Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz-Kifos ameliyatı sonra his kaybı var. Deneyimlerim..?

enginkaptan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 18 temmuz tarihinde %80 derece ile kifoz ameliyatina girdim Ameliyatımqı Şevki ERDEM yaptı Ameliyattan 3 saat sonra yurudum 2. Gün tuvalete bile gittim tek başıma herşey çok güzeldi taki taburcu olduktan sonraya kadar Şuan dizden yukarısı çok karincalanior çok az his kaybı var Artik tek kalkamiorum OTURAMIYORUM oturunca götüme sanki bişey saplanio Önceden 15 dk yürürken şimdi 5 dk sonra tansiyonum düşüor şu aralar bide nefes alamiorum sıkışma yapıo Ameliyatimin daha ilk haftasi bitti 9 gun filan oldu sizce bu yaşadıklarım geçicekmi Ailem devamlı yürü dior bende isterim yurumekde 5 dk dan sonra tansiyonum yukselio lutfen yardimci olun doktoru arasammı ameliyat süperdide neden sonra boyle oldum cildircam

Merhaba,

Skolyoz ağır bir ameliyattır. İnsanın tüm vucut dengesi değişiyor adeta. Ben taburcu olup, eve geldikten sonraki 20 gün farklı problemlerle karşılaştım. ( mide rahatsızlıkları, bacakta uyuşukluk,çabuk yorulma, yürümek istememe, karnımdan tuhaf sesler gelmesi vs. vs. ) ki, o sesler hiç geçmicek zannediyordum..: ) daha da sayabilirim : )

Sen de henüz çok yenisin. 15 gün sabret bakalım, ama sorunlar devam ederse elbette doktoruna danışmalısın. Zaten kontrollerin olacaktır 15 gün sonra.

kifoz deneyimim ve yardım

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce kifoz ameliyatı geçirdim önceden bir konu açmştm zaten 15. Gun dikişler alindi his kaybi azaldi.Oturabiliyorum şuanki sorularima bana bu ameliyatı geçirenler yardimci olabilirmi

1.Serçe ve yüzük parmağımda uyuşukluk devam edio sanırım bu ulnar sinir sıkışmasıymış sinirler zarara uğramş sizde oldumu?
2.ensemin sağ alt tarafında bi şişlik var ve boynum tutulmuş gibi hadi enfeksiyonu geçtim boynum neden tutulmuş gibi sizdede oldumu?
Tanıdık bir doktor omurilik iltihabı olabilir dedi Ama ameliyat doktorum kesinlikle olamaz dedi .
3.Belimin orta kısmını hiç hissetmiorum herhalde bu normaldir die düşünüorum sadece ortası sizdede oldumu ?
4.Ensemin sağ tarafı şişmeye devam ederken bu arada sağ bacağımda baldır bölgesinde kas spazmları yaşıyorum durmak bilmio sizede oldumu bunlar hariç iiim Allaha şükürde korkmuyorum değil lütfen bu ameliyatı geçirenler sorularıma cevap verirse çok mutlu olurum

vücudunuz platinilerinizi kabbul etmemiş olabilir derhal başvurun
çünkü bende aynı hastalıktan %75 derece operasyon geçirdim sürekli konrtolleri bırakmıyorum ameliyattan 6 yıl geçmiş olmasına rağmen ve şuan iiim hamdolsun herhangi bir his kaybım yok

Onu zaten başta doktorla konuşmuştuk halende dior kabul etmemesi imkansız sanırım kullanılan malzeme değişmiş.Şişlik doku iyileşmesiymiş öyle bişe dedi kontrollerde iii çıktı şuanki tek sorunum sağ bacağımdaki kas ağrıları ve doktorum biraz sabret dior daha 22 gün geçti ameliyattan dior

9 yıl önce bende skolyoz ameliyatı oldum %60tı derecem sol ayagım diğerinden daha zayıftı amelıyattan sonra sol ayak parmaklarımı kıpırdatamıyorum hala daha aynı şekilde hissetmiyorum bile buda yürüyüşümde sıkıntı yaratıyo nasıl geçicek bilmiyorum :/

arkadaşlar ben bişey soracağım bu kifoz ve skolyoz olan insanlarda bu hastalık gözle görülür şekilde mi

Dereceye bağlı bende pek gözükmüyor deselerde %80 di ama çok fazla yüzüyordum (hastalığı bilmeden öncede yüzüyordum)

bnm kardeşimde var yüzzdde 60 birinde birinde yüzde 58
yüzde 58 olanda çok az kamburluk var diğerinde pek belli olmuyor ilk teşhis konulduğunda belliymiş bn görmemiştim annem görmüştü sonra hemen yüzmeye başladı sanırım o yüzden düzeldi. ilk başta skolyoz dendi ama kifoz muş biraz korkuyorum aslında ameliyta gerek yok demiş doktor

Üst Alt