Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz eğrilmesi durdu, ama ben tedbir amacıyla ameliyat olmak istiyorum..?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
ASLINDA EGILME DURMUS AMA BEN YINEDE TEDBIR ICIN OLMAK ISTIORUM. DERECEM 41. BILMIORUM. HERKES KOLAY DEGIL YARIM KALICAKSIN DIOR. BENIM DE AKLIM KARISIK. OLMASAM ILERDE SORUN OLUR BELKI DIE KORKUYORUM. SİZ OLSAYDINIZ NAPARDINIZ..?

Ben tıbbi olarak değilde yaşadıklarımdan örnek vermek istiyorum ben erzurumluyum ve erzurumda yaşıyorum malum soğuk bir memleket ameliyat olduğum ilk seneler kışları çok şiddetli ağrılarım olurdu bunu doktorda anlamazdı ama ben çok rahatsız olurdum öyleki yürüyemez duruma gelirdim sonra sonra bunun soğuktan olduğunu anladım ve dikkat ediyorum ve ömrüm boyunca dikkat etmek zorundayım yani diyeceğim eyerki doktor gerek yok diyorsa inan deymez hem ameliyatı zor hem sonrası. İçinin rahat etmesi için iyice araştır gerek yoksa bence ameliyat olma senin için hayırlısı neyse o olur inşallah.

aminn ins sare saol...doktor bana ol weya olma demıor sadece ben sana bıraktım ılerıde bu hayatı yasayacak olan sensın dıyor ben bısey dıyemem aılende dıyemez hersey sende bıter olucam weya olmıycam demek senın elınde ii dusun dıyor....

ama ben tıbbı acıdan bı rıskı war mı yok mu amelıyat olup olmamamın bunu örenmek ıcın ankaraya derya dıncer le ahmet alanay a gıtcem ıns.... o zaman bı karar werırım ıns...sız tecrubelerınızı böyle benımle paylasırsanız cok yardımcı olmus olursunuz....
allah herkese saglık wersın ınss ii gunler.... :roll:

Re: Skolyoz eğrilmesi durdu, ama ben tedbir amacıyla ameliyat olmak istiyorum..? [Soru]

ben 3 ay önce ameliyat oldum .28 yaşındayım.ben 26 yaşına kadar ameliyattan hep kaçtım çünkü eğrilik artmaz böyle çok güzelsin belli bile olmuyo ya felç olursan ne gerek var riske girmeye dediler.bazı doktor arkadaşlarım da dahil olmak üzre.
her neyse 26dan sonra eğrilik artmaya başladı doktorlar hayır artmıyo dediler.Türkiye'deki en önemli doktorlara gittim her yıl yeni röntgen çektirdim.ayrıca ben sürekli fotoğraf çekip kendim kontrol ediyodum ve herşeyin farkındaydım.her geçen gün daha da arttı şimdi bile artmaz sen yanlış düşünüyosun diyolar.
her neyse sana tavsiyem lütfen eğer yaşın gençse kendini sürekli kontrol et,her yıl düzenli olarak röntgen çektir.eğriliğin artıp artmadığını kontrol et.hiç olmazsa fotoğraf çek inan gözle görünür bir şekilde değişiklik olabiliyo.kuzenimin eşi 45 yaşında ben onun halini gördükten sonra ameliyata kesin karar verdim.benden daha ii haldeydi ama şimdi çok fazla ağrısı var ve yaşından dolayı da ameliyat olmak istemiyo.sen ii düşün ii bir doktora git,eğer yaşın küçükse,eğrilik derecen azsa ve ameliyat olmak istemiyosan hayatını skolyoza göre ayarla.bol bol yüz ,ağır kaldırma,kilo alma ,kemiklerin için faydalı yiyecekler yemeye özen göster ...

meraba simsim...ben 18 yasındaım derecem 41....4 ay önce cekılen rontgenımde egrılıgın durmus dedıler....gecen yılda aynı derecedeydı...2 yıldır 41 derece bılmıorum cok kararsızım..aılem asla ıstemıorcok rısklı oldugu ıcın ben aslında goze aldım herseyı.yanı amelıyatı ıstıorum cunku ılerde sorun cıkmasını ıstemıorum...arastırıorum sımdı.ankaraya bı gıdeyımde ona gore kesın bı karara warırım ıns.... tesekkurler yardımın ıcın..
herkese saglıklı gunler... :roll:

canım benim gözünü korkutmak istemedim inan ama ben çok kötü şeyler yaşadım sen yaşama diye yazdım.e biraz güzel bir kızdım ama sırtım her yıl daha da eğrildi belli olmaya boyum kısalmaya başladı.ameliyata karar vermemde de birçok neden var. flexibilite yüksekti.kendime ii bakıyodum ondan herhalde.dediğim gibi banada eğrilik artmaz dediler ama senin yaşındayken giyebildiğim hiçbir şeyi giyemez olmuştum.biraz pahalı bir ameliyat ama benim şu anki mutluluğumu bilsen sende olurdun.neyse umarım seninki farklıdır ve artmaz ama ben dediğim gibi fıstık gibi bir kızken kambur bir kıza dönüşmeye başlamıştım hemde 2 yıl içerisinde.

slmmm

merhaba bende de eğrilik var ama ben derecemi bilmiyorum ben farkedeli 4-5 ay filan oldu doktora gittim bana ameliyatlık bi durumun yok egzersiz programı veriyorum dedi 3 ay sonra gel dedi ayın 4 ünde üç ayım bitiyo kontrole gidiyorum tıpum var bandım var egzersiz uzmanıyla çalışıyorum böyle yani. bende ameliyat olmaktan çok korkuyorum eğır geçtiğini duydum.aslında bend e bi ara ameliyat olucam diyordum ama korku işte.ankarada derya dinçeri bende duydum ama ankarayada doktora gidicem. bi doktorla kalmamak lazım. bu arada ben de 19 yaşındayım. geçmiş olsun canım

simsim canım benbu egrılıkle ıstesem bas edebılıyorum ama işte o da moralla alakalı bısey...psıkolojısıne baglı oluor ınsanın...gercekten bak bundan emınım artık ....psıkolojım cok ii olsun moralım supper olsun o zaman yane o yıl artmıyo derecem...ama o yıl hep kötü hep kötü gecsın ıste o zaman da acaıp kötü agrılarım oluor we derecemde artıor...bunu bıldıgım halde psıkolojıme söz gecıremıorum kı...!!

artık heerseyı dengelı yasıyorum ama ...bu yılım böle daha ii..bakalım inş öledır.hele bı mayıs olsun ankaraya bı gıdıyımde o zaman gorecez... sıze de haber werırım...siteye yane...
saol canım ılgılendıgın ıcın..kıb.saglıklı gunler... :wink:

arkadaslar bende 24 yasındayım eğilirmi daha simsimin yazdıklarını okudum moralim çok bozuldu dr ilerlemez dedi yalanmı söyledi napıcam ben yardım edin ya ne olursunuz ameliyat etmıolarmış tedavi vermedi başka dr lara gidiym değil mi size egzersizler vermişler bana yüzmeye git iyi gelir dedi sadecedünden beri bardak bardak süt içiorum yüzmeyede gidicem ilerlermi ne yapmalıyım ben panik halinseyım iki gundur moralim sıfır yazdıklarınızı okudukça ii ce bozuldu herşey allahtan ama önlem almalıyım ne yapsam ki yardım ne olur

sadd canım bak bana ne yüz dedıler,ne egzersız programı werdıler.....sadece ılerlemez dedı doktor..ama bak dıer arkadaslar cok sanslı bence onlara program bıle yapmıslar...bı ara kendı basıma denedım egzersız yapmayıı ama olmadı cok agrılarım oldu we belkı ters bısey yaparım dıe korktum...bıraktım sonrada...sımdı ankara ya gıdıyım pesını bırakmıycam ıns...egzersız de ıstıycem eger kı amelıyat olmazsam ama bılmıorum..ailem le konusup tekrar amelıyat olmaya ıkna edıcem..bırde aslında öss ıcın 1 yıl daha erteleyım mı acaba dıe dusunuorum ama saglık herseyden önemlı gec kalmamlıyım dıe olmayı ıstıorum bu yıl..ben öss hazırlıgımda...allah önce saglık wersınde hepsı olur gıder ıns... sen hıc moralını bozma olurmu sadd canını sıkma canım yaa..bu skolyoz denen sey moralle anlasmalı.:D:Do bozulunca buda oyun bozanlıkedıor...
simsim sana da cok tesekkurler ..muhabeetın cok ii geldı...

herkese saglıklı we mutlu gunler..... :wink:

simsim canım sanırım doktorsun...sen ii doktorlara muayene oldum dedın we ılerlemez dedıklerı halde ılerlemıs...sımdı benım gözumu korku burudu yanı korku deılde sanırım bu endıse...!!dusunmeye basladım tekrardan..babamla konustumda mayısta ankaraya gelcem bı de adanay gıdıp doktorları bı arastırcam..sanırım hazıranda da amelıyat olurum bı engel cıkmazsa...sen hangı doktor a amelıyat oldun canım ıstanbul da mı??sehrı onemlı deıl sen ısım söyleyebılırmısın bana..?beklıyorum cewabını...eger warsa maıl adresı ya da tlf nu fln onuda yazarsan cok sewınırım...wala uyuyamadım bu satte kalktım yasdım..:D:Danlıorsunuzdur benı sız...aynı saglık sorununu yasıoruz ne de olsa...

herkese ii geceler... :?

bilgi veriym arkadaslar size ben bikaç hastaneyı aradım dr larla konuştum saolsunlar bilgi verdiler biri ilerler dedi egzersiz verıcez dedi bana gidicem ona yarın randevu aldım biride ergenlıkten sonra pek ilerlemez ama egzersiz yapın dedi.ama ortak söyledikleri şey gerilemıo bu eğrilik ya off..
:) ben geçen senede vıtılıgo olmuştum tedavısı yok demişlerdi geçti hiç kalmadı maşallah.. belki bunuda atlatırım her yıl bişe çıkıo

canım hastaneye gıtmııssın nooldu sadd???cewap yasarsan sewınırım...

herkese ii gunler.. :wink:

off off ben napmışım böyle

arkadaşlar hepinizden çok özür dilerim.beni yanlış anlamışsınız.ben bende olanı anlattım sizlere .bende ilerleme olmaz böyle devam edersin dedikleri halde ilerleme oldu dedim.sizde de olacak demek değil bu.benim ailemde ve yakın çevremde skolyoz hastası olan birçok kişi var .bu keşke gururla söyleyebileceğim birşey olsaydı ama maalesef sayı oldukça fazla arkadaşlar.
bazıları skolyozla yaşamaya devam ediyo.bazıları ameliyat olmaktan korkuyo ve korse tedavisiyle gidermeye çalışıyo.bazıları da sürekli yüzerek egzersiz yaparak skolyozunu kontrol altında tutmaya çalışıyo.
benim bu konuda çok hassas olmamdan dolayı böyle uzun uzun mesajlar yazıyorum.çünkü skolyozumun ilerlemesine sebep olan asıl sebep bilinçsizlik.
kendinizi üzmeyin .ameliyat olmak ya da olmamak önemli değil. ilk olarak yapmanız gereken mutlu olmak.ben sizi endişelendirdim farkındayım ama benim çektiğim acıları çekmeyin diye uğraşıyorum.:(

Arkadaslar oncelikle hepinize merhaba ve bu hastaliga yakalanan herkese gecmis olsun allah sifa ve saglik versin herkese. Benim yasim 20 iki gun once skolyoz oldugumu ogrendim 15 derece dedi doktor bu hastalikla ilgili pek bilgim yok beni bilgilendirirseniz cok sevinirim moralim cok bozuldu sirtim falanda cok agriyor bu hastalik agri yapar mi bir de ilerler mi simdiden tesekkur ederim herkese tekrar gecmis olsun

Arkadaslar mesajimi gorurseniz ne olur cevap yazin bana yardimci olun moralim gercekten cok bozuk cok korkuyorum

Üst Alt