Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için EOS Cihazına giren var mı?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

EOS grafisi nedir ne değildir bilgisi olan varmı acaba ?

EOS grafisi nedir? | Skolyoz ? Kifoz | Çocuklar | Prof. Dr. Ahmet Alanay

BEN EOS TA GRAFİ ÇEKİLDİM.
ÇOK BASİT VE FAZLA UZUN SÜRMÜYOR.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:
1-EOS yöntemi ile klasik röntgen cihazlarının yaydığı radyasyon miktarından %90 daha az bir radyasyon maruziyetiyle skolyoz filmi çekilebilmektedir.
2-EOS cihazı ile artık skolyozun 3 boyutlu değerlendirilmesi mümkün olmuştur.
3-EOS sistemi ile baştan aşağıya tarama yapıldığı için görüntü kalitesi filmin her yerinde aynıdır ve ölçüm noktaları klasik röntgen filmlerine göre daha net seçilebilir, daha doğru ölçümler yapılabilir.

Bu yöntem Ameliyattaki başırı oranını ne boyutta etkiliyor peki ?

Üniversite Hastanelerinde varmı bilemiyorum ama Florence Nightingale Hastaneleri ve acıbadem de var biliyorum .

Ben Maçka EMAR'ı aradım sordum 1300 lira fiyat çektiler. Çok fazla bir fiyat. İnsnaların sağlıkları üzerinden ne akdar fahiş fiyatlar alıyorlar böyle

Ben skolyoz ameliyatı oldum. Omurgam tamamen S şeklindeydi. EOS cihazına girmedim. Normal röntgen çekildi. Doktorum Kamil Çağrı Köse idi. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde olmuştum. Yaklaşık 6 yıl oldu ve Allah'ıma bin şükür bir sorun, sıkıntı çıkmadı.

Doktorumuz ve ekibi gerçekten çok iyiydiler. Sadece ameliyattan sonra diren kısmından akıntı olmuştu onu da Kocaeli' den getirilen bir vakum aleti yardımıyla 1 ayda halletmişlerdi. Ameliyattan sonraki ikinci, üçüncü gün doktor kalkıp odada yürütmüştü. Bir hafta içinde taburcu oldum hastaneden. Şuan doktorumuz sanırım İstanbul' da görev yapmakta.

Kendisi televizyonlara da çıkıyordu. Ayrıca Youtube kanalı da mevcut. Linkini buraya koyacağım. Mutlaka Kamil Çağrı Köse' ye danışın derim. Omurilik ameliyatlarında sayılı doktorlardandır. Kesinlikle tavsiye ederim Kamil beyi. Mutlaka ona da bir görünün eğer gitme imkanınız varsa. Youtube' a Kamil Çağrı yazdığınız anda çıkıyor ismi ve televizyonda çıktığı programların bölümleri inceleyebilirsiniz. Bir sorunuz var ise cevaplayabilirim.
Buyrun Youtube kanalı:
https://www.youtube.com/channel/UC2YXbs8W7JtVz5xncTtaZqw/videos

Bende şöyle bir fikir var şuan. Zamanında skolyozdan ne kadar bilgili uzman doktor varsa şuan nerdeyse hepsi özel hastanede. Bütçeme de uyarsa özel hastanede muayene olup orada ameliyat olmak istiyorum. Tabi daha ameliyat olup olmamaya karar vermedim ama olursam diye. Devlet hastanelerinde durumalr belli. Özel hastaneler devlete göre daha teknolojik ve tedavilerin iyileşme süreci bana göre daha hızlı

hsynnml

Aynen öyle devlet doktorları elinden kaçırdı. Şuanda geri getirmek için uğraşıyor ama hiç bir fayda yok. Özelde devlete göre daha iyi mazelemelr ve teknikler var. Sinirlere gönderilen elektrik ile ameliyatda felç ya da her hangi bir sıkıntı varmı diye kontrol edip o esnada müdahale edebiliyorlar. Tabii bu cihaz öyle devlet hastalerinde yok.
Şuan ameliyat ücreti ne kadar bilmiyorum ama en az 18 bin diye duydum. Eğer bir fiyat bilginiz varsa sizde yazın.

Bu arada derecenin çok değilse ameliyat olmayın her ne olursa olsun riskli ve uzun süren meşakkatli bir ameliyat. Geçmiş olsun

Üst Alt