Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz hastasıyım. %43 raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

ozkanerel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
1 Ocak 2013 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/oze...im-tecrubelerimi-sizle-paylasmak-istedim.html

Arkadaşlar ankara numune hastahanesinden % 43 oran lı h sınıfı alır ibareli bir rapor aldım yanlız raporumda sadece h ehliyet alır yazıyor kursa yazıldım hastahaneden dediler ki ehliyeti al gel sonra ötv indirimi ve özel donanımlı yazısı için bi rapor daha alacaksın diye benim özür durumum kfoskolyozum var

1. Sorum
raporda sadece h sınıfı ehliyet alır yazıyor emniyette sorun olurmu

2.sorum
ehliyeti aldıktan sonra sıradan 2 el mi araç sürebilirmiyim yada otomatik fites

3.sorum
skoltoz nedeni ile yeni nesil araçlarda önümü görmek biraz güç oluyor koltuk yükseklik ayarı yaptırılarak özel tertibatlı araç olup ötv den yararlanabilirmiyim

şimdiden ilginize teşekkür ederim arkadaşlar

Bildiğim kadarıyla koltuk ayarı ve ya özel tertibatını hastanenin belirtmesi lazım...

Teşekkürler can bey yani ehliyetten sonra tekrar hastahane yolu gözüktü :(

kardeş ebnde skalyozum benimde raporum yüzde 58 ve bendede h ehliyet var ve ehliyetde hiçbir ibare yok ötvden muaf olmak için yüzde 90 isteniyo rapor yada özel donanım olcak skalyoz olan biriniede donanım yapmazlar oyüzden 2el kafana göre bir araç al b,inn

dostum raporun emniyetde bir sıkıntıya neden olmaz ama ötvden muaf araç alaman 2el kafan göre bir araç al koltuk içinde altına güzel bi minder yaptır no problemm

Allah razı olsun kardei eyvallah :) trafik çevirse ceza felan yazamaz yani raporum da dosyamda sadece h ehliyet alır yazıyo ehliyettede hiçbi ibare olmayacak

Var kardeş 1.55 boy sürüyorum aracı normalde doğan slx vardı onda sıkıntı yoktu şimdi toyota aldık oo biraz derin kalıyoo

Arkadaşlar bu H sınıfı denilen ehliyet için de ayrıca rapor isteniyor mu.Benim % 41 oranlı raporum var vergi indirimi için .H sınıfı ehliyet için başka bir işlem gerekiyor mu ?

Evet tam teşekküllü. Bir devlet hastahanesinden h sınıfı ehliyet alır heyet raporu alman lazım

yüksel yıldız;

Raporunuzda "H sınıfı sürücü belgesi alabilir" ibaresi varsa işaretliyse yeniden rapor almanıza gerek yok.

var arkadaşlar ehliyet için ayrı, araç için ayrı rapor. yada bu ifadeleri içeren kapsamlı rapor alınır

raporda h ehliyet alır özeltertibatlı araç kullanır ibaresi varsa tek raporla çözersin yanlız h sınıfı yazıyoso ehliyetten sonra bide ötv ve özeltertibat yazılı bi belge daha çıkması gerek ben aylardır koşturuyorum çok zor bu işler hala kafam karma karışık arkadaşlar bu konuyu net bilen bi kişi yok trafik amirliği dahi %100 bi bilgi sahibi değil maalesef :(

Bacıbey
İlgine teşekkür ederim.Raporda H sınıfı ehliyet alır gibi bir ibare yok.Peki H sınıfı ehliyetim olduğunda araç alımı yönünden bana bir katkısı olrmu ÖTV indirimi VB. gibi.

bnde skolyoz amelytı oldm bana hıç ole bişi demedıler yanı yok sole araba al falan dıe:D

siz istemezseniz söylemezler

o rapor geçerli değil. ehliyet için ayrıca rapor alacaksınız. araçta alacaksanız her iki içerik belirtilmezi lazım raporda

abi peki sadece h ehliyet alır yazıyosa hiç bi ibare yoksa istediğim bi 2 el arabayı sürebilirmiyim trafik caza yazmaz değilmi

bide eğer hastahaneden ötv için bi rapordaha alsam sıfır araç getirtirken ne gibi bi tertibat yaptırabilirim skolyoz için

Merhaba ;
Bende skolyoz hastasıyım. H snıfı ehliyet aldım daha geçen cumartesi :D
Bugün araba için görüşmeler yapıyorum.Ötv den yararlanıyorum.
Bilginize,

Ben geçen hafta itibariyle ehliyet sahibiyim :) Kifoskolyozum var. %45 özür raporum var. Fakat ehliyete kayıt olurken tekrar hastaneye yönlendirildim.
%40 a düşürdüler oranı fakat H snıfı otomatik vites araç kullanabilir, ötv indiriminden yararlanabilir yazıyor raporumda. Ayrıca bugün itibariyle araba için görüşüyorum
yetkili satıcılarla indirimden ayarlanabiliyorum.

bende KİFOZ SKOLYOZDUM AMELİYATLA platin takıldı omurilike ve rapor oranım %45 e düşürüldü vergiden muaf olmak için ankara ya yolladım
ama vergi muafiyeti vermezler sanıyrum yani sen almışsan helal olsun bana vermediler.

:) walla benim %45 lik oranım 2000 de belgelenmişti. Hatta kızdım neden oran %40 a düşürüldü değişen bir durum değil ki bu ayrıca bir daha
ameliyatta olmadım. Neyse H sınıfı ehliyet için kurs tekrar devlet hastanesine yönlendirdi. Vermem için resmen direndiler diyebilirim ama kazandım :D
raporda da Hsınıfı ehliyet alabilir ötv indiriminden yararlabilir yazıyor. Ama ben genel olarak vergi indiriminden yararlanıyordum zaten. (sigorta açısından)

ben de yeni başvurdum ankaraya vergi indirimi için 4 ay önce heyetten raporumla gitmiş ve bana 1 ay önce ankaradan bir yazı geldi diyorki yazıda :
vergiden muaf olmanız için bir tetkikiniz yani bir muayene niz eksik onu da muayenesini olup tarafımıza posta yolu ile hastane tarafından gönderilmesini istiyoruzzz
peki
AYLİNCE ben de bu lanet olası vergiden muaf olabilirmiyim ,
bilgilendirirmisin
,teşekür ediyorum şimdiden...

Şöyle söyliim: 2000 ylında % oranlı rapor aldım ve vergi indirimi konusundada gerekenler yaptık .( Bu konuda beni iş yerim yönlendirdi)
Ben sürücü kursu nedeni ile tekrar hastaneye gittim sonrada yukarıda yazdığım gibi...
Bu yıl itibariyle kanunlar nedir; arada neler değiştirildi bilmiyorum. Ama var olan raporum üzerinden H sınıfı ehliyet alabilir bu ibare için bile
ciddi uğraştırdılar sürekli olan raporumdaki oranı düşürdüler :D (yarın yanıma raporu alıcam üzerinde net yazanı size burdan yazıcam)

bdrttn.85;
Kardeş aylince nin dediği doğru bende kifozsikolyozum 1 ay önce rapor aldım ehliyete yazıldım bugun sağ olsun aylince hanımlada konuştum allah razı olsun ondanda hemen ankara numune hastahanesini aradım ehliyetten sonra tekrar gel ortapedi hocamız yazacak dediler yani raporda ne yazacak demim h ehliyet alır otomatik fites araç kullanır ötv ve mtv indiriminden yararlanır yerleri doldurulacak dedi sonra emniyetten bu yazıyı ehliyete yazdırmamı istiyeceklermiş sonra allahın izni ile mutlu son

yahu senin h sınıfı ehliyet alman için öncelikle VERGİDEN muaf olman gerekmezmi

Hayır kardeş gidiyosun bi devlet hastahanesine diyosunki ben h sınıfı alcam oda seni tabirica etse 15 tane hocaya gönderiyo hastahane için de hepsi s.kurulu kağıdını dolduruyo sonra ertesi gün heyete giriyosun sonrada raporun olumlu yada olumsuz çıkıyoo

peki ehliyeti hallettik diyelim araba alacağım H sınıfı na uygun otomatik vitesli VERGİLERİNİ ödemeden nasıl alabilirirm işte burası biraz canımı sıkıyor

Bugun hastahane başhekimi ile konuştum bizim prosüdürümüz önce hastaya h ehliyet alır raporu veriyoruz sonra gidip ehliyeti alıyor son ra tekrar bize başvuruyor hastalığına göre eğer eli ayağı vs nerden rahatsızca aracı hareket ettirici bi tertibat olmak şartı ile özel tertibatlı araç kullanır yazıyoruz ama el ve ayaklarda sıkıntı yoksa artık otomatik vitesli araçlarlada ötv den yarralanılıyoo h sınıfı ehliyetle otomatik fites araç kullanır ötv indiriminden yarralanır ibareli bi rapor çıkarıyolar emniyetten ehliyete yazdırıyosun ve gidib bayi ile işini hallediyosun ne senden başkası o aracı süremiyo o da bi ayrıntı

teşekür ederim verdiğim bilgiler için biladerim saol...

Yaa açıkcası çanını alıyolar uraştırmaktan vermemek için elinden geleni yapıyolar ama yılma uğraş hakkımızsa alacaz adamlar kaçak yollarla alıyo biz böle madur oluyoz

Kardeşim engel ayrımı yapılmayacak yok senin %90 sen sürme yok senin oranın düşük yok sende ibare yok zaten adam engelli afedersin adamın canını alıyon uğraştırmaktan zaten ihtiyacı olmasa çabalamaz böyle

Ben anlayamıyom bu devlet işlerini h sınıfı ehliyetle sadece sakat arabası sürebilirsin diyo geri adamın biri ee ver alıyım aracı diyon yook sen ötv den alamazsın diyoo eee normal araç sürüyom yoook cezası var diyoo ben bu ehliyeti çerçeve mi yaptıracam ni ye veriyon bana o zaman değil mi hakksız mıyım şimdi ?

önemli değil abim sende sağol sıkın tı yaşarsan özelden yaz ben seni gerekir se ararım da yeterki işin çözülsün

bdrttn85 - vergileri ödemeden alım değil toplam tutarın üzerinden ötv düşüp net söylüyorlar ödemen gerekeni şuan o aşamadayımda :)
darısı tüm isteyenlerin başına,

Üst Alt