Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için özürlü raporu almanın yolu ve avantajları?

benil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Sitenize yeni üye oldum. Sormak istediğim bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
Skolyoz hastasıyım ameliyat oldum sırtımda ve belimde olmak üzere 2 yerde eğriliğim var. Sırtımdaki ameliyatla düzeltildi. Şu anda çalışıyorum toplamda 11 saatim masa başında geçiyor. Ameliyat olanlar iyi bilirler ki devamlı oturmak insana feci ağrılar yaşatıyor. Daha iyi iş bulabilmek açısından özürlü raporu almak istiyorum. Nasıl bir süreç izlemem gerekir? Bu raporun bana bir eksisi olabilir mi? Gerekirse iptal ettirebilir miyim?
Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

%40 ve üzerinde işgücü kaybı verilir mi, bilemiyorum.
Vergi indirimi için defterdarlığa başvurur, hastaneden %40 ve üzerinde işgücü kaybı oranı alıp bunu defterdarlığa onaylatırsanız ve vergi indirim hakkı elde ederseniz, erken emekli olabilirsiniz.
Ne zaman emekli olabileceğiniz alacağınız sakatlık oranına, ilk kez sigortalı olduğunuz tarihe ve prim günlerinize bağlı?

Alacağınız vergi indirim hakkının veya raporun size hiç bir dezavantajı olmaz. Kazanacağınız olası hakları kullanıp kullanmamak da sizin bileceğiniz bir şey...

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki sizce defterdarlığamı başvurmalıyım yoksa işkur'a mı?

Son bi soru daha sormak istiyorum. Defterdarlığa başvurursam aynı raporu işkur iş bulmak için kabul edermi? Yeni bir rapormu ister? Çok teşekkür ederimm.

Üst Alt