Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz: Büyümesi (boy uzaması) devam eden gençler için bilgilendirme

umutskry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar
skolyoz konusunda sıkıntısı olan tüm kardeşlerime sağlıklar diliyorum. Benim de kızım skolyoz derecesi 42 derece eğrilik sırtta tabi omurganın durumu Sağa eğimli
Bu konuda oldukça iyi doktorlara muayene ve omurga filimleri çekildi son teknolojik cihazlarla 40 derecenin üzerinde olduğu için doktorlar ameliyat dediler korseyi önermediler halbuki korseyi önerebilirlerdi nasıl olsa ameliyat büyüme bittikten sonra yani iki veya üç sene sonra da yapılabilirdi bu şans sonuna kadar kullanlabilmeliydi ama önermediler
neden bilemiyorum belki bu konudaki Türkiye,deki korse ile ilgili istatistikler kötü olabilir ve korsenin günde en az 20 saat takılmasının zorluğu sebebiyle ameliyat demiş olabilirler ama ne olursa olsun mutlaka denenmeli. Çünkü kızım skolyoz olduğunu öğrendiğinde ailecek görüştüğümüz bir komşumuzun kızında da olduğunu söyledi ben de tabi ki hemen kızımın arkadaşının babasıyla bu konuyu paylaştım o da bana tecrübelerini aktardı Türkiyede korseyi denediklerini fakat korselerden hiç memnun kalmadıklarını sorunu çözemediğini ve hatta yeni sorunlara sebep olduğunu söyledi bir yakınlarının önerisi ile Almanyada korse tedavisine başladıklarını ve önemli bir iyileşme sağladıklarını ve bu durumu Türkiyedeki doktorlarının da teyit ettiğini söyledi (Almanyada cekilen filimlere baktıktan sonra)
bunun üzerine bizde Almanyaya gittik 3,4günde korsemiz bitti kızım korsesini günde en az 20 saat hatta hiç çıkarmadığı günler oldu. Kontrol için üç dört ay gibi aralıklarla kontrol için Almanya ya gittik netice itibariyle 42 derece olan eğimi alman doktor 30 dereceye düşürmeyi başardı daha da iyi netice alabilirdik ama kızımın kemik gelişimi (boy uzaması) bitti ama önemli olan kızımın o ameliyat masasına yatmaması idi bunu başardık

korse tedavisi iki buçuk sene sürdü ama etkili olan ilk sekiz ayluk süreçti bu dönemde boy uzaması yüksekti düzelme en çok bu sürede oldu ondan sonraki süreçte uzama yavaşladı
çocuğunuz çok genç ise mutlaka korse tedavisi sonuçlar tabiki daha iyi olacak çocuğunuzun derecesi ne olursa olsun 40 50 farketmez mutlaka korse en azından içinizde bir şey kalmaz hepsini denedik dersiniz ameliyat neticede omurga ameliyatı sıradan bir şey değil ameliyat son çare

bu yazıyı paylaşmamdaki amaç bir kaç çocuğa faydam olursa ne mutlu bana hoşcakalın

Son düzenleme:
Benim skolyoz 45 dereceydi ve 6 ay korse taktiktan sonra 11 yaşında 1 ay arayla 2 ameliyat geçirdim.ameliyattan sonra 6 ay daha korse taktim.14 yasimda 3.ameliyat ve arkasindan 6 ay daha korse.
Korseleri yatarken cikariyordum.Ameliyatlarin hepsini büyüme çaginda oldum.korseler hep canımı yaktı.vücudumda morluklar ve kızarıklıklar olurdu.ağlardım hep.O yaşta onca acıya nasıl dayanmışım bilmiyorum.Babam üzüntüden mide ülseri oldu o senelerde.Ameliyatlarla da derecem değişmedi.sadece daha fazla eğrilmesi engellendi.Yıl 1995 zaten.Toplasan ben de 1buçuk yıl korse takmışım aslında.
Şimdikiler ameliyat da olsa çok şanslı.Skolyoz tedavisi konusunda çok ilerleme kaydedildi.biz 90lı yıllarda karanlık bir cağ yaşadık resmen.

Ben de 2004 yılında çapa tıp ta 8 saat süren
sırtımdaki kamburluğu yok eden yerine platin takılan büyük bir ameliyat geçirdim
ameliyattan sonra 1 ay hastane de sırt üstü
yattım Hastaneden çıkmadan ortopedi doktorları
ameliyatlı omurilik bölümüme boynumdan başlayan
tüm vücudumu saran sıkan göbeğimin altına kadar BEYAZ YOĞUN TOZ ALÇIlama yaptılar ve eve tabırcu oldum 6
ay o sert korse alçıyla dolaştıktan soonra tekrar
hastanede plastik tak çıkar rahat alçı taktılar bu ameliyattan sonra ve plastik alçınınsırtımda kalma süresi yaklaşık 1 yıl sürdü şu an vücudumda gayet sağlık lı bir Omurilik bölümü var
evet skolyozdan 1 gün önce 170 cm olan boyum skolyoz ameliyatından sonra 185 cm oldu
zamanla azda kilo alarak dev gbi bir birey oldum
başarılı bir süreçti yoğun bir operasyonun ardından sağlığıma kavuştum
şu an %54 oranında engelliyim...

okuduğunuz için teşekürler....

Slm çok geçmiş olsun evet dediğiniz gibi ameliyat konusunda çok ilerlemeler var çok başarılı doktorlarımız var ama korse konusunda hala özlenen seviyeye geldiğimizi düşünmüyorum bu konuda abd ve almanyada çok başarılı çalışmaların olduğunu duyduk ve kızımı ameliyattan kurtardık alman doktor istisnalar hariç mevcut derecesinin artmayacağını söyledi siz şu an nasılsınız inşallah ameliyatların faydasını görmüşsünüzdür

umutskry

Benim skolyoz öyle çok aşırı derecede yamuk değildi dışa doğru D şeklindeydi
2004 yılının ameliyat imkanları ile çok başarılı geçti benim operasyon
ameliyattan 1 hafta sonra ayağa kalktım
15 cm boyumun uzaması tabiki güzel ama felç kalma olasılığım da vardı
ben tereddütsüz girdim ve işinin ehli 2004 yılında doçent olan şimdilerde ise profesör olan büyük ve başarılı bir doktor sayesinde şu an durumum şükürler olsunki çok iyi
tabiki günümüzde imkanlar daha elverişlidir

teşekürler....

Benim boyum uzamadı ameliyattan sonra.sanırım benim ameliyatlar iyileşmeye yönelik değil sadece daha kötüye gitmesini durdurmaya yönelik oldu.
Platinimle 20 yılı aşkındır beraberiz.Çok alıştım ona.seviyoruz birbirimizi :))) kopmayı düşünmüyoruz bile :p
Benden bir parça artık :)

Slm ne mutlu size sağlığınıza kavuşmuşsunuz tabi bayağı mücadele vermişsiniz mücadeleniz boşa gitmemiş tecrübeli doktorlara denk gelmişsiniz kifoz konusunda fazla bilgim yok ama yüzmenin çok iyi geldiğini biliyorum anladığım kadarıyla vucudu bol bol yüzerek esnek hale getirmek önemli

İyi olmanıza sevindim sayın çalıkuşu
tabikide bütün Skolyoz operasyonları birbirinden çok farklı ve bambaşka
ben ve platinim :) 13 yıldır beraberiz
onu hep yaz demeden kış demeden sırtımda taşıdım :) :) :)
beraber ağladık beraber kikirdedik :)

çoğuzaman akşam iştenn dönerken canımı çok yaktı
:) hadi eve git ve uzan artık yordun beni tüm gün :) diye

Çok küçük yaşda ameliyat olduğunuz için boyunuz uzamamıştır eğer kızım ameliyat olsaydı dr 4. 5 santim uzayacağını söylemişti

Bu tedavilerin başarılı olması tabiki bizleride sevindiriyor

umutskry

iyi akşamlar bu korsenin ismini ve almanyada hangi hastane ve ya doktorda yaptırdığınız ogrenebilir miyim. Bendede varda ve kaç yaşında kullanmaya başladı.
Teşekkürler

umutskry

Benden 3 yas buyuk olan bir kızın boyunu 10cm uzatmışlardı.ben 3.ameliyatımı 14 yasimda oldum.yine uzatmadılar.o yaşlarda olanlarin uzuyordu.benim boyum çok kısa değil.1.58 falanim.fakat bu boyu bacak boyumla kazandım.üst bolgemin büyümesini durdurdular resmen ameliyatla.zaten dokrorum benim sırtımı dondurduklarini söylemişti.benimkisi tamamiyle bir durdurma operasyonu olmuş :)))
Bu boyu bacaklarıma borçluyum resmen.benim boyumdaki arkadaslarin bacakları benimki kadar uzun degil

Skalyoz

Merhaba kızım ondörtbuçuk yaşında takmaya başladı onyedi yaşında boy uzaması bittiği için korse tedavisini doktoru sonlandırdı sizin yaşınız kaç bilemiyorum mainz za bağlı gensingen kasabasında frankfurta arabayla 50. 55. Dakika dr ismi dr hans-rudolf weiB

_çalıkuşu_

Slm ameliyatı yapan doktorun annenizi babanızı bu konuda aydınlatmalıydı ameliyattan sonra omurlar dondurulduğu için üst kısımda uzama olmuyor onun için küçük yaşda pek ameliyat önerilmiyor ancak uzamasının sonlanmasına yakın zamanda ameliyat yapıyorlarki vuucudun ve bacak boylarının uyumu açısından eğer sizin ilk ameliyatınız 16. 17. Yaşında gibi yapılmış olsaydı boyunuz bayağı uzayacaktı e tabi sizin ameliyat olduğunuz zamanda teknoloji ve tedavi bu kadar iyi değildi bu günün şartlarında olsaydı büyük ihtimalle kızımın doktoru sizin derecenizi oldukça makul seviyelere çekeceğine inanıyorum çünki sizin teşhisinin bayağı küçük yaşta tespit edilmiş bu büyük avantaj korse tedavisi için önemli olan mutlu bir şekilde yaşamanız hoşcakalın

1995 te ameliyat olunca en ilkel ameliyatlardan birini geçirmiş oldum.Doktorum şimdi 90 a merdiven dayamış.3sene önce muayeneye gittim.rontgenime bakınca kendi bile kendisiyle dalga geçiyordu.Gördüğü görüntüden utanir gibi oldu ve senin ameliyatin çok eskiymiş yahu dedi.yapmışız bir cahillik der gibiydi.ben ameliyattan önce uzun gidiyordum.ailem hep uzun zaten.sülalenin en kısasıyım.büyümemi bekleselerdi rahat 1.70dim ben.kısmet degilmiş :)))
Cevapladığınız için teşekkürler

Rica ederim kafanıza takmayın yinede şanlı sayılırsınız tedavi göremeyen çok kötü durumda olan bayağı insan gördüm mesala benim babam siroz dan vefat etti 45 sene önce şimdi doktorlar karaciğer bulabilirlerse karaciğer nakli yapabiliyorlar yapacak birşey yok keşke herşey mükemmel olsa ama olmuyor mevcut durumla zorda olsa mutlu olmayı başarmak lazım hoşçakalın

bende çeşitli ameliyatlar sonucu sol kalça kemiğim olmadığından dolayı, omuriliğimde sağa doğru bir eğrilik oluştu... Doktora gidip söyledik senin ki doğuştan değil bu kalçan düzeldiğinde gerekli korse ile falan düzelir dedi fakat kalça ameliyat olmazsan düzelmez çünkü sol ayağına bastıkça sağ doğru eğrilirsin dedi yaklaşık 4-5 senedir böyleyim skolyoz görsel olarak kötü falan asla ameliyatı hakkeden bir rahatsızlık değil. Doğuştan bacaklarımda sıkıntı var 15-16 kere ameliyat oldum ve hepsi de gerekli yürümem için tuvalete kendi başıma gidip yemeğimi kendim yemem içindi.. Doktor bana ameliyat olursan düzelir dediğinden beri umursamıyorum çünkü görsel bir rahatsızlık için hayatta ameliyat olmam.

Skolyoz sadece görsel bir rahatsizlik değil.ilerledikçe iç organlara baskı yapar.akciğerler,kalp gibi.nefes darlığı yaşarsın akabinde ve hayat standardın büyük ölçüde değişir.ilerlediginde durum kötü yani

Naftalin kokusu merhaba çok geçmiş olsun bende genel olarak ameliyata karşıyım ama skolyoz da dereceniz yüksekse çalıkuşu arkadaşımızında mesajında belirttiği gibi iç organların çalışmasına engel durumlar olabilmektedir bilhassa kalp,ciger gibi onun için böyle durumlar hayatınızı olumsuz bir şekilde etkiliyorsa ameliyat kaçınılmazdır ama problem yoksa sırf görsel durum itibariyle ameliyat olup olmamak sizin tercihiniz olabillir kızımın son kontrolünde doktor bize iç organlarıyla ilgili olarak hiç bir problemin olmadığını söyledi zaten kızımında bir sıkıntısı yok dereceside bayağı düşünce ameliyat faslı bizim için kapandı istisnalar hariçte büyümesi bittiği için derecesindede olumsuz yönde bir değişiklik olmayacağını söyledi ama ben yılda bir kere doktora götürüp takibini yapacağım size sağlıklı günler dilerim

Çalıkuşu mrh aynen görüşlerine katılıyorum benim genel görüşüm eğer skolyoz derecem misal 45 derece ise ve kontrol takiplerimde derecemde yükselme devam ediyorsa hemen ameliyat olurum çünki gittiğimiz türkiyedeki doktorumuz derece yükseldiççe müdahale edilecek omur sayısının arttığını işin daha da büyüdüğünü söyledi hem bunun vede iç organlara baskı yapmaması için ameliyat olurdum benim görüşüm

Üst Alt