Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz sebebiyle nefes daralması çeken var mı?

ekromez

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
skolyoz hastasıyım ve bu bana nefes daralması yasatıyor aranızda aynı sorunu yasayan varmı doktorlarım bana olur diyolar omurgalarım akcıgerlerıme baskı yapıyormus ondan dolayı olurmus birde beh her ne kadar arkadaşlara doktor yorumu yapsamda uzman değilim
nekadar arastırmış olsamda benden daha fazla arastıran olmuştur banada yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden sağolun

ekromez evet.nefes darlığı oluyor..aynı zamanda skolyoz sola bakıyor ise kalbi de sıkıştırıyor.
kalbi de sıkıştırır dedim başıma geldi..seneler önce kalp bölgesinde ağrılar vardı.kardiyolojiye müracat ettiğimde düz rontgen çektiler.sola doğru eğrilik kalbi ve sol akciğeri sıkıştırdığı anlaşıldı.
üşenmeden bel ve sırt kaslarını güçlendir.
skolyoz egsersizle İYİLEŞMEZ. ama en azından ilerlemesini YAVAŞLATIR.
ben kalbimde olan ağrıları yan bel kaslarını çalıştırarak kurtuldum.
AMA....bırakınca gene başlıyor.
skolyoz ile ilgili 2 bilgi girdim.okumanı tavsiye ederim.
not:umarım sigara içmiyorsundur.bu durumda son derece sakıncalı.

ÇOK tesekkür ederim nine tavsiyene bakacağım
ben sıgara içmiyorum (sıgara içenlerde skolyoz olsada olmasa da befes darlığı vardır bence)

sen sigara içmesen bile sigara içen ortamlarda bulunmaman lazım.
ben gğüs hastalıklarında da solunum hastalığı dolayısı ile tedavi görüyorum.
sana da teşkilatlı bir hastaneye gitmeni tavsiye edeceğim.göğüs hastalıkları bölümüne müraccat edersen nefes darlığından bahsedersin. büyük bir olasılıkla solunum fonksiyon testine sokarlar.bu test sonucu akciğerlerine ne kadar hava giriyor belli olur.( eğer şimdiye kadar gitmedin ise )geçmiş olsun.

nineye katılıyorum skolyozdan dolayı nefes darlığı yaşıyorsan mutlaka göğüs hastalıklarına git akciğer fonksyon testine göre solunumunu rahatlatacak ilaç bile verebilirler.
Ben ameliyatımdan sonra daha rahatım nefes konusunda da kalbe olan baskı konusunda da rahatlamalarım oldu ama yinede solunum ilaçlarımı kullanıyorum bu sayede eskiden sık sık akciğer enfeksyonu geçiren ben şimdi daha iyiyim (maşallah :) )

iyi yapmışşın gülcan83.hiç olmazsa hem nasıl seyir izliyor onu takip edebilirsin,hem de daha kaliteli yaşam sürebilirsin.

nefes darlıgı cok normal tabikide nedeninin biliyosundur cigerlere baskı cok kosma yavas merdiven cık ameliyat olmadıysan zor işin ama ameliyat olduysan bu nefes darlıgı azalacaktır

kosmayı sevme artık sevsende zaten nefes darlıgı koşmanı zamanla engelleyecektir

polis koleji için koşma mülakatım vardı koşmaya bi başladım gözümü hastanede açtım:))

ewet oluyor ama daha çok kalp sıkışması oluyo....bide benim kalp kapakçığım çok ince o yüzden çok ağrım oluyor... :cry: :cry: :cry:

daha düşünmüyorum ameliyatı ileride belki daha stajım var çok gencim:(((

mrb arkadaşlar yazılarınızı okudum bende skolyoz hastasyım ve doğal olarak solunum priblemi yaşıyorum elimden geldiğince egzersiz yapıyorm daha çok sık sık balon şişiriyorum. bide arkadaşlar nefes darlığı için solunumu rahatlatacak ilaç veriyorlarmı doktorlar bunun nasıl bi faydası oluyor?hepimizin Allah yardımcısı olsn...

evet ilaç veriyorlar, bunlar solunum sorunu olduğunda (özellikle solunum yolları enfeksyonu olduğunda nefes almak dahada zorlaştığında) faydası oluyor.Nefesini rahatlatıyor.

Bana verilen 2tane ilaç var ikiside kapsüllü.
Bu kapsüllerin özel makinaları var o makinada kapsüller eziliyor ve makinasıyla su içercesine ilacı ciğerlerine çekiyorsun.

Bu ilaçların verilmesi için öncelikle göğüs hastalıklarına gitmeniz gerekmektedir.
Geçmişolsun.

Üst Alt