Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatından sonra platinlerde kayma [Soru]

Skolyotik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben HÜTF'de ekimde ameliyat oldum, başarılı geçti ameliyatım fakat boynumdaki (en üstteki) platin (ya da vida) omurgayı tutmamış yani kaymş durumda. Bu yüzden boynumu dik yapamıyordum ilk zamanlar, A.Alanay Hoca tekrar ameliyat gerekir dedi yatış yapacağım gün beni A grubundan D grubuna sevk ettiler ve ameliyatı ocağa ertelediler. Şu an boyunluk kullanıyorum boynum eskisi gibi değil dik yapabiliyorum. Neyse platinlerinde kayma olan oldu mu hiç? Ensede odluğu için korkuyorum ameliyat olmaktan çünkü ilk ameliyatta Posterior Enstrumantasyon+Füzyon olmak üzere 2 ameliyat geçirdim ve ilk ay hiç uyumadım. yani çektim de çektim ameliyat olduğum için de çok pişman kaldım o günlerde..
Neyse tekrar asıl soruya dönelim platini kayan var mı?

benim kayma olmamaıştı kırılmıştı 5 kez ameliyat geçirdim hatta füzyon yapıldı omurga daki kemikler donduruldu neyse ama hastahanede yatarken bir kız ın 18 yaşlarında ameliyattan 6 ay sonra platinleri kaymıştı tekrar ameliyat oldu çünki kayan platin sabitlenmez ise omurga tedavi olamaz ağrılar ve duruş bozuklukları olur

Üst Alt