Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olmama rağmen askerlik için aile hekimi sevkimi gerçekleştirmedi!?

gombrich

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar, çok kısa bir şekilde bugün yaşadıklarımı anlatıp, sizlerden, değerli fikirlerinizi beyan etmenizi rica edeceğim.

askerlik yoklamamı yaptıktan sonra aile hekimi muayenesi için aile hekimine gittim ve aile hekimim olmadığı için başka bir hekim, onun yerine velaketen bakıyordu. torakal bölgede 30.7 ve lomber bölgede 24.2 derece skolyozum olmasına ve bunu, kendisine sözlü bir şekilde beyan etmeme rağmen kendisi beni ortopedi bölümüne sevk etmeyip, askerliğe elverişlidir raporu verdi. tsk sağlık yönetmeliğinin muafiyet şartlarını sağlıyorum dememe rağmen... sonuç olarak elimde radyoloji raporu ile kaldım. sonrasında, askerlik şubesine gidip, durumu izah ettiğim de ise sağlık bakanlığına şikayette bulunmamı salık verdiler. ben de sabim'e şikayetimi ilettim ve hekimlerin tam yetkisi var gibi abuk sabuk bir dönüt aldım.

aile hekimi hiçbir şekilde söylediklerimi dinlemeyip, rapora itiraz etmiyor, askerliğe elverişlidir diyerek sisteme girdi. ne yapmam gerekiyor, böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? teşekkür ederim.

gombrich Aile hekimleri en ufak şeyde hastahaneye sevk ediyor normalde o kadar rapor falan göstermene gerek yoktu çok ilginç bir durum.
Doktorla sürtüşme,inatlaşma ve ukalalık olarak algılanabilecek bir durum oldumu?
Normalde hastahaneden alınan askerlik raporuna askerlik şb üzerinden itiraz edilebiliyor ve başka hastahanede tekrar muayene olunabiliyor.
Ama sen ilk basamakta elverişlidir almışsın buna itiraz edilebiliyormu bilmiyorum.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf

Şuraya bir bak bakalım aile hekiminin kararına itiraz edilebiliyormu .

hocam, en ufak bir ukalalık, inatlaşma ve/veya sürtüşme olmadı. gayet düzgün bir şekilde konuştuk. yani ortada bir ukalalık varsa, kendisi bir karar mercii gibi: "gidip askerliğini yapacaksın" diyen aile hekimine aittir. buna rağmen üslumu bozmadan iyi günler deyip, odasından çıktım. raporda, kendisi bana sormadan karar itiraz etmiyor şerhi düşmüş fakat, 30 gün içinde rapora itiraz hakkımın oldığunu beyan eden bir ibare de bu raporda mevcut. askerlik şubesi, itirazı sağlık müdürlüğüne yapacaksın dedi ama raporda şubeye yapacağım yazıyor. yarın aile hekimine tekrar gidip, durumu izah edeceğim. olumlu bir dönüt almaz isem, şubeye gideceğim. başka ne yapabilirim, bilmiyorum.

gombrich Anlattıklarınız çok ilginç gerçekten sizin itiraz etmenize rağmen itirazı yok şerhi düşmesi daha ilginç sabırlı olmaya çalışın sinirle bir şey yapmayın kendi aile hekiminiz ne zaman gelecekmiş onu öğrenmeye çalışın eğer yakın zamanda gelecekse onla daha rahat çözersiniz gibi sanki.
Şube yanlış söylemiş veya yanlış anlamış sizi askerlik muayenesi sağlık raporlarına itiraz askerlik şubesine yapılıyor aile hekimi için öylemi bilmiyorum ama hastahanede ki raporlarda öyle bu şekil bir çok itiraz eden var.
Gelişmeleri yazarsın Allah yardımcın olsun.

Yanılmıyorsam aile hekiminin işlemine itiraz hakkınız var askerlik şubesi yardımcı olması gerekiyor bu konuda

öncelikli olarak cevaplarınız için teşekkür ederim. gelişmeleri, pek tabii ki, başka insanlara da yardımcı olmak adına paylaşacağım. sakin olmaya çalışıyorum ama uyuyamıyorum. aile hekiminin bir karar mercii gibi davranmasını bir türlü kabul edemiyorum. eğer ki aile hekimi sevkimi sağlamış olsaydı ve kuruldan, askerliğe elverişlidir raporu almış olsaydım, en azından, alanında yetkin insanların bir kararı olduğu için evet, askerlik yapabilirim derdim ama hayır, aile hekimi bu konuda karar verebilecek bir mercii değil. nasıl bu şekilde bir karar verdi, aklım almıyor. ortopedi polikliniğine skolyoz hastalığım için gittiğimde bile beni skolyoz ile ilgilenen öğretim üyelerine yönlendiriyorlarken bu aile hekimi nasıl bilirkişi gibi karar veriyor, aklım almıyor.

arkadaşlar, raporda, "özellikle yükümlü tarafından beyan edilen sağlık sorunu başta olmak üzere herhangi bir tedavi, rapor, ameliyat (...) gibi unsurlara ait bir kayıt var mı?" sorusuna nasıl hayır cevabını verebiliyor? skolyoz raporum var ve aynı zamanda kendisine beyan ettiğim upj darlığı hastalığım da mevcut. burada sadece skolyozdan bahsettim ama upj darlığı ile ilgili pyeloplasti ameliyatı geçirmiştim ve bunun yanı sıra sürekli nükseden böbrek taşı sorunum da var. bunu da belirtmiş olmama rağmen hiçbir sorunum yokmuş gibi askerliğe elverişlidir raporunu nasıl verebiliyor? hem de itirazımın olup, olmadığını sormadan... aklım, mantığım almıyor. insan gibi konuşup, takdiriniz bu yöndeyse teşekkür ederim dediğim için mi yaşıyorum bunları? illa bağırayım, çağırayım mı? yarım öbür gün torakal 30.2 ve lomber 24.2 skolyoz dereceleri ile 40 kilo teçhizat taşırken omurgamı zedelesem, bu aile hekimi sorumluluk alabilecek mi?

yarın kendisine gidip raporu revize etmesini isteyeceğim. aile hekimimi aradım ve durumu anlattım, sevk vermesi gerekirdi dedi ve bunun değişebildiğini söyledi. umarım, değişir. keşke kendi aile hekimimi bekleseydim diyeceğim ama olması gerekeni her aile hekimi yapar diye düşünmüştüm, yanılmışım. olumlu ya da olumsuz bir dönüt alsam bile adli merciilerce de hakkımı arayacağım.

gombrich Peki aile hekiminizin dediği düzeltmeyi kendi aile hekiminiz yapabiliyormuymuş yoksa işlemi o başlattığı için ilk gittiğiniz aile hekiminin mi yapması gerekiyormuş inşaallah kendi aile hekiminiz düzeltme yapabiliyordur.

kendisi yapamıyormuş maalesef. başından sonuna kadar haklı olduğum için içimi rahat tutmaya çalışıyorum ama ister istemez gergin hissediyorum. bütün düzenimi alt üst etti bu durum. üç saat kadar sonra tekrar aile sağlık merkezine gideceğim, gelişmeleri buradan aktarırım.

tekrardan aile hekimine gittim. muhtemeldir ki sabim'e yaptığım şikayetten sonra kendisine ulaşmışlar ya da ben öyle tahmin ediyorum, emin değilim ama yaptığı yanlışın farkına varmış olacak ki elverişli raporunu sildi ve sevk vermek için sisteme girdi. fakat, yoklamaya tabi yükümlü bulunamadı gibi bir hata ile karşılaştı. bunun sebebi de e-devlet'in askerliğim hizmetinde "aile hekimi muayenesi tamamlandı" yazmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat rapor silindi, e-nabız'da da görünmüyor. şimdi şubeye gidip, durumu izah edeceğim. umarım bir defa elverişli raporu vermiş, bu değişmez gibi bir muameleye maruz kalmam. gelişmeleri aktaracağım. umarım kimse bu durumu yaşamak zorunda kalmaz ama kalırsa, başkalarına yardımcı olmak adına bütün süreci aktaracağım.

Üst Alt