Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrası sonrasında normal hayatımıza ne kadar devam edebiliyoruz?

Emre Bursa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba 18 yaşındayım 60 derecelik bel bölgesinde skolyozum var 2 yıl önce eğrilikten dolayı fizik tedavi alıyodum fakat skolyoz olduğunu bilmiyorduk 1 yıl önce ideopartik skolyoz olduğu söylendi ve bu yaz ameliyat olmam planlanıyor merak ettiğim acaba ameliyat sonrası iyileşme süreci bitince 3 ay diyelim sonrasında hayatımıza ne kadar devam edebiliyoruz mesela koşu yapıyorum sıkıntı olur mu ağırlık falan zaten kaldırmıyorum ama kız arkadaşımı kucağıma alabilir miyim ilerde çocuğum olursa omzuma oturtabilir miyim bisiklet sürebilir miyim ? lütfen ameliyat olmuş veya ameliyat etmiş kişiler cevaplasın

skolyoz

benım de 74 derece skolyozum olduğu söylendi ama günlük hayatımda agrı yada kasılma herhangi bir problem yasamıyorum görüntüsüne bile alıştım ancak ilerde sıkıntıoluşturur mu bilemeyiz diyorlar ben de amelıyat olmalımıyım herkeste bole agrısız ama ılerde mı saglık problemı olusturuyor kafam cok karıstı amelıyattan cokkk korkuyorum ne ypmalıyım sızce boyle agrı sızı olmadan amelıyat olan var mı

Ben 1996 yılında yuzde 74 skolyozum vardı . dişkapı ssk ozamankı adıyla şimdi yıldırım beyazıt olmuş orda amaliyat olmustum . yüzde 40 düşürdüler belimde boydan boya platin mevcut vede kalıcı ılk üç ay çok zorlanırsın tamamen iyileşmen 6 veya 7 ayı bulmuştu . benım sonra alısıyorsun sukurler olsun şimdi ara sıra ufak agrılar dışında pek bir sıkıntım yok . amelıyat olunca en buyuk olay bırden 9 veya 10 cm uzamıştım :)

Merhaba ben 4 ay önce ameliyat oldum 19 yaşındayım ilk ay iyileşme sürecinde biraz zorlanıyosun oturman kalkman yatman değişiyor biraz sopa yutmuş gibi davranıyosun açıkçası. Ben ikinci hafta eve çıktığımda yan dönüp yatmaya herşeyi kendim yapmaya başlayabilmiştim. 3.aydan sonra eğilmek serbest bırakıldı yüzmek ve yürüyüş serbest bırakıldı sadece zıplamalı atlamalı sporlar profesyonel sporlar yasak onun dışında hiçbir kısıtlama yok. Bana 1 kilodan fazla kaldırmaman gerekir demişlerdi ilk kontrolde ama bu ilk zamanlar içindi sanırım. Ameliyat olmadan önceki yaşantımla karşılaştırınca hiçbir zorluk çekmiyorum aksine ağrılarım yok artık sadece yaram iyileştiği için kaşıntı yapıyor:) başka sorularınız olursa yardımcı olurum.

Üst Alt