Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatından sonra kafam önde yürüyorum!?

masterking

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yaklasik 6 ay önce almanya'da skolyoz nedeniyle ameliyat oldum ve sükürler olsun ameliyatim basarili gecti.
Yanliz kafam cok önde yürümeye basladim ve boynum'da sert sislik olusmaya basladi bunun nedenini veya aynisini yasayan varmi aramizda ?.
Ameliyat'tan önce böyle bir sorunum yoktu Türkiye'de gelmeyi düsünüyorum bu konu'da uzman bir doktora danismak icin.

Saygilarimla

Öncelikle geçmiş olsu.Bende temmuzun 9 unda kifoz ve skolyozdan ameliyat oldum.Aynı durum benimde başıma geldi kontrolde doktoruma sordum.Boyun tarafında fazla eğrilik olduğunu müdahale etmediklerini söyledi Nedeni ise müdahale edilirse boynunu hareket ettiremezsin robot gibi olursun dedi .Mümkün oldukça kafamı dik tutmamı ve bir süre yatarken başımı yastık yerine daha alçak birşeye koymamı söyledi .Eskiye göre şişlik inmiş durumda.Tekrardan geçmiş olsun

Boyun bölgenizde ağrı da var mı? Ben 1 ay önce kifoz ameliyatı oldum. Ve aynı şekilde boynum öne geliyor gün geçtikçe. Doktorum zamanla düzeleceğini söyledi ama ağrısı dayanılmaz olmaya başladı.

Ayakta fazla durduğum zamanlarda boynumda çok fazla ağrı oluyor . aynı şekilde kifozum düzeldi ama boynum öne doğru geliyor.zamanla ağrının azalacağı söylendi. Korse kullanıyormusunuz?

Korse kullanmıyorum. Peki boynunuzun düzelme ihtimali yok mu ameliyat harici bir yöntemle? Boyun kaslarım çok zayıf benim mesela. Spora başlayınca belki o da düzeltebilir diye düşünmüştüm.

Birdahaki kontrolümde düzelip düzelmiyeceğini sorucam ama fazla düzeleceğini sanmıyorum ben sporla kaslar güçlendirilebilir ama kemiğin düzeleceğini sanmıyorum.kontrolden sonra sizi haberdar ederim

Arkadaslar bu gün doktora gittim uzman kontrol etti ve acil ameliyati termini hazirlicagini söyledi ve bacaklarim'da uyusukluk olursa hemen haber vermemi söyledi.Hepimize gecmis olsun Allah büyük bunu'da atlatcaz insallah önemli olan cagresi olmasi ama bence beklemeyin hatta sordum tedavi ile düzelir mi diye düzelmez dedi.Kifoz dedi benim bu sorunuma postür seklinde kafa hep öne gidiyor.

Allah acil şifalar versin. ben de birkaç gün önce kontrole gittim. şu anda daha iyi boynum ve 1-2 aya da ağrılarımın geçeceğini söyledi doktorum. kişiye göre değişen bi problem sanırım. inşallah güzel geçer ameliyatınız

Merhaba Arkadaslar,

Aslinda 3 gün önce ikinci ameliyatimi olacaktim.
Ama icim rahat etmedi ve ikinci bir doktora danistim yukarda 3 platin yerinde tam oturmadigini ögrendim yani ameliyatta hatalar olusmus.
Baska bir uzman hastaneden 2 hafta sonra ameliyat hakkinda detayli terminim var.
Yeni görüsmüs oldugum doktor'dan cok zor bir ameliyat olacagini ögrendim 5 tane platin yeniden takilacak.
Doktorlara güvence kalmadigini söyliyebilirim eger daha iyi bir cözümü varsa gercekten sevinirim.

Saygilarimla

Üst Alt