Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz nedeniyle işimde zorlanıyorum. Birim değişikliği isteyebilir miyim?

muzzo22

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 40 derece civarında skolyozum var. Skolyozum her türlü iş alanında olduğu gibi benimde çabuk yorulmama, yorgun düşmeme, sırt ağrılarına aşırı derecede sebep oluyor. Çalışmış olduğum devlet kurumunda yoğun bir birime görevlendirileceğim. Doktorumla görüşüp 40 derece skolyozum olduğundan dolayı bir kağıt alsam ve daha sakin bir birimde görev almak istediğimi belirtsem işe yarar mı? Yada böyle bir durumda sizler ne yaptınız? Devlet yada özelde çalışan arkadaşlarım cevaplar iseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

muzzo22

Sağlığınızı zora sokmayacak görev talep edebilirsiniz. Eğer bunu yapmazsa işveren ve işinizin sağlığınızı zora soktuğuna dair rapor alırsanız, kıdem tazminatınızı alarak işten çıkışınızı isteyebilirsiniz

Sürekli oturarak iş yapmam isteniyor ama skolyoz buna imkan vermiyor. Ne yapabilirim?

Merhaba. Sizlerden bir konuda yardım istiyorum. Ben 44 derecede skolyozu olan bir insanım. Şu anda bir adliyede zabıt katibi olarak görev yapıyorum. Ancak duruşmaya çıkmam isteniyor. Duruşmaya çıkmam halinde yaklaşık aralıksız 5-6 saat sabit oturup yazmak zorunda kalacağım için sırt ağrılarımda inanılmaz derecede artma meydana geliyor.

Bu durumda herhangi bir hekime giderek durumumu bildirir rapor almam iş görür mü? Tek hekim durumumu bildirir raporda duruşma işlemlerinden vareste tutulmamun uygun olacağını bildirir mi? Bu tarz bir süreç yaşayan var mı acaba? Yakın zamanda sağlık kuruluna girdim ve %28 oranında engel raporu alabildim. Çalıştırılamayacağım işler kısmında ise herhangi bir şey yazmamakta. Skolyozun vermiş olduğu solunum güçlüğü sebebiyle %20 oranında + kalbimde de %10 şeklinde.

Değerli cevaplarınız için teşekkür eder hepinize sağlıklı günler dilerim.

en azından bu iş için şu anda uygun olmadığınızı belirten bir rapor alın
yani doktora gidip durumunuzu izah edin
doktor da hastanın böyle bir hastalığı vardır ve uzun süre sabit oturarak duramaz gibi vs işte öyle bir şey yazsın (durum bildirir tek imzalı rapor da olabilir bu)
sizde gidip amirlerinize bu raporu sunarak ve güzel bir dil ile izah ederek anlatın

insan olan anlayıp zaten yardımcı olur diye düşünüyorum hocam
geçmiş olsun

Üst Alt