Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatında vida mı takılmalı, yoksa kemik mi dondurmalı? Hangisi daha iyi?

sevilla

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar slm herkese!Bir arkadaşımın kardeşi ameliyat olacak skolyozdan ve dondurma işlemi yapılacakmışş..Ben ameliyat oldum ve 20tane vida takıldı hareketlerimde kısıtlamalar oluyor..Aranızda kemik dondurma ameliyatı olan varsa anlatabilir mi? Hangisi daha iyi arasındaki fark nedir? Bana sordular ben de bilemediğim için sizlere sormak istedim..

ben kemik dondurma diye tabir edilen operasyon geçirdim

füzyon yapıldı ve çift taraflı yukarıdan aşağıya vidalar rotlar platin takıldı ama ben mecburen bu yöntemle ameliyat oldum ilk ameliyatımda normal platinler takılmıştı omurga dondurlmamıştı ancak platinlerin çıkarma vakti gelince (10 ay sonra) tekrar yamulma oldu ve vücut tedavi olmuyordu buda mecburen klasik yöntem ameliyat olmama neden oldu ama iyi sayılırım

her ınsanın kalcasında fazla kemık olurmus o kemık alınıp donduruluo sonrada vıdalarla platın sıkıstırılıo benım bıldıgım ıkısıde uygulanıo

arkadaşlar bende kifoskolyozdum ameliyat oldum benim 26 vida ve 2 platin takıldı ayrıca sırtımı boydan boya dondurdular hareketler sınırlı diye bişe yok sadece eğilmek bütün oluyor yani bi iş yaptığınızda bütün olarak yapabiliyorsunuz o kadarda olsun sağlımız yerine geliyor

arkadaşım aynı sorun şuan bendede var skolyozumdan dolayı amelyat olup platin takılmıştı yalnız platinlerim kırılınca çıkarıldı ve platin değilde kemikleştirme operasyonu yapılacakmış skolyozum baya ilerlemiş ve bu amelyatı olursam skolyozum düzelirmi ayrıca bu amelyatı olurken hem sırtımdan hemde göğsümden açıp yapacaklarmış ne yapmalıyım acaba birde sırtımda sürekli bir ağrı var kemiklerim kaynamamış bu kemikleştirmenin asıl amacı ağrıları ortadan kaldırmakmış ne yapmalıyım amelyatı olmalımıyım korkuyorumda bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Merhaba

Bende 2000 yılında Skolyoz ameliyatı oldum ve yukarıda anlatılan risklerin hepsi ameliyat öncesi Dr.tarafında anlatılmış.Eğilemeyeceğim gibi bir takım bilgiler verilmişti.
Benim zamanımda kemik dondurma var mıydı bilmiyorum bunu bana söylemediler.
Bana normal Vidalı platin taktılar :lol:
Ama ameliyat sonrası doktorumun dediği gibi olmamış haraketlerimde hiçbir kısıtlama olmamıştı.
Şuanda gayet rahat eğilip kalkıyorum..hiç problem yaşamıyorum çok şükür:)))
Halı silkeleyip..Ağca bilem çıkıyorum :lol: :lol:

selam arkadaşlar bende 200 senesinde ameliyatımı oldum daha önce gittiğim bi doktor dondurma işlemini yapıcaz demişti anlattı bize yapılacak ameliyatı ve içimize sinmedi annem hemşire olduğu için çok ince eleyip sık dokuduk ve en son gittiğimiz doktorumuza güvenip kendimi emanet ettim platin takıldı allaha binlerce kez şükrediyorumki hiç bir sorun yaşamadım ameliyatımdan sonra en ufak ağrı bile yaşamadım zaten uzun bi zaman uyuşuktu hareketlerimde hiç bi kısıtlamada yok hatta unutuyorum bazen platinleri ağır kaldırıyorum ve tabiki o günün gecesi ağrım oluo biraz e o da normal yani herkese sağlıklı bir ömür diliyorum kendinize iyi bakın

titanyum kaplama vida ve parçalar kullanılıyor bunlar daha iyi
zaten platin halk arasında laf olmuş ağzmıza asıl adı titanyum çeliği kullanılan malzemenin yaniii

ben 8 ay önce amaliyat oldum ve şu anda çok iyiim 22 vida takıldı bana da eğilirken biraz zorlanıyorum o kadar arada ağrım da olyor ama takmıyorum artık boşver

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler derecem 53 idi istanbul özel mecidiyeköy avrupa hastanesinde azmi hamzaoğlu gerçekleştirdi amaliyatımı

Üst Alt