Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sigorta başlangıcından sonra şu seviyeye ilerlemişseniz olabilir maluliyet cetveli 'ne göre ;
Skolyoz, kifoz, kifoskolyoz gibi omurganın anormal eğrilikleri sonucu kardiyak veya solunum sisteminin etkilendiği durumlar (değerlendirme ilgili vücut sistemine göre yapılır.)
Bunun için 10 yıl 1800 gününüz tamamsa ve çalışmıyorsanız malulen emeklilik başvurusu yaparsınız, ama çalışıyorsanız ve tereddüt yaşıyorsanız işten ayrılmadan maluliyet tespiti yaptırın. Sonucunda malul sayılırsanız işten ayrılır emeklilik başvurusu yaparsınız.
Maluliyet için oran cetveli kullanılmaz, maluliyet cetveli kullanılır. Siz sgk'ya tespiti ya da emeklilik işlemleri için başvuracaksınız onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Kurum sevkiyle almanız şart raporu.
sakatlık oranı cetveli erken emeklilik için kullanılır. Zaten skolyoz için belirli bir cetvel yok, solunum testi sonucuna göre heyette değerlendirme yapılıyor.
dün istanbul üniversitesi hastanesine gittim ortopedi ve fizik tedavi doktoruna sordum skolyoz malüllükte değerlendiriliyormu diye hoca skolyozunuz alt 40 üst 20 derece dedi ve
ameliyat olunması gerekiyor dedi ameliyat olacağı için malül olamazsınız dedi
bendede skoyloz ve kifoz ar ama kifoz üst derece 15 gün önce askeri hastaneden askerlik için rapor aldım şimdi sırada devlet hastaesi var ama kaç derce kifoz ve skoylozum olduğunu askeri hastaneden öğrenemedim ama kifoz çok belirgin bir şeklilde var bana 1 km ileriden bile baktığında kifozum belli oluyor acaba deevlet hastanesinde %40 ve üzeri rapor alabilirmiyim