Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup araç sürerken sıkıntı yaşayan var mı?

burak_br

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
skalyoz olup araç sürerken sıkıntı yaşayan varmı ?

vites değiştire değiştire belli bi zaman sonra yani şehir içi kalabalığa takıldığın an omuz ve kol yoruluyor tabi boyunda beraberin de gideceğin yere daha geç gittiğinde bu sefer skolyozun oldugu bölge yoruluyor benimki tortikolis skolyoz beraber (yani boyun eğriliği ) ben anlamış değilim bizi niye kapsamıyor yani bu düzenlemeler engellilerin daha rahat ve sitressiz bir yaşam için düzenlenmiyor mu yani hiç olmasa bakarlar çok dirift bir skolyozu olana ve derecesi yüksek olana vermeleri lazım... bu konuda site yönetimi vede diğer arkadaşlardan bu konuda dillendirip yardımlarını bekliyoruz.... herkese daha sağlıklı bir yaşam için saygı ve sevgiyle kalın sağlıcakla

Bizde ortopedik engelliyiz ama hicbir otv indiriminden faydalanamiyoruz bana h ehliyet verdiler otvye geldimi yok ozaman nie bana bunu verdiniz diorum yorumsuz diorlar sendeki kifosklayozmu ehliyet sinifin nedir

Yüzde kac engelin

Skolyoz ameliyatı olduktan sonra hani şu elini yan koltuğa koyup da arkaya bakmak var ya, işte onu yapamıyorum.

B sınıfı.

Senin engel oranı kac yüzde kifosklyox varmi

Aynen kifoskolyoz, %43 engel oranım var.

bendede kifoskklyoz var h ehliyetim vardı şimdi degiştrmk istiyorum sen degiştirdinmi yeni ehl,yet ile

Yok hiç değiştirmedim. Zaten raporu alalı bir sene oldu. 14 senedir B sınıfı ehliyet kullanıyorum.

sen engelli raporunu yeni aldın bendede h ehliyet vardı degişim için işlemlere başladım aile hekiminden sürücü oluru aldım ben zaten bizde ötv falan yok indirim tertiabta ihtiyaç duymuyon diye

Aynen. Değiştirmek hiç gelmedi aklıma? Zaten dediğim gibi birkaç ufak sıkıntı dışında bir sorun yaşamıyorum.

ben hiçbir sorun yaşamıyorum manuelide istedm gibi sürüyorum sende sürüyorsundur sadece yeni nesil araçlarda ufak bir kıslaık göze çarpıyor gbi oluyor önü görmekkde

h ehliyet verdiler ozman sadece h ehlieyt ne tertibat var ne başka birşey ötv indirimindne faydalnırsin diyenelr oldu h olanlarda gidiyon tertibata ihitiyacın yok die vermiyorlar

Bilmiyorum bizim araçta önü görmek falan sorun değil, rahat yani geniş ön konsolu. Manuel sürüyorum aynen ben de. :D

boy kaç senin manuelide sürüyoruz otomatigide hiçbir sıkıntı yok bizler için aynen ban boşu bouna ozman h verdiler şimdi degişitircem onu ;)

1.70. Sen ehliyeti yeniletmiş miydin? Ne gibi belgeler istiyorlar, ben de yeniletmeyi düşünüyorum da?

yok yenileyemedim henüz yenilemk için saglık raporu istiyorlar fotograf flan birde en zor nokta saglık raporu süreci snein ehlieyt b sınıfı oldu için aile hekiimindne aldın an sorun olmaz gibi ben h idi aile hekiminden aldım bazı meniyetler soun yaptı bazısı kabul dedi çelşkili ibr durum oldu

Anladım. Sorun olmaz herhalde ya. TR'de birinin dediği diğerini tutmuyor. Biri olur diyor, diğer kabul etmiyor falan. İnşallah sende sorun çıkmaz.

çıkmaması laızm normalde çünkü ben sürücü olur aporunu aldım ise ehlieyt sınıfının bir öenmi yok ayrıca h ehlieytde kaldırılı yerine b veriliyor zaten biz tertibata ihtiyaç duymyuoruz il saglık flan tertibata ihtiyaç duyanla riçin emnieytin biri diorki il aglıkktan onay getir saaçma saçma işler inş çıkmamması laızm biran evvel degişim bitmesi laızm

İnşallah dostum bir an önce değiştirir kurtulursun. Hiç sevmiyorum evrak kürek işlerini. :D

inş ordan oray ordan oray iş uzuyor biri dior olur biri dior olmaz can sıkıyor site tarafındanda ehliyet degişimleri ilgili bir çaıklama yapılması laızm aslında tam olarak aydınlatıcı ben yönetemlgi faln okudumda bir sorun çıkmaması lazım ama çıkaıorrlar biran evvel degişim sürecinin bitmesi gerek sıkıcı çünkü

Öyle olursa biraz ısrar et kanki. Benim bir borçtan dolayı hesabıma bloke koymuşlar, gittim dedim ne yapmam gerekiyor. Borcu ödeyeyim de kalksın bloke. Dedi şuradaki adama gidip onaylatan belgeleri o kadar dedi sadece. Adama gittim durum böyle böyle, dedi bilmem nerden kağıt getirmen gerek borcu yoktu diye, dedim şuradaki bayan şöyle dedi ama dedim. Ha, öyle mi tamam yapalım o zaman diyor. Yani ben söylemesem adam beni ta şehrin öbür ucuna yollayacak, iki dakkalık iş için.

aynenya biri dior olur biri dor olmaz kafalarına göre iş yapıyorlar sitenin adminleri var onlarda olur dior olur dien emniyetdede kontenjan yok degişim için boşluk yok ama şu var orası olur diorsa degerlirde diyebilmeli demmkki olabiliyor

[FONT=serif]Sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri veya özel sağlık kuruluşlarında görevli pratisyen/aile [/FONT][FONT=serif]hekimi tarafından doldurulacak kısımdır.[/FONT]
[FONT=serif]b) [/FONT][FONT=serif]Hekimler tarafından raporda yer alan sürücü belgesi sınıf ve grupları kesinlikle belirtilmeyecektir.[/FONT]
[FONT=serif]c) [/FONT][FONT=serif]"Sürücü olabilir"[/FONT]
[FONT=serif] kutucuğu işaretlenmiş ise karar kısmının doldurulması zorunlu değildir.[/FONT]
[FONT=serif]d) [/FONT][FONT=serif]Pratisyen hekim/aile hekimi tarafından kod tablosunda belirtilen kod numaralarından yalnızca [/FONT][FONT=serif]gözlük (01.01), gözlük veya kontakt lensle (01.06) kod numaraları kullanılabilir.
[/FONT]
[FONT=serif]Uzman hekim/hekimlerce sürücü/sürücü adayının özel tertibatlı araç kullanmasına karar [/FONT]
[FONT=serif]verilmesi halinde hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği ve kod tablosunda belirtilen kodlar yazılmadan [/FONT][FONT=serif]Komisyona sevk [/FONT][FONT=serif]kutucuğu işaretlenerek il sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyona gönderilir.
[/FONT]
bak burdada dior özel teritbat kullnmasına arar verilmmişse il saglıga gönderilir ama biz tertiabta ihtiyaç duymuyoruzki

Aynen bizim ihtiyacımız yok. Sanırım değiştirirler seninkisini problem olmaz diye düşünüyorum.

burak_br işte senin de orada yazdığın gibi uzman hekim sürücü olur derse emniyet kabul edebilir. (Tertibata ihtiyacın yok ise) Hatırladığım kadarıyla sana aile hekimi sürücü olur demiş. (ortopediye sewk etmeden)

Senin yapman gereken şey (emniyette sıkıntı yaşamaman için) aslında basit; tekrar aile hekimine gidip beni ortopediye sevk et diyeceksin. Ortopedi de seni muayene edip ehliyet almana mani bir durum yok ise raporu verecek.

arkadaşlar ehliyet sohbetini bırakın da o işlerin çözümü var... benim anlamadığım çok dirift skolyozlar var onlara niye verilmiyor ameliyatı skolyozlu kalmasından daha tehlikeli olanlar var mesela onları eleyip verilmesi lazım iç içe girmiş skolyozdan tut günlük yaşaması kendisi dahi yapamayan skolyoz tipleri var mesela bunları %90 formatına koyup aynen yatalak kalmış diğer kardeşlerimiz gibi sayıla bilirler MESELE hayatı daha acısız geçirmek değil mi bilmem yanılıyor muyum bunu irdelemek lazım gelmez mi...herkese huzurlu ve acısız günler dileğiyle kalın sağlıcakla

Benim merakım sudur bu rapor hangi gerekce ile hangi genelge ile kabul.edilmiyor onu aciklannmasi nedenini solesinler ama belge ile

rapor verldigi halde tekrar tekrar neden rapor alıyorum önemli olan sürücü adaylarına göre muayenesi yapılmış olup saglık şartlarını taşıması sürücü olur dendigi an taşıyor demektir zaten engel durumuna gör aveya b vercen ayıda verebilrisn byidide çok net olmasına ragmen neden süreç uzatılıyor

Üst Alt