Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz nedeniyle nefes darlığı tedavisi için Respiro kullanımı ve egzersiz..?

tılafsınlı

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Dün Dahiliyeye gittim nefes darlığı ve midemde sıkışma oluyordu uzun zamandır.
Röntgen çektiler, skolyoz olduğu için akciğere baskı yapıyormuş ondanmış dedi. Göğüs has. gönderdi, doktor nefes açıcı bi ilaç verdi Respiro 25mcg/250mcg diye astım hastalarının kullandığından. Böyle bi nefes darlığı yaşayan var mı? Tedavi için kullandığınız ilaç, yöntem veya egzersiz var mı?

skolyoz derecen kac? yuzme iyi geliyor.en guzel spor

derecem kaç bilmiyorum 3 sene önce bişiler yaptırmıştık dereceyle ilgili haatırlamıyorum kaç derece yamuk

dereceni oyren ilk once.insallah cok ileri derecede deyildir

rontgenine bakarak dereceni soyler doktor.

skolyoz derecesi %65 doktor ameliyat dedi seneye ameliyat olucam..

hangi doktora olucan? ve de masraf ne kadara cikicak ?

Akdeniz üni veya hacettepe de olucam seneye. Ankarada fizik tedavide ki doktorumla konuştum, Ankara da olursan biz ayarlarız hastaneyi dedi. Masraf sosyal guvenceden karşılanıyor..

mutlaka haberlerini yaz.nasil gecdi diye.amelyata kadar spora devam et.insallah iyi gecer.ben de bakalim ne karar vericem ) ben korkuyorum

Doktor; senin skolyoz beldeki sinirlerin gelişmediği için oluştu dedi. Risk çok çok az, ayakların zaten tutmuyor falan dedi. Ama şuan ki gibi aktif olamazsın eğilemez-sin T.sandalye, araç transferi, t.sandalye transferi falan biraz zorlanırsın ama yaparsın dedi. 1 haftada taburcu olursun okula devam edebilirsin, 2 ayın sonunda da tamamen adapte olabilirsin hayatına dedi. Omurgaya platin misali bişiler takacaklarmış, kalçada da var sorun oraya da vida takacaklarmış. Normal yürüyen kişilerde olan tehlike sende olmaz dedi..
Ameliyattan korkum yok ama şuan ki gibi hareket edemezsem çok sorun yaşarım.. Ankara da fizik tedavi gördüğüm hastaneyle konuştum, yüzme imkanın varsa faydası olur dediler ama derece çok asıl sorun o.. Şimdi ameliyat olmazsan ilerde daha çok sorun olur mecbur ameliyat olursun, daha riskli olur dedi orada ki doktorum..

herhangi bi durum olduğunda yazarım buraya..

insallah hayirlisi olur.iyi gecer amelyat.mutlaka bi haber olursa bizimle paylas.belki ben de onumuzdeki sene amelyat oldum.onemli olan iyi doktor bulmak ,biraz da sans meselesi.insallah iyi gecer.amelyat olan arkadaslar varsa tecrubelerini paylasirsa sevinirim.merak etdiyim , amelyat sonrasi haraketler cok mu kisitlaniyor?

bende bi süre ilaç kullandım ameliyat öncesi ciğerlerimin biraz açılması için mor yuvarlak bir nefes açıcı ilaçtı adını hatırlamıyorum

Üst Alt