Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatı sonrasında fiziksel görünüm açısından neler değişiyor?

no_name

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
doğuştan skolyos varmış bende. varmış diyorum çünkü 3 sınıfa kadar varlığını hiç farketmedim bile. ufak yaşta bir ameliyat geçirmişim. vücut daha sonra kendini düzeltmeye çalışıyormuş.

bu zamna kadar başkalarının yapıpı da benim yapamadığım hiç bişi olmadı. özellikle futbol. çok iyi futbol oynadığım söylenir. küçükken hep futbol oynardım. hatta beni futbol oynarken gören 1 3. lig antrenörü alt yapılarında oynamamı istedi yapabilirmiyim diye sordu hemen atladım tabi. sahte bi doktor raporu ile bir lisans çıkarttık ve 3 yıl alt yapıda top oynadım. aslında herşey güzel gidiyordu. yani gittiğini sanıyordum. umurumda bile değildi açıkçası. boyum bu arada 1.65-70 falan olmuştur. skolyos çeşidini bilmiyorum merak bile etmedim. ailemle de bu konuda fazla konuşmadım sonuçta kim isterdi ki böyle olmasını?

şimdi 22 yaşındayım. türkiyenin en büyük ünilerinin birinde çok iyi bir bölümde okuyorum. ama hayatın tıkandığı bir nokta varsa ordayım denebilir. tekrar doktor ameliyat işlerine girmeye karar verdik.

sizlere sorum benim için ameliyatın başarı oranı pek önemli değil. artık kafaya kondu %1 bile olsa girilecek. o değilde başarılı geçmesi halinde normal bir insandan fiziksel görünüş olarak ne kadar fark kalıyor? bu riske değer mi?

inanın onu bile hiç merak etmedim. ama 40-41 falan diye laflar duyuyordum küçükkten doktordan

şuanki teknoloji çok gelişdi küçüklügünde geçirdigin ameliyat omiriligi dondurma işlemi deyilse kazanımın çok fazla olucaktır deyilsede pek bişe kaybetmezsin % 40 derecedeki skolyozlarda pek kötü bi risk yokturki dedigine göre hareketliymişsin demekki akciger kapasiten çok iyi geçmiş olsun acil şifalar

3 yıl büyük sahada top koşturdum ki yorulmam pek azdır.. zaten dıştan bakıldığında pek belli olmuyor. ama tabi yinede belli. aslında benim için sorun yoktu ama zamanla olmaya başladı. bazı şeyleri kafada bitirmek lazım derler bu doğrudur ama yaşamayan insan bilmiyor. bitmiyor bazı şeyler kafada. küçükken geçirdiğim ameliyatla skolyosun ilerlemesi durdurulduğu söyleniyor. doktorum ameliyata gerek olmadığını vücudun kendi kendini düzeltmeye başladığını söyledi. fakat nereye kadar?

sonuçta öğrenmek istediğim şey ben ameliyata razıyım ve psikolojik olarak da hazırım. ama ben 60 başarı beklenen bir ameliyata gireceksem %90'dan fazla görüntünün düzelmesini istiyorum. yoksa uğraşmam. ameliyat sonrası birsürü şeyden vazgeçebilirim. futbol oynama desinler oynamam fark etmez. izlemeye de razıyım. ama benim yapacağım fedakarlıklar alacağım sonuçlara deymeli. ben bunu merak ediyorum.

slm no name

bendeki eğrilik 80 veya daha fazlaydı bilemiyorum.ama bendeki sadece arkadan belli oluyodu.neyse 7 ay önce ameliyat oldum.şu anda eğrilik 20 yada 40 bunu da tam bilmiyorum.ailem 20 demiştiler diyor ben 40 hatırlıyorum bilemiyorum tam.ama bu ay kontrolum var istanbula gelicem herşeyi ayrıntısıyla sorup öğrenicem.sırtım süper artık.pek belli olmuyo da.dikişler de pembeye döndü uzaktan belli bile değil artık.
her neyse asıl önemli olan şu.ben 28 yaşındayım ve 80 dereceyle ameliyat oldum artık olucam ne olursa olsun dedim.ayıptır söylemesi manken gibiyim:)))
sendeki eğrilik 40 dereceyse ve öyle çok da kötü değilse yaptır gitsin.hiçbişey olmaz.bugün uçurtma bile uçurdum hemde nasıl koşarak:)
sana da acil şifalar
bu arada son kontrolde kötü bişey çıkarsa da manken gibi oldum lafını iyi gülerim.ama bir ameliyat daha olmaktansaaa.neyse belirtmeden geçemiycem berbat bir ameliyat resmen ölüp yeniden hayat dönmek gibi.allah herkese tüm skolyozlara acil şifalar versin

saolun yorumlarınız için. bakalım 1 hafta içinde istanbulda doktora gidicem. ameliyattan falan korkmuyorum. sonuçlarına da katlanacak kadar güçlü hissediyorum kendimi. ama olur da kötü geçerse yada kontrol dışında bişi olursa neden ameliyatı kabul ettin diye soranşara düzelme ihtimalim vardı diyebilmek isterim. eğer başarılı geçseydi dışardan belli olmucaktı demek isterim. o yüzden soruyorum size bu soruyu.

sevgili no_name 40-41 derecelik bi eğiklik ameliyat sınırı değilki.yanlış anlamadıysam sen dış görünüş için bu ameliyata giriyorsun.yanlışsam düzeltirmisin.ben ameliyattan sonra bu dereceye indim.yani 40 derecelerde falan.hayat dış görünüş güzelliği için tehlikeye atılacak bişey değil.eğer fiziksel bi rahatsızlığın yoksa.evet bu ameliyatlar çok riskli ve başarı oranlarıda çok yüksek ama yinede dış görünüm için olunabilecek bi ameliyat değil.sen botoks falan yaptırmıyacan yüzüne yada kırışıklık düzelttirmiyorsun skolyoz ameliyatına gireceksin.bunları düşün istersen.ama yine altını çizerek söylüyorum fiziksel bi sorun yoksa sağlığını tehdit eden bi durum yoksa böyle bi ameliyata ben olsaydım asla girmezdim.

o senin düşüncen bu benim tercihim. sonuçta ilerde yaşlandığımda acaba girseydim ameliyata nolurdu gibi bir soru işaretinin kafamda olmasını istemiyorum. ya hep ya hiç.

şimdi burda fiziksel görünüş herşey demek değildir şeklinde açıklamalara girecek arkadaşlara da peşin peşin söylüyorum boşuna zahmet etmesinler. kendilerini kandırmışlar yıllardır bu konuda gelip de burda maval okumasınlar. fiziksel görünüş herşeydir. sosyal yaşamın en önemli unsurlarındandır. iş hayatında özel hayatta sosyal ilişkilerde en önemli faktörlerden biridir. lütfen kimse kimseyi kandırmasın.

selam

merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum özelliklede no name sizin yazılarınızı. fiziksel görüntü gerçektende dediğin gibi her alanda çok önemli size katılıyorum ama bu amelliyat gerçekten çok zor bir süreç emin olki bu süreci yaşadıktan sonra düşüncelerin çok değişiyor. ben bu hastalıkla 13 yaşında tanıştım ve baleyle uğraşıyordum bu yüzden görüştüğüm doktorlar benim çok şanslı olduğumu hastalığın kötü etkilerini yaşamadığımı amelliyatın çok kolay olacağını söylediler hiçbir riskte yoktu. ama şans bu ya amelliyatımda bacaklarıma giden sinirler üzerine damlayan bir damla kan 8 ay felç olmama sebep oldu. yattığım için ciğerlerim su topladı aylarca uğraştım en sonunda ayaklarım düzeldi diye sevinirken vücudum platinleri kabul etmedi ve her seferinde 9 saat süren 3 amelliyat geçirdim. gittiğim onlarca dr. hiç risk yok demişti ama benim bünyem başıma neler açtı. şimdi sırtımda hafif çıkıntım var ama çok mutluyum evliyim ve 2 çocuk annesiyim. hiç birşey göründüğü gibi kolay değil ama sağlık olsunda çıkıntım olsun diyebiliyorum hiçde rahatsız değilim. yaşadıklarımdan sonra bunları diyorum hemde eski görüntüme ve fiziksel görüntüye bu kadar önem verirken. arkadaşlarda sanırım bu zor tarafları anlatmak istemişlerdir herhalde her şey gönlünüzce olsun sağlıklı günler dilerim sizlere.

tabikide senin tercihin.bizde senin boğazına yapışıp bu ameliyattan vazgeç demedik zaten.bende 1 yıl önce ameliyat oldum ve bu siteyi ameliyattan önce buldum.aklımdaki herşeyi paylaştım arkadaşlarla tecrübelerimi ve sorularımı.kimseye de böyle sert bi tavır takındığımı hatırlamıyorum.veyada bana karşı böyle birşeye hiç rastlamadım.burası bi paylaşım forumu .insanların sorularının ve tecrübelerinin paylaşıldığı biyer.bunu sanırım algılayamadın.
tabikide herkesin bi aklı var kimse kimseye zorla bişey yaptırmıyor burda.
dış görünüşünle ilgili bi problemin varsa buda senin eksikliğin.belimde azcıkta olsa eğrilik ve kolumda kocaman bi yanık var.bu hiç bir zaman benim kişiliğime ve işime yansımadı.çünkü ben beyin olarak varım.ve hiç kimsede bunu problem yapmadı

sert bir tavır takınmadım sen beni yanlış anlamışsın.

ayrıca fiziksel görünüşü sorun yapmaman senin yüce ulu müthiş kusursuz muhteşem enfes şahane harukulade kişiliğinden kaynaklanıodur. ben o kadar olamadım malesef. mazur gör

iltifatların için sağol.yazdıklarıma karşılık verdiğin cevaba bakarsan nasıl bi tavır olduğunu daha iyi anlarsın.
neyse ben sadece aynı hastalıktan muzdarip olduğumuz için hastalıkla ilgili tecrübemi aktarmıştım
ama yine altını çizerek söylüyorum fiziksel bi sorun yoksa sağlığını tehdit eden bi durum yoksa böyle bi ameliyata ben olsaydım asla girmezdim.
.
bu paragrafa dikkat edersen ilk mesajımda neyi vurgulamak istediğimi daha iyi anlarsın.

slm bende 3 hafta önce skolyozkifoz ameliyatı oldum no_name bence ameliyat ol yaş ne kadar büyürse risk artar ama gerçekten zor ameliyat ve ağrısı çok bende dıştan hiç farkedilmiyodu ama son 5 ayda yamulma fazlalaştı doktor ameliyat dedi omurgam düzeldi ama duruşumu kendim düzeltmem lazımmış bunada katlancaz sanada çok geçmiş olsun

yaş büyüyünce risk artar unutma :)

bi dakika uçan süpürge sn 13 yaşında skolyos oldun? bu doğuştan mıdı yoksa bi kırık veya tümör gibi bişeymi oldu??

herkese slm arkadaşlar ve hepinizede tekrar geçmiş olsun...

bende skolyoz hastasıyım ve benimkide 35 derece. no_name'nin dediği gibi insanlar bazen sizi dış görünüşünüzle yargılayabiliyor. ve buda sizi rahatsız ediyor.
kendi akrabalarımın bile şöyle bi önlerinden gelip geçtiğim zaman arkamdan nası baktıklarını iyi bilirim. :( buda beni çok üzüyor.

üstelik bayanlarda durum daha farklı oluyor. sanki onlar daha çok göze çarpar gibi...! doğru değilmi arkadaşlar??

gittiğim doktorlar bile bana; sen sonuçta bi genç kızsın ve bu durumun hoş değil,otururken eğri oturuyorsun diyorlar....

ama her zaman Allaha şükretmek lazım daha kötü olabilirdim... umarım herşey zamanla geçer. Herkese acil şifalar diliyorum.. Allaha emanet olun ;)

Üst Alt