Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ameliyatından sonra spor yapılmasında sakınca var mı?

Hakan58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Ben 75 derece konjenital skolyoz hastasıydım 2009 yılında ameliyat oldum. 1 sene sonra hiçbir sıkıntım kalmadı, bütün hareketlerimi rahatça yapabiliyorum. Yalnız bu ara spor konusu kafama takıldı. Bu kadar sene geçti ama yinede tereddütlerim var. Kısıtlı da olsa spor yapıyorum ama ilerde bir sorun teşkil eder mi yardımcı olursanız sevinirim..
Bu arada biraz araştırma yaptım ve ameliyat olmamış kişilerin ameliyattan korktuğunu gördüm. Doktor seçimini iyi yapan kişilerin korkmaması gerektiğini düşünüyorum. Doktorunuza güvenirseniz iyileşeceğinizden emin olabilirsiniz..

platin varsa dıkkat etmelısın ben 10 yıldır taşıyorum ağır kaldırmamaya dıkkat edyrm bır de 10 yıldır topa ayağım deymedi

Evet platin var dediğiniz gibi ağır kaldırmaya dikkat ediyorum bide bende ameliyattan sonra hiç top oynamadım. Peki şınav mekik gibi egzersiz yapıyor musunuz ?

hayır çünkü benim amelıyat olduğumda oda arkadasım platınlerı kırmıştı ve bunun ıcın tekrar gelmıstı ve benım askerlık tecılım btmek uzere alırlarmı onuda bılmıyorum

Hmm anladım yani zararlı diyorsunuz bu hareketlerde. İlginiz için teşekkürler askerlikle ilgili sonucuda bizle paylaşırsanız sevinirim çünkü bunuda çok merak ediyorum..

Üst Alt