Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz amelyatinda felc olma riski ne kadar? Çok korkuyorum!

hikaye

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam.ben skolyoz hastasiyim.82 derece,s gibi eyrilik var.derecem fazla bi de yasim cok.25 yas.agrim yok,ama ilerde nolucak bilmiyorum.aklimda o kadar soru var ki su an.amelyatda felc olma riski yuksekmis.masada bile kala bilirsin diyor doktor.bi de amelyat oldukdan sonra o platinlerle hayatinin sonuna kadar nasil yasamak olur.haraketler kisitlaniyor.bazen vidalar kirila biliyormus,tekrar amelyat gerekiyormus.masrafli bi amelyat bide.amelyat acisi da cokmus,toparlanmak uzun zaman aliyor.o kadar kotuyum ki su an anlatamam.iyneden korkan ben o riskli amelyati nasil olucam ve nasil hayatimi oyle devam etdire bilicem.gunumuzde hayat sartlari zaten zor.nasil calisicam oyle.ya amelyat olmazsam nolurum ilerde?o kadar soru varki aklimda.cok kotuyum.cok zor durumdayim su an.hic bi sozle anlatamam.benim yasda amelyat olan var mi,buyuk dereceyle? cok zor durumdayim su an.coook .

Ameliyat için ne kadar olumsuz düşünce ve varsayım varsa bir güzel saymışsınız.:)

Bir de güzel yönlerini düşünün derim. Örneğin ben 28 yaşında 110 derece ile ameliyat oldum. (Doktorumun bana oldukça yüksek riskler saymasına rağmen.) Derecem epey düşürüldü 50'lere kadar diyebilirim. Boyum 8 cm uzadı. Maddi olarak hiçbirşey ödemedim.

Sen, 25 yaşında olduğun ve eğriliğin 85 derece olduğu için benden daha avantajlısın. İyi ve güvenilir bir doktora ameliyat olmayı tercih edersen eğrilik derecen daha fazla düşücek ve daha iyi görüneceksindir.

Elbette riski var ve büyük ama bizim için ( özellikle skolyozun artış gösteriyorsa ) ileride de riskler mevcut. Yaş ilerledikçe sıradan bir insanda bile kemik erimesi vb. rahatsızlıklar görülür, bu bizim için diğer insanlara göre daha fazla riskli. Sonra nefes darlığı problemleri görülebilir. Ameliyat olmak tamamen senin tercihin. Çok çok iyi düşünmelisin. Benim önerim korkma ve hayat kaliteni arttır. Bol dua et ve iyileşeceğine inan.

Öncelikle inan. Herşeyden önce inan. : )

Sevgilerimle.

dely cok tesekkur ederim.konu da o iste ben inanmiyorum. :( cunki tanidik insanlarin amelyatinda hep bi aksilik olmus bana anlatdiklarindan.sana helal olsun gercekden.peki simdi sagligin nasil?ne kadar zamandir amelyat oldun? bi de amelyat olmazsam olucekmiyim ? o kadar soru var ki aklimda

Tanıdık insanların tanıdıklarının tanıdıklarıdır muhtemelen : ) İnanmıyorsun ya, nerede kötü haber,olumsuz sonuç var bulup, çıkarmaya çalışıyosun. : ) ( Ben de öyleydim oradan biliyorum )

Ben de 28 yaşıma kadar çok olumsuz örnek duydum. Ama hep bi tanıdığın, tanıdığının tanıdığı oluyordu bu. Sonra düşündüm ben hiç olumsuz bir örnek gördüm mü ? Bu sitede ve farklı sayfalarda 2007'den 2012' ye kadar araştırdım hiç kötü örnek var mı ? Doktorlarla görüştüm, hiç olumsuz örnek var mı ? Ölüm yada felç hiç görmedim. Bazı durumlarda platinin sorun çıkardığı olmuş, bazılarında da çok fazla düzelme olmamış.Risk elbette var.Hatta görüştüğüm bir doktor, hiç kimsede olumsuz sonuç yoksa bile bu sende de olmıcak anlamına gelmez dedi. Ufacık bir boğaz,burun vb. ameliyatlarda bile hatta diş çekilmelerinde bile risk var. Gerçekten var. Bu ameliyatta daha fazla olabilir. Önemli olan inanarak, doktoruna güvenerek bu riski göze almak.

Şimdi iyiyim çok şükür. En azından ilerisi için korkularım yok artık. Son dönemlerde olmaya başlayan ağrılarım yok artık. Hareketlerim elbette kısıtlı. Çok net eğilemiyorum, yatağa uzanırken daha yavaş ve dikkatli uzanıp, dikkatlice kalkıyorum bir de kendimi çok fazla yormamaya çalışıyorum. Hepsi bu :)

2012 Mart'da ameliyat oldum.

Ölüm Allah'ın takdiri. Ameliyat olsan da, olmasan da bir gün ölüceksin.;) Şaka bir yana ölüm riski nedir bilemem, ameliyat olmayıp dış görünümü dışında bir problemi olmadan yaşamına devam eden insanlar da tanıyorum. Ama derecesi düşüp olup, deli ağrılar çekenler de var. Durumun nedir, ne değildir, şuan nasıl bir seviyedesin, ileride ne gibi riskler seni bekliyor mutlaka bir doktor ile görüşmelisin. Sakın öteleme bunu. Mutlaka git ve görüş.

He birde, istediğin kadar soru sorabilirsin.

dely gercekden cok tesekkur ederim.ben de arasdiriyorum.amelyat olanlarla gorusdum.bazilari inanilmaz guzel duzelmisdi derecesi yuksek olmasina ragmen.hic bi sey belli diyildi.kamburuluk gitmisdi.ama amelyatdan sonra tam iylesirim derken vucudu platini kabul etmemis qaliba.ard arda daha 2 amelyat gecirdi ve hala tedavi altinda.durumu su an iyi cok sukur .tedavisine devam.ama cok zor gunler gecirmis hala korkuyor vucudu yenide enfeksion kapar diye.diger tanidik baska bi doktora amelyat olmus.yuksek derece .ama kamburuluk gibi sag tarafda o cikinti kalmis.yani duzelmemis.o da amelyat zamani cok kan kayb etmekden gediyormus ve de sinirini dokunmus doktor.ama su an o da yuruyor,iyi.yani gercekden riskli amelyat.benim derecem baya yuksek.her kes amelyat diyor ve de yasim cok diye tamamem duzelte bilmiyorlarmis.kamburuluk kaliyo yani.benim gibi olub da 80 derecelerde, amelyatsiz yasayan insanlari insanlari merak ediyorum.yani ileri yaslarda nasil oluyor diye.benden olsa amelyat olmadan yasarim.cunki amelyat korkumu yene bilmiyorum malesef.ama hic yasli bi insan gormedim yuksek dereceyle yasayan.evet skolyoz oldurmuyor.ama yurek ve akciyeri ileri de problem yarata biliyo diye duydum.yani kalbden gidiyorsun . bi de derece arta biliyormus.yuzmeye gidiyorum simdilik.bi mucize olsa kes ki diyorum.azalsa skolyozun derecesi..her gece dua ediyorum.yuzmeyle de azalmaz ama.gec kalmisim mucizeye .

Senin derecen, 20 - 30'larda yaşın da 15 - 17'lerde olsa, yüzme,spor kurtarır belki diyeceğim ama maalesef şu durumda bir mucize bekleme derim.

Evet, vucudun platini kabul etmemesi, tam anlamıyla iyileşememek veya felç riskleri var maalesef.

Dediğim gibi iyi ve güvenilir bir doktora danış. Ameliyat olmayacaksan bile danış ve bilgi al en azından.

Daha önce gittiğim 5 doktor bana ameliyatın çok riskli, olma boşver böyle de hayatını idame ettiriyosun dediler.( kendileri de risk almak istemediler belki de korktular )Çok ilerde sorun çıkarsa ozaman da olursun falan dediler. Ama son gittiğim ve çok güvenerek ameliyat olduğum doktorum ise, tüm gerçekleri söyledi.Yaşın ilerledikçe nefes darlığı sıkıntın başlıcak, bi zaman sonra daha fazla ilerlediğinde makineye bağlı yaşamak zorunda kalabilirsine kadar söyledi. O da çok korkuyodu ameliyat etmekten, tereddütleri vardı, ameliyatıma gireceği zamanı ve çıktığı zamanı anlatsam en az benim kadar stres çekti desem yeridir.

İşte böyle.. : ) Sen şimdi nasılsa ameliyatı düşünmüyosun ya. En azından şöyle yapabilirsin. Şimdi tam teşekküllü bir kontrolden geç, dereceni tam anlamıyla ölçtür. 1 sene sonra yine muayne ol ve dereceni ölçtür bakalım artış var mı. Ona göre bir doktorla görüşür, ilerliyorsa, en azından dondurma ameliyatı olursun belki. Riski yok bildiğim kadarıyla sadece ilerlemeyi durduruyor.

evet oyle yapacam.bi yil spor ve yuzmeye devam edecem.para da toparlarim ona kadar ve arasdirma yapar doktor konusunda.sonuca gore karar vericem.ama benim nefes darligim var qaliba.son gunler yuregim hizli carpiyo,bogazimda sanki yuregim.sen mesela onceleri nasildin.nefes almayla ilgili problemin oluyormuydu?agrilar cok fazlamiydi.ayaklarinda ,ellerinde uyusma,his kaybi gibi bi seyler hiss ediyormuydun? simdi nasilsin?agrilarin var mi mesela?onceleri mi daha iyiydin yoksa simdi?yani fark var mi.kac defa amelyat oldun?yurumen de falan bi problem var mi? iyi ki amelyat oldum diyormusun? bi de ben bi kac arkadasdan duydum.bi doktor geliyo azerbaycana.cok pahaliya yapiyo gerci amelyati.turkiyeden geliyo.bazilari nerdeyse tamamen iylesiyor.derecesi cok yuksek olmasina ragmen.kamburuluk yok.o cocugu gorduyumde inanamadim gozlerime.ama nasil yapmis doktor anlayamadim.iyi mi ,kotu mu o kadar duzelmesi.sonradan bi zarari olurmu o cocuga.simdi senin amelyatdan sonra sag tarafdaki kamburuluk gitdi mi?

Üst Alt