Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz muyum, değil miyim anlayamadım?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar selam ben of luyum.
Geçen yıl sağ kalçadan 2 kez bası yarası amelliyatı yüzünden aylarca sola yatmak zorunda kaldım.
Fakat bacaklar sola yatık üst gövdem sırtüstü konumdaydı...
Velhasıl artık omurgam sola C çiziyor.Sık aralıklarla kendimi düzelmek zorunda kalıyorum,düzeltınce omurganın eğriliği geçiyor.
Bu durum düzeltilebilir bişeymi?Yoksa skolyozmuyum?
Fizyoterapstim bolca sağa yatarsam düzelir diyo ben bi ortepediye gözükiym...:rolleyes:

Bu fotoğrafı skolyoz arkadaşlar yorumlar sa çok sevinirim
bundan 5 ay önce bariz Daha eğriydi, bol bol fizik tedavi yapıyorum sürekli Eğri durmamaya çalışıyorum vs
sağ kalçam Şu an çıkık
Buda hem beni sola eğdiriyor hem sağ bacağı yatarken kısa gösteriyor ama ayağa kalkıp durduğumda kalça yük alıyor ve ayaklarda kısalık Yok
durum biraz komlike...
Bu sorunu nasıl aşıcam?
Bu fonksiyonel skolyoz kaç derece sizce?
EVypXA.jpg

Öncelikle geçmiş olsun bende skolyozum ve 5 defa ameliyat oldum korse kullanabilirsin yüzebilirsin ama ihmal etme daha kötü olabilir

Tmm ama bu fonksiyonel skolyoz yani düzeltilebilir

S.a bnimde ayak kısalığım varda 5-6 cm 17 yaşındayım 19 yaşlarda ameliyat olacam skolyozumda vardı skolyoz ameliyatı oldum.Kısalık kaldı kısalık ameliyatı olunca yürümen nasıl normal insanlar gibi yürebiliyor musun? kaç ay yatakta kaldın ne yaptılar biraz anlatır mısın rica etsem bnim çok önemli ?

Üst Alt