Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup ehliyet alabilen var mı?

Masal kız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende bişey sorabilir miyim ilk kez ehliyet alcam ve çalıştığım için sürekli izin alamıyorum sağlık raporumu özel hastaneden alsam sorun olur mu %40 skolyoz hastasıyım

Hastaneye gidiyorsun ehliyet raporu almak için müracaat ediyorsun. Daha sonra seni il sağlık müdürlüğüne yönlendiriyorlar. Orada kurula giriyorsun belirli kodlara göre karar verirler. Ehliyet için gerekli harç ödemesi var onları yatırıyorsun.Benim yatırırken h sınıfı görünüyordu atmlerde öyle yatırdım eksik ödeme çıktı nüfusta bayağı sıkıntı yaşadım,ona dikkat et. Daha sonra bulunduğun ilçenin nüfus müdürlüğüne gidiyorsun orda istenen belgeleri teslim ediyorsun. 2 güne evine ehliyetin geliyor.

Peki ben raporumu özel hastaneden alsam olur mu sadece devlet zorunlu mu çalışıyorum sürekli izin almak sorun oluyor

bülent bey benim b sınıfı ehliyetim var engelli b sınıfı ehliyetine çevirebilmem için özel hastane raporu geçerli olurmu bu arada kifoskolyoz hastasıyı yüzde 60 raporum ve yüzde 52 vergi indirim raporum var ayrıca boy kısalığı var özel tertibatlı araç alabilirmiyim bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler

nilgunemire

Evet, özel hastaneden de alınabilir. Onlar il sağlık komisyonuna sevk eder...

Araç alımı için uygun kodlara sahip ehliyet ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olmalı. Kifoz ve boy kısalığının araç sürmeye olan etkisi, bunun raporlara nasıl yansıdığı önemli.

Üst Alt