Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz-Kifoz ile engelli raporu alabilir miyim?

gringoire

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba benim skolyoz ve kifoz hastalıklarım var kifozum 70 derece skolyozumda 25 di ama artış gösterdi az bişey tam hatırlamıyorum
geçen gün hastaneye gittiğim zaman diafragma kısmının sol akciğerinin içine girdiğini ve solunum sıkıntısını yaptığını söylediler

bu sorunun tam olarak skolyoza ve kifozamı bağlı olduğunu bilmiyorum sizce bağlı olsa yada olmasa bu durumda engelli raporu alma şansım varmı?

gringoire kesin sonuc icin yetkili bir devet hastanesine baş vuruda bulunmanız gerek solunumla ilgili rahatsızlığınızıda belirtin %40 bir rapor alma ihtimaliniz var

anladım hakkında danışmak istiyorum bir yerde okumuştum rapor %40 altında kalırsa diğer işlere girmekte zorluk yaşıyoruz diye yazıyordu sizce %40 altında kalırsa rapor işe girme olayı zorlaşırmı yani sistemde filan çıkıyormu bir bilginiz varmı acaba?

kifozum 90 dereceydi ameliyat oldum skolyozda vardı bu hastalık için yüzde 25 verdiler kardeşim bilgin olsun. eğer başka hastalığın yok ise yani en az yüzde 40 'ı tamamlayamazsan sıkıntı yaşarsın. çünkü bir yere başvuracağın zaman ne engelli ne de sağlam sayılıyorsun, inanılmaz bir tezatlık oluyor kimse seni tercih etmek istemiyorum aman buna çok dikkat et engelli raporu alabilirsen sıkıntı yok ama ben alamam sınırda kalırım diyorsan iş başvurularında ne engelli ne sağlam sayılıyorsun

adam diyor sağlıklı değilsin, sen diyorsun ozaman engelli statüde göster adam dönüp diyor ama sen engelli de değilsin ona göre bak gör çok çok geçmiş olsun

bu arada solunum sıkıntın var ise ve bunu o test esnasında da çıkarsa yüzde 25 kifoz ve skolyoz + en az yüzde 20 de solunumda alırsın. balthazar formülü ile yüzde 41 yüzde 42 ile rapor almış olursun

o nedenle solunuma görün sonra kifoza görün zaten aldığın oranları söylüyorlar bak topla balthazar formülü ile yüzde 40 ın altında ise işlemlerini başlatma

Skolyoz23

öncelikle merhaba cevabın için çok teşekkür ederim hocam bu skolyoz ve kifoz olayı beni kötü etkiledi mesela bir bacağımda biraz kısalma oldu sanırım bu normalmi bilmiyorum ve diz kapağım ağrıyor nefes sorunları var yani bunların hepsiyle acaba olma şansım varmı

Solunum problemin var ise alırsın hocam yani testine gir zaten bir dakika sürüyor doktar diyor problemin var yada yok diye
var derse kifoz bölümünden de oranın garanti her türlü yüzde 40 alırsın

solunum testi var ona görün önce yoksa tek başına kifoz skolyoz malesef yüzde 25 de kalıyor en fazla

Hocam peki mesela işlemleri yaptım 40 puanın altında kaldım peki daha sonra kurula girmesem puan almamak için sorun olurmu acaba? Bir bilginiz varmı

Üst Alt