Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrası okula gidemiyorum. Okul için nasıl bir rapor alabilirim?

enes16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
3 kasımda skolyoz ameliyatı oldum. 10.sınıf öğrencisiyim ameliyatımın yaklaşık 1-1.5 hafta öncesinden beri okula gitmiyorum ağrılarım henüz daha yeni hafiflemeye başladı. Bir bez ve bir çelik korse vermişlerdi ilk haftalar onları takıyordum fakat kaburgalarımda aşırı acı, yanma, batma ve ağrıma yapıyordu ve bu ağrılar yüzünden dik duramıyordum.
Şu anda korseleri kullanmıyorum ve ağrılarım hafiflemeye başladı

Yürümekte vs. zorluk çekmiyorum. Fakat devamsızlığım 40 günü aşmış durumda. Ben sınıfta kalmayı hiç istemiyorum fakat ailem ve doktorum önce sağlık dedikleri için okul zamanında ameliyat oldum. Heyet raporu vs. raporlar falan varmış ama şartlarını tam bilmiyoruz sanırım sadece hastanede yattığım süre kadar geçerliymiş. ben yaklaşık 40 gündür evdeyim.

Benim durumum ne olur, ne gibi bir belge ya da rapor almalıyım, sınıfta kalır mıyım (hiç istemiyorum)?

Kardeşim geçmiş olsun ben 10. Sınıfta yatak yarasından ameliyat olmuştum. Acil olarak İstanbul'a sevkim yapıldı. Velhasıl istirahat raporuyla beraber uç aydan fazla okula gidemedim. Sağolsun idare de yardımcı oldu her konuda. Ama iki günde sekiz tane yazılıya girip oyle hastaneye gittim. Zor bir dönemdi. Doktorunuzdan heyet raporu isteyin. Kaç gün istirahat etmeniz gerekiyorsa belirtsinler bi sıkıntı olmaz inşallah. Eğer mümkünse yazılılara girmeye çalışın hocalarla irtibatı kesmeyin kolaylık gostermek için rica edin. İnşaAllah bi sıkıntı olmaz.

Yazılıların çoğundan da muaf olursunuz. Mesela ingilizce zorunlu iki yazılı yapılması gerekiyorsa ancak öğretmen üç yazılı yapıyorsa üçüncü yazılıya girmek zorunda değilsiniz muaf olursunuz... İdareyle samimi bir iletişimde halinde olmaya çalışın inşaAllah işiniz rast gidecektir,

Bende 12 yaşindayım 7. sınıf ögrencisiyim.1 kasımda skolyoz ameliyatı oldum. Ameliyat olduğunuz hastaden 4 aylık rapor alabilirseniz devletin evde eğitim verme şansı var. İlinizdeki Rehber Araştırma Merkezine bu raporu sunuyorsunuz. Rapor onaylanırsa devlet evinize seçtiğiniz dersler doğrultusunda öğretmen gönderiyor. Yalnız raporunuzun en az 4 aylık olması gerekli.Bu konuda bizi ögretmenimiz bilgilendirdi.Şuan okulumdaki ki ögretmenlerim 5 ders için planlanılan saatte evimizi gelip ders veriyor.İyi ki böyle bir hizmet olduğunu ögrendim.Umarim sizde hastanenizden Raporunuzu alabilirsiniz.Okulunuzdan da bilgi alabilirsiniz.

Sizin ameliyatınızın üzerinden 1,5 ay geçmiş umarım sizin içinde yapılacak birseyler kalmiştir .Yinede ameliyat oldugunuz hastaneyle iletişime geçmekte fayda var.

Bana 4 aylık rapor vereceklerini hiç sanmıyorum. :/ Şu anda sınav haftası dolayısı ile okula gitmiyorum çünkü sınıfları karacaklar. Ben sınava girmiyeceğim vede o karışıklıkta omurgama zarar gelme riski var o yüzden gitmiyorum. Sınav haftası bitince tekrar başlamayı düşünüyorum sınavlar vesaire öğretmenlerin yardımıyla halledilebilir bir şekilde ama bu devamsızlıkları okula başladığımda beni idare edecek yani okula artık sürekli gelmem durumunda sınıfta bırakmayacak şekilde silebilirler mi?

Üst Alt