Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz hastasıyım ve platinim kırılmış. Aynı durumu yaşayan kimler var?

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
skolyoz hastasıyım ve platinim kırılmış.aynı durumu yaşayan kimler var?kırılacak hiç bir şey de yapmadım.kırıldığını anlamadım bile.1 ay önce bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim. Kas tutulmasına benziyor dedi.ilaç,krem verdi. Röntgen falan istemedi.ama şikayetim geçmedi ve sırtımdada geceleri bir ağrı peydah oldu.bugün tekrar dr.a gittim ve röntgende rod kırılmış görünüyor. Belindeki ağrı hareketsizlikten dedi.kırılmayla alakası yokmuş onun.ben yinede dr.um derya dinçere görünecem ama bu durumu yaşayanlar hangi süreçlerden geçtiniz?ameliyatla direk alınıyor mu?yoksa kırılan yere müdehale mi ediliyor?ben 3 kere skolyoz ameliyat ı geçirdim ve zor süreçlerden geçiliyor iyileşene kadar. Platin kırılması durumundada ameliyat bukadar zor oluyor mu?

benimde kırıldı kırılan roda müdahale ettiler.diğer ameliyatım kadar ağrılı olmadı.

sana tekrar operasyon derler bende skolyoz hastasıyım bnmde üşüttüğüm zaman ellerim şişiyo hatta o da platinle alakalıymış yani anlatmak istediğim platinler bu konu hassas olabiliyo sen farketmezsin ama bazenn üşütmeyle bile enfeksiyon kapabilirsin.
senin platinlerini değiştirler operasyonla ama felç riskin artar o zamanda

Şuan çok rahatsızlık vermiyor. Aldırmasam ilerde sorun çıkarır bu seferde. Eninde sonunda alıncak :(

Benimde 3. ameliyatımdan sonra platinim kırılmıştı ben 1 yıl kadar sabrettim bacaklarımda uyuşmalar ve his kayıpları başlamıştı.Hatta kendi doktorum ilgilenmedi bişey yok deyip antidepresan yazıp gönderdi kabul etmedi hatasını ve benim psikolojime bağladı durumu, bende başka dr gittim ve yeni gittiğim dr platinimin kırıldığını sinirlere baskı yaptığını söyledi hemen ameliyat olman gerekli dedi yeniden ameliyat oldum ameliyat sonra 6 ay kadar daha geç kalsaymışsın felç olabilirmişsin dedi. Herşey yolundaydı ama ne yazık ki yeniden kırılmış bu kez farklı bi noktada ki vidanın başı kırılmış. Çok şiddetli ağrılar yapıyor.Dr düştünmü dedi ama düşmedim neden kırıldığını da bilmiyorum yeniden ameliyat yolu görünüyor bana 5. ameliyatımı olacağım.Amacım sizleri korkutmak değil her skolyoz hastasının da başına gelecek değil bunlar herkeste farklı oluyor.İhmal etmeyin doktorunuzla görüşün derim.Allah hepimize şifa versin.

amin çok geçmiş olsun maral hanım

benimde bacaklarım çok uyuşuyor bu aralar acaba bndemi gitsem doktora

sağolun. platin kırıldığında sinirlere baskı yaptığında bacak uyuşmaları oluyor. bel fıtığının anlamıda zaten sinir sıkışması. biri kemiğe sıkışıyor diğeri platin sinirlere baskı yapıyor. ikiside aynı etkiyi yapıyor. bi doktora görünün derim

La Tahzen Ben Ankaralıyım ve İbn-i Sina hastanesinde 1998 de 16-17 yaşlarında iken sayın Derya hocaya ameliyat oldum.

1 - Bir ay boyunca vucudumu alttan ve kafadan askıya aldılar. Vucudumu sündürdüler.
2 - Ameliyata girdim; boyun ense kökünün hemen altından platin vida yerinden oynayıp dışarı doğru zorladı ve nerdeyse parçalayıp dışarı çıkacaktı.
3 - Ameliyata girdim; yerinden oynayan platinin bulunduğu bölgeyi tekrar açtılar ve tekrar omuriliğe monta ettiler.
4 - Bacaklara giden sinirlerde sıkıntı çıktı ve bacaklarımı hissedemedim ve ileri atamadım adımlarımı
5 - Bir baston yardımı ile yürümeye başladım.
6 - Vucuduma körse verdiler, altı ay içinde vucudumu yara etti.
7 - Geçen yıllar içinde 2008 yıllarında platin hem alttan ve hemde üsten kırıldı.
8 - Platin kırık şekilde hayatımı devam ettiriyorum. Derya hocayı 1998 den sonra bir daha görmedim.Diğer doktorlar platinin vucuda adapte olduğunu kırılsa da birşey olmayacağını, spor dahi yapabileceğimi söylediler.
9 - Şuan hala bacaklarımda bir dirençsizlik ve bir elimde koltuk değneği ile yaşamımı sürdürüyorum.
10 -Ameliyattan buyana 15 yılı geçti, hamdolsun yaşıyorum. İşime gücüme gidiyorum.
11 -Derya hoca belki beni iyileştirdi, belki eğriliği durdurdu ama o hocanın o hareketlerini, o bana yaşattıklarını unutmayacağım. Kısaca sevmedim ben o adamı. Ne siyasi düşüncesi, ne inancı bana göre değil, yaşantıma göre değildi. Defalarca beni yanlış operasyon sonunda ikikere anestezinin altına yatırması. Benim suçum yok, ben karışmam gibi laflar etmesi ne doktorluğa, ne de insanlığa yakışacak tavırdı.

Derya beyin siyasi düşüncesinin ve karakterinin farkındayım.beni 3 kere ameliyat etti.ama bizim için önemli olan nekadar uzman olduğu.derya hocanın hasta ile iletişimi zayıf,soğuk biri.belkide mesafeli.karakteri buysa değiştiremeyiz.bu konuda pek çok hastadan şikayet de duydum. Ama başka türlü hiç şikayet duymadım.yaptığı ameliyat larla ilgili...benim ameliyatlarımda başarılı geçmişti.20 yıllık platin.kırılmış işte.şuan yurtdışında ve ne zaman döneceğide belli değilmiş. Acaba önerebileceğiniz kim var?tarık yazarı düşünüyorum ama kararsızım

merhaba ben 7 yıl önce ameliyat oldum platin takıldı.son 5 6 aydır çok şiddetli ağrım var doktora gittim filmlerimde bisey çıkmadı.2 gündür de bacaklarımda titreme var. boynumu eğdiğimde oluyor sanırım çözemedim tam korkuyorumda. sizce neden oluyodur?

ben tarık yazarın hastasıyım cok iyi bır doktor suan benımde platınım kırık gıtmem lazım ama yasadıgım amelıyatları hatırladıkca korkuyorum ama doktorum cok iyi vıcdanlı bı gıdın derım

Üst Alt