumları oldu. Ama şimdi bu sorunların hepsi geride kaldı. Sanırım sizde de böyle olacak. Lakin yinede doktor kontrolünüz varsa yakınlarda; durumu doktorunuza danışın derim.

Üst Alt