Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz, kifoskolyoz ve KOAH hastasıyım. Bakım maaşı alabilir miyim?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
ben skolyoz ve kifeskolyoz hastasıyım.ayrıca KOAH var.yürürken nefesim daralıyor,sıkışıyorum.mesala markete gidip 2 kilo bir şeyi eve getirinceye kendimden geçiyorum.soba yakmak için kovayı kaldıramıyorum.fazla ayakta kalınca bütün kemiklerimde ağrılar başlıyor.boyum 150 cm.kilom 55 kğ.2022 rapor oranım %85.yani eşim bana yardım etmezse ben tek başıma asla bir şey yapamam evde.bakıcı maaşı için müracaat etsem alabilir miyim.bir keresinde sosyal hizmetler müdürlüğü görevlisine rastlamıştım bi yerde.Ayak üstü sordum bende bakıcı maaşı alabilir miyim diye.sen avukat gibi adamsın sana bakıcı maaşı olmaz dedi gülerek.bakıcı maaşı alabilmek için gerizekalı yada zihinsel engelli mi olmak gerek...konu hakkında bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum...

Raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 467 TL'yi geçmiyorsa http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html başlığındaki belgelerle başvurunuzu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapın, bakıma muhtaçlık kriterlerine uyup uymadığınız konusunda karar eve gelecek olan heyetin insiyatifindedir.. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuz yönünde olumlu görüş bildirirlerse alabilirsiniz.

hanede kişi başına düşen gelir konusunda sorun olmaz.Benim tereddütüm sen elbiseni giyebiliyorsun,yemeğini kendin
yiyebilirsin,banyo ve tuvaltini kendin yapabilirsin diyerek red olur mu diye düşüşnüyorum

Evet söylediklerinizi yapabiliyorsanız reddedilir büyük ihtimalle, bakıma muhtaçlık kriterlerini incelerseniz bunları kapsar. Ama tamamen heyetin vereceği karara bağlı bu kimse bilemez buradan.. Önemli olan raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi olup olmadığı, varsa yapın başvurunuzu deneyin şansınızı..

arkadaşlar ben bakım maaşı alabilirmiyim acaba

arkadaşlar ben bakım maaşı alabilir miyim acaba
% 83 raporum var.Bana konulan tanı aşağıdaki gibi.
"KOAH SFT İLERİ DERECEDE OBSTRİKTİF RESTRİKTİFMİXT SOLUNUM YETMEZLİĞİ
AĞIR DERECEDE AC. HASTALIĞI FEV:%28 FVC:%24
THORACAL KİFOSKOLYOZ"

Ben yürürken çarpıntı nefes darlığı başlıyor.Biraz ayakta kalsam kol,bacak,sırt ağrılarım başlıyor.
Yani hayatımı tek başıma idame ettirmem imkansız.Eşim olmazsa ben hayatta tek başıma bir şey yapamam.

allah yardımcın olsun benımde war %65 civaı benımki

bakıma muhtaç aylığına başvurabilir miyim?

sn.Oturanboğa
bende skolyoz+kifeskolyoz+KOAH+irritabl bağırsak sendromu rahatsızlıklarım var.5 dakikadan fazla yürüyünce yada ayakta
kalınca bel ağrısı,sırt ağrıları,bacak ağrılarım başlıyor.çarşıya çıksam biraz bir yerde otursam hemen uzanıp yatmak dinlenmek geliyor.
ayrıca çok halsiz ve güçsüzüm.sanki çok iş yapmış yorulmuş gibi bir halim var.merdiven bile çıkamıyorum çarpıntı nefes darlığı başlıyor.
2022 engelli raporum %83.Acaba bakıma muhtaç aylığı için başvursam olur mu diyorum...

Üst Alt