Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz dünyanızı karartmaz!

karagüzel61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
1989 doğumluyum.13 yaşında iken skolyoz ameliyatı oldum. Şuan sırtımda platin var.1 Yıl geç kaldığımız için de sırtımda %80 düzelme mevcut %20 hafif bir kabartı var. Ama inanın ben söylemesem kimse fark etmiyor anlamıyor da. Ümitsiz olmayın. Gerçekten buda Rabbimin bir imtihanı. Ben şu zamana kadar bu rahatsızlıktan dolayı herhangi bir sorun yaşamadım ne sosyal hayatta ne de iş hayatında nede sağlık açısından. Relax olun. En son yaptığım araştırmalara göre 30 yaşından sonra da kalınabiliyormuş bu rahatsızlığa. Bizim sadece diğer insanlardan farkımız biraz daha dikkat etmemiz gerektiği.

1 ay önce sözlendim. Sözlendiğim kişiye ilk görüşmemizde sırtımda platin olduğunu söyledim. Annesi sözlendikten sonra duymuş ve ''ben sakat gelin istemem ''dedi sözü bozdu. Çok cahiller. Çok üzüldüm tabi ama ciğeri beş para etmez insanlar için asla isyan etmedim bu durumdan dolayı. Bu rahatsızlığı olan bayanlar ve baylar. Söylüyorum. Bu anne olmaya, evlenmeye baba olmaya engel bir rahatsızlık değil sadece dış görünüş olarak ameliyat olunduğu takdirde hafif şekil bozukluğu var.Fark edilmiyor birçoğu hatta.

Ümitsiz olmayın. Skolyozla barışık olun. Ben yürüyorum hatta normal bir insandan daha hızlı, koşuyorum ihtiyaçlarımı kimseye muhtaç olmadan karşılıyorum. Yani çok şükür. Her daim şükür.Hatta resimdeki de benim :) Ümitsiz olmayın.

Geçmiş olsun. Kendinle barışık olman güzel.

Geçmiş olsun.
Bende hep kendime sadece biraz yamuğum o kadar diyorum. :) kabullenen böyle kabullenir. Yoksa kapı şurada

Sayın Malesef
Sorun değil ki bu. Ayrıca insanlar farkında değil ama günümüzde neredeyse her beş kız çocuğunda var bu. Sağlam evlenirsiniz doğumdan sonra da bu rahatsızlığa maruz kalabilirsiniz. O yüzden relax olun sıkıntı yok. Engel değil bu . Neyin engeli ? Yürüyebiliyorsunuz, koşabiliyorsunuz, gözünüz görüyor ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. Sadece sırtta hafif şekil bozukluğu var. Bu kadar yani.
Skalyoz

Üst Alt