Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz derecem alt 40 üstte 20 derece eğik var. % kaç alırım?

tamer01

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba;

skolyoz derecem alt 40 üstte 20 derece eğik var b derecelere göre tahmini rapor oranım ne olur

tşk

Tamer bey, skolyoz da SFT sonucu da önemli, fizik tedavi ve göğüs pol. verdiği oranlar da belirleyici olabilir. Skolyoz için tahmin yürütmek çok zor, % 40'ı çok yüksek derecelerle geçiyorlar 60 derece gibi.. sizin de % 30'larda kalma ihtimali var ama şansınızı deneyin.

bu neyin yüzdeleri. bende skolyoz ameliyatı oldum ama bunun hakkında bi bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim?

ben gecen hafta aldım skolyoz+buna bağlı nefes darlığı %40 oran aldım

20 derece ust kisimda skolyoz+nörojen mesane icin % kac rapor alinir bir fikriniz var mi ?

Skolyoz için sft sonucuna göre bir oran verilir. Tahmini olarak % 20'leri ancak bulur. Çünkü çok daha ciddi derecelerde engelli sayılabilecek oranları veriyorlar. Bunun yanında mesane probleminiz için tablo şu. İkisinin toplamı yine istediğin oranı edebilir belki. :

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu:
Belli oranda istemli kontrol var, ‘urgency’ veya ara kaçırma oluyor:% 10
Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma:% 25
Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok:% 40
Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok:% 60

Üst Alt