Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz belirtileri ile uyumlu mu ve oran alabilir miyim?

panoz

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
cevaplayablara cok teşekkür ederim şimdiden.
arkadaşlar göğüs çökükluğü var bende düz duramıyorum düz durursam kalbime baskı hissediyorum ve nefesim daralıyor eğilince merdiven çıkarken carpintimda cikiyor hafif kamburlukta var ama omurga kemigime bakinca ciddi bi eğrilik yok ne oran verirler acaba teşekkür ederim şimdiden

Sıkıntıların ciddi durumlar
Hemen randevu sisteminden kaydını oluşturup Fiziki anlamda rahatsızlık larinin olduğu polikliniklere tek tek muayeneni olman şart ,Ortopedi ve göğüs hastalıklar bölümleri bin vereceği oranlar senin için makul olacaktır Nöroloji bölümüne de gitmeni şiddet Lee tavsiye ediyorum durumdan beni de bilgilendirir sen sevinirim

odeb85

şuan memlekete gidiyorum muayene olmaya hocam bilgilendiririm tabiki sizindemi bu tür rahatsizliklariniz var hocam

ben kardiyoloji ve göğüs hastalıklarına aldim ortopetiyede alayim ozaman saygılarımla

ben 90 derece kifoz + skolyoz da vardı ameliyat oldum 30 tane vida takılı sırtımda yüzde 25 verdiler bu hastalık için
burada önemli olan hastalığın adı değil, işlevselliği yani hareket etmenizi ne kadar kısıtlıyor ona bakıyorlar
ona göre oran veriyorlar geçmiş olsun

Skolyoz23

hocam sirtimdaki omurilikte bi yamukluk yok sanıyorumki sadece duz duramıyorum durunca kalbim cok hızlı atiyor ve nefes alnakta güçlük cekiyorum bazen tam derin nefes bile alamiyorun göğüs çökükluğü var bende nefes darlığı merdiven cikamama ve çabuk yorulma gibi sikayetlerim var

panoz malatya da Mehmet Fatih Korkmaz Turgut Özal Tıp hastanesinde muhteşem biridir tavsiye ederim

panoz kardesim bende fatih hocaya gidicem skolyoz icin ne diyeyim ne onerirsin rapor almayi dusunuyorum

@ali.44 merhaba;

doktoru tanımam ancak bir ortopedi doktoruna gideceksen
sırtındaki eğriliğin akcigerlerine göğsüne ve sinir sistemine yaptığğı Somut ve soyut acı ağrılardan Söz edeceksin.

Engelli raporu alacaksan sadece skolyoz sana %40 oran vermez en fazla %29 oran alırsın.

40 ın üstüne çıkman için Kesinlikle Nöroloji doktoruna , Göğüs hastalıkları ve fizik tedavi doktorlarına muayene olmanı şiddetle tavsiye ederim...

bu yazdıklarımı uygular isen skolyoz dan aldığın yüzde + diğerlerinden aldığın oranlarla eline geçen rapor oranı yüzünün gülümsemesine faydalı olacaktır...

okuduğun için tşkrler...

odeb85 cok tesekkur ederim seni bilgilendiricem en kisa zamanda bi kac yardimina daha ihtiyacim olabilir :)

panoz

Acik söylemek gerekirse hastaneden hastaneye degisyo oran verip vermeme bnde anlattiklarinizdan bazıları ile şikayetim vardı derecesi belli degilse yada azsa skolyozun oran vermiolar bna verilmedi yani .. kardiyoloji belki verirde oran için ağır bir şey bekliyolar sanırım hafif olduğu için vermiyolar blki szin rapor alacağınız hastane verir oran

panoz

Hiç bişi alaman puan bendede az var dedi emarda söledim soktu benimröntgene yatarak hiç bişi çıkmadı sizinde aynıdır sırt egzersizi yapcan skalyozda (omurganın eğriliğine bakıyo).senin sölemenle vermez oran sana dambul hareketi bide barfiks yapacan

Herkese geçmiş olsun benim skolyoz ameliyatımı yapan Prof Dr Muharrem Yazıcı tavsiye ederim çok iyi bir doktor ben %65 di ameliyat olurken ki derecem teşekkür ederim

Skolyoz hakkında bilgi verebilirim isterseniz konuşabiliriz 😋

30 skolyoz 60 kifoz rapor oranim ne olur?

Selamlar birisi yorumlarsa sevinirim cetvelden birşey anlamadım

Torakolomber vertebral saga bakan COBB açısı 30 derece ve Torakalde açisi 60 derece kifoz izlendi

Konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın şimdiden

Üst Alt