Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için film çektirmem gerek. Ne kadar ücret istenir?

ömer10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR MERHABA,skolyoz derecesini ölçecek filmleri nerede çekilebilirim.bu aralar primlerim yatmıyor.özel bir merkezde 250 tl istendi.fiyat normalmi.gireceğim makinenin herhangi bir ismi varmı.4 boyutlu analiz yöntemi(4D formetik)nden haberi olan varmı.türkiyeye geldimi.Bu konuda çok cahilim o yüzden yanlış bir şey yapıp, para kaptırmaktan korkuyorum.250 tl ye razıyımda, maksat işin doğrusunu öğrenmek.gireceğim cihazın doğru cihaz olduğundan emin olmak:(

medipol üniversitesi bağcılar hastasinde tam anlamıyla film çekiliyor biz oraya gitmiştik ve filmleri başka bi hastanede olan doktorumuz çok beğenm işti, fiyat normal

ortopedi doktoru skolyoz filmi çekilecek diye röntgen kağıdına işaretlerse hastanelerde çekilebiliyor. ben sakarya eğitim ve araştıoma hastanesinde öyle çektirmiştim
herhangi bir ücret ödemedim

peki arkadaşlar bu normal röntgen cihazları gibimi filmi çektirmek nekadar sürüyor.

normal film şeklinde çekiliyor, bi sıkıntı ekstra bi durumu yok

Cevap için teşekkürler.çekilen filmler kaç boyutlu ve isimleri nedir,paylaşırsan çok sevinirim.Birde skolyoz derecen ne çıktı ve doktor ne yapmanı önerdi. Aslında bir şekilde film çekilir,bunu kafama takıyormuşum gibi bi izlenim bırakmış olabilirim ama, aslında stresimin nedeni sonrasıyla alakalı. Evde kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Mesela barfix kurdum,özellikle sırt kaslarımı güçlendirmek için ufak çaplı aletler aldım.Ama içim rahat değil,acaba doğrumu çalışıyorum diye.Benim sağ omuzum düşük skolyoz sebebiyle,özellikle tişört giyerken kendini belli ediyor.psikolojim bozuldu diyebilirim.Mesela barfix çekerken düşük omza ve eğriliğin yönüne göre nasıl en iyi şekilde çekerim.belkide yanlış yapıyorum çoğu şeyi,yarardan çok zararı var.Kısaca şunu merak ediyorum.skolyozun derecesine,eğrilik yönüne ve düşük omuza göre,en doğru egzersizler nelerdir ve nasıl yapılır.veya barfiks bu saydıklarıma göre en doğru şekli nedir yyada yüzme.bunları öğretecek ve buna göre programlıyacak merkezler varmı.gerçi bunları film sonuçlarını gösterirken doktora tabiki soracağım ama.TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIM VAR.

skolyoz ağrılarını dindirmek için hangi ilaçları kullanıyorsunuz acaba

Merhabalar, öncelikle takıntı haline getirmemelisin bu durumu
benim kızım 5,5 yaşında ve 9 aydır skolyoz tedavisindeyiz, yaşı çok küçük olduğu için ciddi anlamda dikkat etmemiz gereken bi durum çünkü vücut gelişimi arttıkça eğiminde artma ihtimali var.. doktor olarak sana azmi hamzaoğlunu veya ahmet alanayı tavsiye edebilirim.. ücretleri biraz yüksek ama işinin ehli doktorlar.. yapılan sporların kanıtlanmış klinik bi tedavisi yok ama sırt kaslarını güçlendirmesi açısından önemi büyük bildiğim kadarıyla.. en çok önerilende sırt üstü yüzme.. 9 aydır korse kullanıyoruz ve tahmin edersinki hoplama zıplama koşma oynama döneminde olan bi çocuk var benim karşımda.. oturup konuşup anlatsan nereye kadar anlar.. ve düzenli kullanmamıza ragmen eğimimiz artmış, en son ameliyat kararı aldı doktorumuz.. etrafımda ameliyat olan çok insan var ve 3 ay sonunda normal hayatlarına geri döndüler.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

film istekleride doktoruna bağlı özel bi isimle değil skolyoz filmi olarak çektirdik biz.. önden ve yandan çekiliyor filmler

bu sorduğun sorular tıbbi bilgi gerektirir.. ben sadece tecrübelerimi paylaşabilirim ama sana şunu yap bunu yapma diyemem, öncelikle kendine iyi bi doktor bul ve bu sıkıntılarını, düşüncelerini açık bi şekilde paylaş, inan çok yardımı olacaktır..

Üst Alt