Re: Skolyoz eğrilmesi durdu, ama ben tedbir amacıyla ameliyat olmak istiyorum..? [Soru]
ben 3 ay önce ameliyat oldum .28 yaşındayım.ben 26 yaşına kadar ameliyattan hep kaçtım çünkü eğrilik artmaz böyle çok güzelsin belli bile olmuyo ya felç olursan ne gerek var riske girmeye dediler.bazı doktor arkadaşlarım da dahil olmak üzre.
her neyse 26dan sonra eğrilik artmaya başladı doktorlar hayır artmıyo dediler.Türkiye'deki en önemli doktorlara gittim her yıl yeni röntgen çektirdim.ayrıca ben sürekli fotoğraf çekip kendim kontrol ediyodum ve herşeyin farkındaydım.her geçen gün daha da arttı şimdi bile artmaz sen yanlış düşünüyosun diyolar.
her neyse sana tavsiyem lütfen eğer yaşın gençse kendini sürekli kontrol et,her yıl düzenli olarak röntgen çektir.eğriliğin artıp artmadığını kontrol et.hiç olmazsa fotoğraf çek inan gözle görünür bir şekilde değişiklik olabiliyo.kuzenimin eşi 45 yaşında ben onun halini gördükten sonra ameliyata kesin karar verdim.benden daha ii haldeydi ama şimdi çok fazla ağrısı var ve yaşından dolayı da ameliyat olmak istemiyo.sen ii düşün ii bir doktora git,eğer yaşın küçükse,eğrilik derecen azsa ve ameliyat olmak istemiyosan hayatını skolyoza göre ayarla.bol bol yüz ,ağır kaldırma,kilo alma ,kemiklerin için faydalı yiyecekler yemeye özen göster ...