Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar. Yaklaşık 1 hafta önce kadar okul sıram da otururken fark ettim. Sırtımda sağ tarafımda hafif bir çıkıntı vardı ve bu beni rahatsız ediyordu oturuş açışından. Belki daha önceden de vardı ama henüz 1 hafta önce fark ettim ben bunu. Ve 1 haftadır skolyozu araştırıyorum iyi kötü herşeyini. Ama sanırım derecesi küçük bile ameliyatsız tamamen bitmiyor bu hastalık. Bu ayın 20sinde (20.04.2012) tarihinde doktora gideceğim. Okmeydanı Devlet Hastanesinde. Büyük ihtimal de bana Skolyoz olduğumu söyleyecek. Korkum ameliyat ya da başka birşey değil açıksası yalnızca Aileme bu anlamda hem maddi hem manevi bir yük olmak. Ailemde henüz bu rahatsızlıktan ötürü bir ameliyat olan ya da rahatsızlık duyan olmadı. Ancak bende çıkması beni fazlasıyla üzdü ve 'neden ben' bile diyemiyorum çünkü insanın buna hakkı yok.
Benim merak ettiğim bu işin tedavi süreci sonucu ne oluyor neler yapılıyor. Ben Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim , Hedeflerim ve hayallerim var. Belki de artık vardı olacak. Bu tedavi sonucu ameliyat olursam hayatımda neler değişecek. Sizden gerçekten net cevaplar istiyorum. 1 haftadır iyi birşeyler okumak için çabalıyorum ama neyse onu yazın lütfen. Herşey için teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum.
hakan bende bir skolyoz hastasıyım ve 2 ameliyat gecirdim.... ameliyat olman senin skolyozunun derecesine baglı!! skolyoz tedavilerinde illa ameliyat olucan diye bir kaide yok ama ilerlemişşse skolyozun doktorun ameliyat önerirse sakın korkma ameliyatını ol derim... hee ameliyat olduktan sonrası cok önemli!! ben ilk ameliyatımdan sonra cok önemsememiştim ve deliler gibi calısmaya agır yukler kaldırıp indirmeye devam ettim ve platinlerimi patlatmıstım buyüzden 2 ameliyatı oldum ama cok sukur iyiyim hayatında cokta bir degisiklik olmicak cok kafana takma sıkma canını üstelik skolyoz hastalığındaki teknikler eskiye oranla cok ama cok gelişti buda icini rahatlatsın
Murat30. Cevabın için teşekkür ederim. Ben 1 hafta içinde farkettim. Umarım geç kalmamışımdır ilerlememiştir ve de tedavisi umarım olur. Son 2 senedir başka türlü sağlık sorunları da yaşıyorum bunun da olması aslında beni bir yandan üzdü. Ancak 2sene önce küçük bir ameliyat olmuştum başka bir nedenle tekrar olmam gerek bu yaz ve o ameliyattan korkuyordum tekrar olacağım diye ama şu an bu rahatsızlığımı öğrenince korkmuyorum yani. Sadece geç kalmak istemiyorum bir an önce iyi olmak istiyorum. Henüz doktora gitmedim onun ne diyeceği çok önemli benim için. Bir de bu hastalık için Devlet hastanesi yeterince ilgileniyor mu bir de özel hastane de bunun maliyeti nedir ne değildir . Teşekkür ederim
hakan henüz yaşın genc geç kalmıs felan değilsin... yaşı ve derecesi cok cok ilerlemiş skolyoz hastalarında tabiki problemler yasanmakta!! cok stres yapma güzel kardesim. hakan dediğim gibi skolyoz ameliyatında teknikler cok gelişti üstelik cok basarılı ameliyatlar yapan iyi doktorlar var... mesela ben istanbul vakıf gureba hastanesinde ameliyat olmustum... eger sigortan felan varsa sana hic maliyeti yok!! üstelik devlet hastanelerindede yeni skolyoz ameliyatı olan arkadaslarım var hepsi turp gibi ayaga kalktılar masallahları var eskisi kadar sağlık sistemi kötü değil özel kadar olmasada ilgileniyorlar elbet.. simdi senin yapıcagın iş doktorunla görüsüp ondan gelen bilgiyi burda paylasırsan eger ameliyat derse ameliyat sonrası nelerle karsılasıcagını elimden geldiğince anlatırım... beterinde beteri var hakanım skolyoz bizim hastalığımız bence allaha cok sükür herseye ragmen cok cok iyi bana göre!! üstelik benim eşimde skolyoz hastası gül gibi geciniyoz valla dısardan görenler hayatta anlamaz skolyoz hastası oldugumuzu....
Çok teşekkürler Murat30. İşte insan ister istemez bir anda nerden çıktı bu diyor . O yüzden böyle düşüncelere saplandım. Sigortam (babama bağlı olarak) var halen. Burada da okudumda 19 20 yaşlarında doktorlar olamazsın geç kaldın falan diye yorumlar yazan olmuş o yüzden merak ediyorum. İnsan ister istemez düşünüyor hiç beklemediği anda karşısına çıkınca. Bana şu an gel ameliyat ol dese razıyım. Beklemek istemiyorum . Bir anca önce olacaksa olsun diyebiliyorum. Söylediğin hastaneye biliyorum. İlk önce İstanbul Okmeydanına gideceğim. Oraya göre belki dediğin hastaneye giderim. Çok teşekkür ederim yorumların için. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dediğin gibi beterinde beteri var.
hic ameliyattan cekinme hakan ameliyat derse mecbur olucaksın yoksa ilerde yasın ilerledikce cok zorlanırsın.... 19 20 yas skolyoz ameliyatı icin gec bir yas değil ben 26 da oldum 30 da yine oldum bak ben suan kıklarelindeyim ama okmeydanında oturuyorum ordan fikir al dokturundan daha sonra arastır mesela balta limanı kemik hastanesi var bir doktorla yetinme sor sorabildigince sonra hangisi uygunsa kafana yatarsa postunu kestir yavv makaraya almazsak olmaz hakanım takma kafanı cok dediğin gibi allah tüm engelli ve hasta insanlarımızn yardımcısı olsun tekrar haber ver gelişmeleri görüşmek dileğiyle gecmiş olsun
Merhaba bende bir skolyoz hastasıyım, yaşım 25 sanırım skolyozum %80'lerde ve bu durumda ameliyat olursam beni ne tür zorluklar bekliyor, yada bu yaştan sonra ameliyat olmalımıyım? yada olmamalıyım? cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden vereceğiniz cevaplar için tşk ederim.