Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup, hamile olan ve genel anestezi ile doğumda risk taşıyanınız var mı?

kaleli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar; 33 yaşındayım ve 29 haftalık hamileyim.doktorum niye dedi bilmiyorum ama genel anestezi ile doğum yapacağımı söyledikten sonra ciğerlerime güvenemediğini söyledi.çok korktum psikolojik olarak darmadağın oldum.şuan ölürmüyüm diye korkmaya başladım.korkulu rüyam olmaya başladı. Bende doktorumu değiştirdim şuanki öyle birşey olur demiyor ama içimde kaldı genede korkum.solunum testi felan yaptırıcam ama doğum sırasında bayıltılmak fobim oldu artık.aılamamaktan korkuyorum arkadaşlar.skolyozum sonradan olma.sol göğüs kafesim diğerine göre daha küçük.kalbimde orda ciğerimin tekide orda.anlıyorsunuzdur değilmi korkumu.böyle durum yaşayan yada duyan bilen varsa bu riskleri yaşayıp doğum yapanlarınızda bana yoluma ışık tutarsa sevinirim.

kaleli merhaba, nefesin dedikleri kadar düşük olsaydı 29 haftaya kadar çok zorlanarak gelirdin.
Korkma artık çok iyi anestesi uzmanları var anestezi doktorları ile görüş ve tabiki akciğer fonksyon testi yaptır.
Bende ameliyatımda bunları duymuştum ama hiçbirşey olmadan kurtuldum.
Lütfen yaşadılarını buraya yaz bende bu konuda biraz araştırma yapıyorum aynı riskler banada söyleniyor ama ben henüz gebelik yaşamadım. Tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim.

Şimdiden geçmiş olsun inşallah herşey sorunsuzca ilerler ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

kaleli;

geçmiş olsun

Şimdiden geçmiş olsun inşallah herşey sorunsuzca ilerler ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

eşimde kifoskolyoz doğuştan şuan 33 yasında 3 yasındada oğlumuz var tabiki konuşmak bilgi istersen tel nosunu özelden verebiliriz

Bende skolyoz hastasıyım ve bekarım.3kere ameliyat geçirdim ayrıca platinde takılı.bundan 7,8 yıl önce doktorum olan Prof. Dr.derya Dinçer e evlilikte ve hamilelikte sorun yaşarmıyım diye sorduğumda hiç bişey olmaz demişti.zaten her kontrolde de normal insanlar gibi gez,dolaş bişeyinden geri kalma,gayet iyisin derdi.şundan diyorum.skolyozu her doktor bilemiyor.sen bunu skolyoz da uzmanlaşmış bir dr.a danışcaksın.diğerleri gözünde çok büyütüyor tam tecrübe sahibi olmadıklarından

arkadaşım benimde skolyozum var 32 yaşındayım iki doğum yaptım korkma Allah koruduktan sonra hiç bişey olmaz

Üst Alt