Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz muyum?

Intelligent

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 15 yaşında bir erkeğim.Bir kürek kemiğimin yapısı farklı biraz ileri çıkık gibi.Ayrca teyzem skolyoz hastası ve bende şüphelendim.3 haftadır yüzüyorum fakat daha yeni şüphelendim acaba skolyoz muyum?

ZLd3Nk.jpg

Teşekkürler

evet kardesım sanırım skolyozsun ama başlangıç aşaması bende 16 yasımda olmuştum. korkacak bır durum yok sımdı 35 yasımdayım sukur rabbime amalıyatla duzeltılmıstı benımkısı erken başvurursan doktora daha sağlıklı cozum bulursun gecmıs olsun

c.dogdu;
inşaalah ilerlememiştir anneme danışacağım zaten yüzüyorum ve oturmama vs dikkat edeceğim teşekkürler

Annem baktı ve konu hakkında baya bilgisi var teyzem skolyoz olduğu için omurgamı felan kontrol etti edliyle bariz bir yamukluk bulamadı ama sırtımın sağ tarafında kesin bir değişiklik olduğunu söyledi bir tarafı daha şişmiş inş en yakın zamanda doktora gideceğim napmam gerekiyor skolyoz dışında ne tarz bir hastalık olabilir.Yaklaşık 2-3 yıldır masa başında pcyle çok uğraştım ve genelde oturmama dikkat etmedim bunla alakası var mıdır lütfen yardımcı olun?

en kısa zamnda bir ortopedıye görünmen lazım kesın sonuç için tam neden kaynaklandığı bellı olmuyor banada öyle söylemıslerdı . ama tedavisi var umursamaz san ılerlıyor derecesi eger skolyozsan tabıkı şişlik kaba etteyse başka sey olabılır fakat kürek kemıgınde bır kabarıklık varsa skolyoz olması yüksek amam dedım ya korkma tedavısı var sadece gec kalma tamam ıyı aksmalr .

21 derece skolyozum çıktı bugün röntgende :( doktor ameliyatlık değil fakat yüzmelisin dedi sizce ne yapmalıyım

bence de yüz yada korse alabilirisn çünkü ameliyat zor yani bende 5 kere oldum

Ben siddetli agrilarla eskiden olan fitik zorlandi diye fizik ddr.una gittim ve skolyozum oldugunu ogrendim. Ancak derece soyleyemedi dr, yasim 35 oldugu icin ameliyati su asamada gerekli gormedigini soyledisoyledi.agrilar gecmezse kullanimi zr olan bir korse resmi gosterdi ama bunaltacagini once kardiyolojide kontrollerimin bitmesini beklememizi soyledi.
Derece icin ortopediye mi gitmem gerekiyor acaba?

Üst Alt