Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar bende 30 derece skolyz var doktora gittim ameliyat olursan düzelir dedi bende hiç bir sorun hiç bir ağrı yok ağır işlerde çalışabiliyorum öyle bir ağrım sızım yok eğer ameliayat olursam yine eskisi ağrısız işimi yapabilirmiyim yoksa yapamazmıyım suan ağır işlerde çalışıyorum fazla zorlarsam ağrı oluyor okadar ameliyat bana avantaj olur dezavantajlı ve bu ameliyatı olmadan özürlü raporu alabilirmiyim ameliyat olmak lazım özürlü raporu almak için ve askere gidecem bu ara askerde muaf söz konusumu yoksa olda ameliyat ederlermi yani bir sorun yok ama dıştan kürek kemiklerim dışarıda duruyor orda görünüt pis oluyor insanlar size bakıyor ... cevaplanızı bekliyorum saygılarsunuyorum hepimizie böyle site kurduğunuz ve insanlar dfayda sağladığınız için tşkler ...
Arkadaş skolyozun türleri var bazısı hızlı ilerler bazısı yavaş eğer senin ki ameliyatlık bir durumsa ol derim çünkü eğrilik arttıkça akciğerlere baskı yapar ve solunum problemi yaşayabilirsin.Ağır işe gelince dikkat et derim bu skolyozunu etkileyebilir.Ameliyatta platin koyarlarsa çok ağır işleri yapmamanı tavsiye ederim.rapor işini bilmiyorum en iyisi hastaneye rapor için gittiğinde yapılan tetkikler sonuncu ortaya çıkar özür durumun.Askerden muaf olabilirsin o gatadan alınacak raporla kesinleşir.benim %46 raporum var ama yaşım gelince gata da muayene olup onların raporu geçerli olur.kendini zorlamamaya dikkat et
ya redkit ben formları okuyorumda ameliyat olanlar mennun değil ağır işler yapıyorlar ve kendi bellerindeki platinden dolayı bel esnekliğini yitiyor ve eğilim kalkmada zorlanıyor bu yüzden ameliyattan kokruyorum ve ameliyat zor bir ameliyat benim ağrım yok sadece kürek kemiklerim dışarı çıktıgından belim kambur duyuyor insanların bakmalarında usandım sadece bu ağrım yok bana ne önerisiniz saygı ve sevgşilerimler ....
Sen insanlara ne bakıyorsun metin_009 ağzı olan konuşuyor kimseyi takma
Ben henüz 14 yaşındayım ve ameliyatımı oldum çokda başarılı geçti ameliyat olduktan sonra ağır şeyler kaldırman çok sakıncalı aksi takdirde platinlerin kırılabilir vs yamulabilir o yüzden ağır şeylerde kaldırma şu an için çünkü skolyoz dereceni daha da yükseltebilir
metin bendede ağrı olmuyor sadece eğri olan bel kısmı değide diğer kısmı arada uyuşma oluyor hepsi bu.onun dısında görüntü bozuklugundan baska sorun yok ama ameliyat olmassakda en az10 sene sonra yeriizden bile kalkamayacaz sen kafanda inandır kendini olacak bu ameliyat benim için iyi olacak de bak nasılda oluyor cunku bende kesin olmayı düsünüyorum her ne kadar ameliyat sonrası düşündürsede 10 yıl sonrasını düşündükce olmakdan baska carem yok diyorum