Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz (Omurga Eğriliği) ilerlemesin diye bir masaj ya da egzersiz..?

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar bendede bu Omurga Eğriliğinden var, 29 yaşındayım çocukken aşı iynesin hasta hasta vurmuşlar buda çocuk felcine neden olmuş bu yüzdende yürüyemiyorum hep oturaklıyım.

Bu Omurga Eğriliğinin tam bir nedeni yoktur kimi doğuşdan kimide yanlış oturmadan oluyor, bende 10-15 yaşıma kadar bu Omurga Eğriliğinden eser bile yoktu en azından bedenimde bozukluk görünmüyordu amma sonralar sol taraftan eğilme başladı (sol çıynım sağla mukaisede küçük görünüyor) oturmakdan sol taraf bitişik vaziyyetde idi bunu düzeltmek üçün masaja başladım ve ek olarak içinde şinler olan yelek giyniyordum buda beni dik tutuyordu, 4 ay 10-15 gün arayla masaj olundum ve bu yele'yi mümkün derecede çok giymeye başladım ve sonuc süper idi uzanıklı olarak bedenimdeki eğrilik 60-70% düzelmişdi, bu Omurga Eğriliğinin sadece iç organlara değil bende çene açılışındada etkisi var yani ağzımı 100'de 100 açamıyorum masajdan sonra bunada müsbet etki yapdı amma muhtelif sebeplerden o masajlı uyğulamanı devam etdiremedim, oturak bir hasta olduğumdan masaj olunmasam hastalık ilerliyor.

Şimdi bu konuyla ilgili sorularım olacak, ben 65kg'ım ve oturak bir hastalığım var buda yetmezmiş gibi Omurga Eğriliği var şimdi bu Omurga Eğriliğine uyğun bir masaj yöntemi varmı çin japon usulü varsa videolu yada resimli olanın önere bilirmisiniz?!

Sevgili Zaur,

Youtube'da "massage +scollosis" bişeyler çıkıyor ama bilmem yeterli olur mu? Bi tanesi şu mesela:
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=74Qrnv88ysI]YouTube - yumeiho[/ame]

Burda tam olarak Skolyoz (Omurga Eğriliği) olan hasta üzerinde masaj göremedim, ben masaja başlamak istiyorum bu videonuda masözüme görsetecem, birde ben erkek olduğum üçün bunun masajlara etkisi varmı yani Skolyoz özel masaj yöntemlerinde cinsiyyetin önemi varmı?

Tam bilemem ama sanmıyorum önemi olduğunu..:confused:

Erkek hasta da vardı ama çok kısa::(
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=z3Oswh1pKR8]YouTube - All About Seated Massage Therapy : Scoliosis & Seated Massage Therapy[/ame]

Dikkatin üçün teşekkürler, lütfen gerçek erkek Skolyoz (Omurga Eğriliği) olan hasta üzerinde masaj ve egzersiz yöntemleri olan videolar bulan olursa burada paylaşsın!

Arkadaşlar ben öncedende belirtdiyim gibi oturak bir hastalığa sahibim, böyle bir Skolyoz (Omurga Eğriliği) olan hastanın kendisinin yapmalı olduğu egzersizler varmı?

Arkadaşlar bu Erik Dalton'un Scolios ile ilgili videonun tamamın nerden indire bilirim acaba?

salam zaur.Mende anadangelme skalyoz xestesiyem.bakida ortopedik merkezde mualice olunub karset taxmisam.bir az xeyri olub.sen o merkeze getmisen?

Salam, yox orada olmamışam, mence skalyoz'un qarşısın Erik Dalton'un Scolios ile ilgili videosun'da kı yöntemle xeyli almaq olar ama masöze göstermek üçün videonu tapmaq lazımdır.

----------

Galiba burada Erik Dalton'un birkaç videosu var.

Treating Coccyx Dysfunction, Erik Dalton Ph.D. Video

Selam, arkadaşlar Skolyoz (Omurga Eğriliği) neden yaranıyor bu hastalığa sebeb nedir?

Skolyoz, omurganın göğüs (thoracic) veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (Kifoskolyoz). Hastalık kız çocuklarında çok daha sık görülür. Özellikle 30 dereceyi geçen skolyozlar adolesan kızlarda erkeklere oranla on kat fazla görülmektedir. Türkiye'de 2,5 milyon skolyoz hastası mevcuttur.

Nedenleri:

Skolyoz çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Mesela spastik çocuklarda ya da çocukluk çağında felç geçirenlerde görülmektedir. Ancak sıklıkla kaşılaşılan skolyozlar, daha çok 10’lu yaşlarda ortaya çıkan ve nedeni tam olarak halen bilinmeyen (idiyopatik) grupta görülen skolyozlar ile anne karnındaki etmenler nedeniyle ortaya çıkan ve doğuştan itibaren bulgu veren doğumsal (konjenital) skolyozlardır. Birincinin nedenini tam olarak bilinmemektedir. Konjenital skolyoza ise gebelik sırasında geçirilen enfeksiyonlar, şeker hastalığı, bazı vitamin eksikliklerinin neden olduğu düşünülmektedir.

• Doğuştan olabilir (konjenital). Bu durum genellikle omurgadaki bir kusura veya birbirine kaynamış kaburgalara bağlıdır.
  • Polio (çocuk felci), beyin felci veya kas distrofisi (erimesi) gibi durumlara bağlı olarak kasların felci sonucunda oluşabilir.
  • İdiyopatik (nedeni bilinmeyen) olabilir. Daha önce düzgün olan bir omurgada, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkabilir.

Bulguları:

• Omurganın yana doğru eğriliği
  • Omuz ve kalçaların simetrik durmaması
  • Birinci eğriliği karşılayıcı ikinci bir eğri varlığı
  • Sırt ve/veya bel ağrısı
  • Yorgunluk
  • Nefes darlığı
  • Bir omuzun (sağ-sol) öne ilerlemesi

Testler:

Fizik muayene sırasında, hasta öne doğru eğildiğinde eğrilik daha belirgin gözükür. Farklı pozisyonlarda omurga röntgenleri ve skolyozometre (omurganın eğrilik miktarını ölçen bir alet) ölçümleri, skolyozun miktarını belirleyebilmek için yapılabilecek testlerdir.

Türleri:

Skolyoz hastalığı üç sınıfa ayrılır. Bunlar;

• Non strüktürel
  • Geçici strüktürel
  • Strüktürel skolyozdur.

Üst Alt