Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrası vücudumda şekil bozukluğu oluştu. Ne yapmalıyım?

NAZ03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabaiki çocukannesiyim.31 yaşındayım. bir kamu kurumunda çalışıyorum
Skolyoz hastasıyım. Skolyozum s şeklinde alt ve üst55 derece civarıdaydı ama dengedeydi. Geçen sene hacettepede muayene oldum altkısım ilerlemeye meyilli dendi. Sonra bir tanıdığın vesilesiyleistanbulda başka bir doktora gönderildim. skolyozumun ilerleyeceğini. İçorganlara baskı yapacağını. İleri de eve bağımlı hale geleceğimi. Ameliyatgerektiğini söyledi. Bende güvendim ve kurtulmak ümüdiyle ameliyat olmaya kararverdim ve bu temmuz ayında ameliyat oldum. AMA sonucunda vücudum sola kaydı sağkalçam sağa doğru çıktı. Sağ omuzum düştü.. Ben ameliyat olmadan önce vücudumdengede idi. Omuzlarım dengede idi. Sadece Eğildiğimde kamburum çıkıyordu.Benim skolyoz olduğumu arkadaşlarım bu zamana kadar bilmiyorlardı bile.şimdibitmiş durumdayım.altta 1 omur üstte 3 omur serbest bırakıldı. Şimdi hemyamuldum. Hem eğilemeyeceğim. Ameliyat hayatımı kararttı.ben neyapacagımı şaşırdım. Doktor zamanla toparlanacağını söylüyor.şimdi korsee ve tabanlık kullanıyorum. röntgende omurgamın sola yatıklığı görülüyor. kalça kemikleride dengesiz. çevremdeki arkadaşlarım sana ne oldu diyor. ameliyat sonrası benim gibi olan var mı .ameliyat olalı 3 ay olacak ben her gün ağlıyorum. ailem ve ben çok kötü durumdayım.psikolojim tamamen bozuldu..ben ne yapacağım

Büyük geçmiş olsun. üzülmeyin ne olur ben skolyoz ameliyatını çok küçük yaşta 1984 oldum ve baya kötü geçmişti uzun süre alçıda kaldım kasıklardan boynuma kadar birde kamalama denen bir yöntem vardı eğilen yönün tam tersine doğru alçıyı büküyorlardı çok zorluklar yaşadım. Hatta ameliyat sonraında yaklaşık 40 gün koma benzeri bir durum yaşadım ve sizinde dediğiniz gibi her şeyim şaştı fakat zamanla düzeldim ki o dönem tek bir platin çubuk la omurgayı sabitliyordı şimdiki teknikler süper denilecek durumda hatta geçtiğimiz hafta tv de izledim yeni bi yöntem gelişitirlmiş diye bence diyorum biraz zaman tanıyın kendinize vucudunuza sonrasında şikayetleriniz devam ederse ki morelinizi düzeleceğim yönünde yüksek tutun kolay bir ameliyat değil aksi durumlar gelişmez umarım ama şikayetleriniz devam ederse başka hastahane ve doktorlarıa danışarak yeni tedaviler denersiniz inş gerek kalmaz ama morel önemli sonuçta tedavisi olan bir hastalık büyük geçmiş olsun.

septik40 teşekkür ederim. sanada geçmiş olsun. sende zor günler geçirmişsin. her sabah uyandığımda keşke bunlar bir rüya olsa diyorum. ameliyat öncesinde çok büyük sıkıntılarım yoktu. şimdi ameliyat sonrası böyle olmak çok psikolojimi bozdu.doktor ileride çok sıkıntılarım olacağını. artacağını söyledi. ameliyat sonrası bu durumdan bahsetmedi.hatta hayat kalitemin artacağını söyledi. benim hayatım zaten kaliteliymiş.kalitesi tamamen düştü.3 yaşında bir oğlum 9 yaşında bir kızım var. ben onlara bu durumda nasıl bakacağım. herkes çok üzgün. eskiden cıvıl cıvıl bir anneydim. ameliyat öncesi vücudum dengede idi. sadece eğildiğimde belli oluyordu.kimse bilmiyor du bile.şimdi sırtımda 28 tane vida ve iki çubuk var.robot gibiyim. içimden çıkarıp atmak geliyor onlar. ben çok kötüyüm

Öncelikle çok geçmiş olsun. durumunu çok iyi anlıyorum ve aslında burada nasıl bir ifade kullanacağımı bilemiyorum. çünki sizi daha vazla üzmekten korkuyorum. keşke tek bir doktora bağlı kalmasaydınız ameliyat öncesi bir kaç doktora daha görünseydiniz. çünki bu tür ameliyatlar tam zanaat işi. yani ameliyatı yapan doktorun bilgisi kadar el becerisi de önermli.Sakaryada eğitim ve araştırma hastanesinde Kamil Çağrı Köse adında çok saygıdeğer bir doktor var isterseniz birde ona görünün. çok hörmete layık insana insan olduğu için değer veren birisidir memnun kalacağınızdan eminim.

bende metini cok duydum kamil cagrı beyin sakaryada yasıyorum ve skalyoz hastasıyım en yakın zmaanda gitmeyi düşünüyorum kendisi genel cerrahtrır.cok gecmis olsun bu arada

çigdem çelebi;

BİZLERkütahyalardan kalkıp geldik sakaryaya. Ne yazıkki sakaryalılar elindeki cevherin farkında değiller. hastanedeki hastalarla sohbet ederken kütahyalı olduğumuzu öğrendiklerinde çok şaşırıyorlar. bende yukarıda kulandığım ifadeyi kullanıyorum elinizdeki doktorun kıymetini bilin diyorum. Dr. çağrı bey sakaryada ortopedi 3 polokliniğinde görev yapıyor. tekrar ediyorum çok mütavazi birisidir. başka doktorlarının 2 rakamlı binlere yaptığı ameliyatları o tamamen devlet imkanlarıyla yapıyor.

Üst Alt