Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için engelli oranı yüzde kaç verilir.

Musty61

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
lumber bölge (bel) %35 derece
torakallomber (goğus) bölge %28 derece

2 tane skolyozum bulunmaktadır.

Askerliğe elverişli degilim raporum vardır.

%40 oranında engelli raporu alabilirmiyim

ben olsam vermem skolyoz tedavisi olan birşey sonuçta ama alabilirsin bence verirler yani

SiBeLLLLL skolyozun mu var tedavisi ? biçok rahatsızlığın tedavisi var ama özürlülük cetveline göre engelli raporu almayada hakkı var.
Musty61 solunum testine göre alabilirsin veya alamazsın solunumunu ne kadar etkilediği en önemli husus engelli raporu alırken skolyoz dan

Ahmedkilicc en azından ameliyat ile düzeltebiliyorsun ki arkadaşın % daha az işin başında
ve alamaz demedim alır ona lafım yok zaten hemde rahat

SiBeLLLLL ameliyatla düzelebiliyor ama sadece eğrilik düzelebiliyor olan kişinin hayatını ne derece etkilediğini hangi boyun vücüd hareketlerini kısıtladığını biliyo musun ? solunumunu ne derece etkilediğini biliyo musun ? Şizofreni de mesela ilaçlarla tedavi edilebiliyorsa dahi %40 engelli raporu alabiliyor sencelerle bencelerle değil özürlülük cetveline göre veriliyor oranlar.

Ahmedkiliccbiliyorum ben bizzat bunu yaşayan biriyim solunum olsun ağrılar olsun sebepsiz bulantılar aniden tıkanmalar hepsinden haberim var

evet skolyoz ama ondan ayrı farklı bir rahatsızlığım daha var

skolyoz derecelerim ile kesin rapor alabilirmiyim yani
solunum oranın na baktırmadım
sadece skolyoz derecesinden alma imkanım varmı

şimdiden Teşekkürler

bende 2 ay önce rapor almak için başvurmuştum %40 solunum kaynaklı engel %14 skolyoza verilmişti
sanırım önemli olan solunum testi
Saygılar.

şuan hatırlamıyorum 3 sene önce ssk hastnesin de ameliyat olucaktım felç kalma riskin çok demişti
108 derce gibi birşey söylemişti yanlış hatırlıyo olabilirim.

Üst Alt