Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için ameliyat ve ameliyat sonrası bilgilerinizi paylaşır mısınız?

ali7106

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 17 yaşında bir skolyoz hastasıyım 1 sene önce ankara hastanesine gitmiştim ve doktorum bana ameliyattan sonra eğilemiyeceksin dedi ve bana yüzme tedavisini önerdi ama gazi hastanesindeki doktorum ise hiç bir sorun olmayacağını söyledi ? ve o vidalarla nasıl yaşanacağını bilmiyorum sırtta iz çok kalıyormu ???

Merhaba . Ben 2012 kasım ayinda ameliyat oldum sırtımda 30 adet vidam var . 1 hafta hastanede yattım sonraki 1 hafta evde ve 2, haftada dikişlerim alındı . Sonra 2 ay evde yattım ve fizik tedaviye gittim 3, ay sonrası işe başladım ve yaklasık 4-5 aydır calısıyorum aynı eskisi gibi değişen birşey yok fakat 45 derece altında eğilemiyorsun ve yanı bir takım haraketleri tabiki yapamıyorsun ama derecen 40 . altındaysa fizik tedaviyle süreci durdurabiliyor hatta geriletebiliyorsun ama 45, derecenin üstündeyse ameliyat oluyorsun . Suan bu ameliyat eskisi gibi korkutucu yada zor değil . Artık cok ilerledi ve tereddüt etmeden ameliyat olabilirsin iyi günler..

Merhaba. Ben amelyt olalı 12 gün oluyo :) eğilmek kalçadan olan bi duurmdur ve amelyt sonrası eğilmende sıkıntı olmayacaktır. Ben 9 yıl boyunca yüzdüm ve yüzmek benim kaslarımı güçlendirmeme ve ameliyat sürecini iyi,kolay atlatmamı sağladı. ameliyatta korkacak birşey yok sadece ilk 2 gün sancıların oluyor o kadar. ben yoğun bakımda kalmadım ertesi günü ayağa kaldırıldım şuan daha zımbalarım alınmamasına rağmen rahatım kendim yatabiliyorum lavaboya gdyrm biraz biraz otrmayada başladım. korkmuyorum sonrasından çnkü iyi olacak biliyorm sende korkma ve doğru kararlar al. bende ankaralıyım dediğin iki hastaneyede gttm hatta gazi hastanesnde amelyt günm ble vrdı ama atatürk eğitime amelyt oldm Türkiyedeki en iyi ortopedi servisi orda asistanları doktrları hemşireleri hepsi ayrı ayrı ilgilendi geçmiş olsnn

Ben de skolyoz ameliyatı oldum. Tabiki platinler olunca eğilmekte vs. kısıtlamalar oluyor. Ama korkmadan çekinmeden iyi bir prof.'e ameliyat olabilirsin.Artık tıp çok gelişti. 8 yaşlarımdan beri detaylı araştıran biriyimdir, 20 sene sonra ameliyat oldumsa, şimdilerdeki tıpın vardır bir hikmeti diyorum : )

Sırtta iz kalıyor, ama 1.seneden sonra yavaş yavaş iyileşmeye başlıyor.Tamamen gideceğini sanmıyorum, gider mi de bilmiyorum ama bana bir zararı yok onu iyi biliyorum :)

Geçmiş olsun.

Ameliyatı nerde ve kime oldunuz bilgi verirseniz çok sevinirim

İstanbul - Prof dr Murat bezer . Marmara universitesi hastanesi

Ben 15 yaşındayım 30 derece eğriliğim var . Sizce ne yapmalıyım . Baban izmirdeki emin alıcıya muayene ettirmeye götürecek mis beni sizce nasıl bi doktor?

İzmirdeysen iyi bir doktor senın için doğru kararı verebilir

42 derece eğimim var 18 yaşındayım .Ve okadar çok ağrım oluyorki hareketlerim kıstlanıyor.Çok iyi bir doktora gitmek istiyorum.İstanbulda devlet hastanesinde ameliyat yapabilecek iyi bir doktor tavsiye edermisiniz?

Ankara Atatürk Eğt.Arş. da Doç.Dr.Ahmet Şükrü Solak'a amelyt oldm. Ve gayet rahatım bugn amelytımn 29.günü :) amelyt olmş arkdşlra bi sorm olack ben ufk ufk eğilme gb harekt alıştrmalrına başlamalımıym siz neler ypmştnz

Skolyoz ameliyatı olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi...

Merhaba arkadaşlar ben 17 yaşındayım 4 ay önce ameliyat oldum ve şu an çok şükür çok iyim ama ameliyatın bende oluşturduğu güçsüzlük var ve kollarım, bileklerim o kadar güçsüzleştiki artık pek bişey kaldıramıyorum doktor ise kas yapmamı söyledi. Kas yapana kadar bana vereceğin bi program varmı ? (yenilecek besinler, spor heraketler vb.) Yardımcı olursanız çok sevinirim . tşk

Üst Alt