Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skolyoz trokel kifoz ve güvercin göğsü rahatsızlığıma hangi oranda rapor alabilirim?
24 yaşında erkek bir bireyim Engelli haklarından yararlanmak istiyorum boyum 1.70 kilom 40 bu hafta devlet hast gittim engelli raporu almak için heyet salı 13.30 da toplanacak bana konulan teşhis ler güvercin göğsü rahatsızlığı trokel kifozda artma 30 derecelik skolyozum var fizik ted %20 puan verdi ve göğüs cerrahisi %20 puan verdi ortopedi uzmanı ise paralel kifoz göğüs deformitesi ve bir şeyler daha yazdı okuyamadım ama ortopedici puan yazmadı birde ben gözümden rahatsızım gözümün derecesi sağ 7.25 sol 7.00 miyopum bana %40 engelli raporu verirler mi ve ben çok zayıfım kilo alamıyorum beni bu arada diyetisyene yönlendirmediler benim kilomu heyet degerlendirir mi puan olarak birde bende göğüs hastalıkları doktoru solunum testinde sft normal ftr önemli yazıyor bir de göğüs cerrahisi doktoru FEV1 3.07 (%75 )
FVC 3.07 (%64) yazıyor cevap yazarsanız sevinirim
iki dr oran vermis yazdigina gore o da toplam 40 yapmiyo. ortopedi oran vermemis gogus cerrahi solunum dan 20 vermis anladigim kadariyla kilo icin bi oran vermezler.gozden 10 oran almaya calis
Ahmed bey şöyle söliyim ben miyopum sağ 7.25 sol 7.00 derecenin yanına doktor sağa 10 sola 10 yazdı anlamı nedir bilmiyorum birde aslında zayıflığı değerlendirmeleri lazım değil mi bende normal zayıflık yok kemiklerin bile çok ince yani birde bunu araştırmadılar gerekli doktorlar diyetisyen vs başka doktor olsun çocukluktan böyleyim ben şöyle düşünüyorum güvercin göğsü olduğum için ve skolyoz filan olduğu için ben kilo alamadığımi düşünüyorum yani bu fiziksel gelişim bozukluğu statusüne girmiyor mu yani aslında bundan da puan vermeleri lazim
Ahmed bey ben muayeneleri oldum yani raporu heyete teslim ettim 10 puan nasıl alabilirim gözden adamlar yazı yazıp geçiyor ne demem lazim birde benm sft normal çıktı ama kalbimde bir is yaparken ağrı oluyor soluk soluğa kalıyorum kalple ilgili bir muayene yada cihaza dahi yonlendirmediler beni bi Sıkıntı yok gibi bir şey olursa bi ara gel ekg ye gir muayene ol dedi dahiliyeci
Göz derecesinin yanına sağ 1.0 sol 1.0 yazmış bunun anlamı ne görme oranı mı bu
Yarın 13.30 da heyete görüneceğim bakalım inşaallah hayırlısı olur %40 % 45 kalıcı engelli raporu alsam çok iyi olacak birde ortopedici o gün mü puan verecek acaba çünkü o yazı yazmış sadece
Yildiraypasha525 o gün puan vermez o hoca girmez genelde heyete ama belkş heyet doktoru yazacaktır felan belli olmaz durumu bildirirsen iyi olur hayırlısı olsun hakkında
İnşaallah hayırlı olur inşaallah hayırlı haberlerle buraya yazı yazarım çünkü böyle bilgilere ihtiyacı olan çok insan var çoğu şeyi ben bu siteden öğrendim yanlız eğer engelli raporu olmassa bu iş itiraz hakkımız varmış 3 defa sonra hiç bir heyete giremiyormuşuz bu doğru mu ,benimle doktorlar işin açıkçası pek ilgilenmedi doktorlar eğer vermezlerse itiraz etmiyecegim başka sizin veya bir başkasının önerdiği il hastahanelerine gideceğim resmen ilgilenmediler görüşlerinizi bekliyorum Ahmed bey çok sağolun yada itiraz mi edeyim saygılar
Devlet hastahanesine başvurdum buradaki doktorlar başka hastahaneye gitsen de ilgilenmiyorlar sorun orada yani bu yüzden hic itiraz etmiyim cevap ayni çıkar gidiyim başka ildeki hastahanelere diye düşünüyorum ama bilmem ne olur itiraz sureci hakkında bir bilginiz var mi nasıl yapılıyor süresi vs nereye yapılır nasıl olur
En kısa şöyle söyliyim benim is yaparken veya otururken kalbime ağrı giriyor nefes alamiyorum dedim doktora beni kardiyolojiye göndermesi lazim ekg testi için bana dediği sonra bi ara gel muayene ol normal muayene ol dedi anlıyacağınız durum bu isler acısı
nerde ikamet ediyorsan orda buyuk bi hastaneye git kardesim. biraz kendince cozum uret anlat derdini cekinme ise basvuruyorum almiyolar de insanlar disliyo de illa psikiyatrik ilac kullanip oran mi ekletiyim de gencligime yazik mi ediyim hastalik mi turetiyim benim derdim bana yeter de de babam de biraz akilli ol karsisinda doktorun eger ankaradaysan ozelden yaz seni bizzat goturup rapor alman icin ugrasirim yaz ozelden
İkamet isparta kardeşim buradaki devlet hastahanesine gittim bakalım bugün belli olacak saat 13.30 da heyete görüneceğim bugün ben özel olarak nedir durumum diye kalp rahatsızlığından dolayı gittim tıp fakültesinde kardiyoloji doktoruna muaneye oldum ekg ve eko yaptılar Allaha şükür oradan sağlam çıktım zaten her yerim rahatsız gitmemin sebebi ise heyete dedim beni yönlendirin diye yönlendirmediler o yüzden gittim oradan da temiz çıktım ben size özelden nasıl yazabilirim benim aslında kafama takılan şeyler var burada soramıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Birde Ahmet bey rapor çıkmazsa devlete 200 tl para cezası ödüyormuşum %0 engel çıkarsa sizce bana kaç çıkar % oran
%36 rapor verdiler göğüs cerrahisi doktoru 20 puan vermişti oradaki heyet başkanı vücuda baskısı yok dedi 20 puan sildiler ama zayıfsın endokrinoloji git seni muayene etsin perşembe tekrar gel dediler şu anda durum bu birde sağlık görevlisiyle konuştum başvuru yaptığım kişilerle 200 tl % 0 engelin çıkarsa alıyorlarmış kesinmiş benim zaten %36 çıktı
Evet %36 para %0 engelli oranın çıkarsa alıyorlarmış bakalım ne olur ben 0 ı geçtim benim muayene devam ediyor perşembe bir daha görüneceğim heyete Allahım sağlık sıhhat versin gerisi hikaye ya herkese cümlemize
Bu aksam cevap yazacağım müsait olunca başıma neler geldi bir bilseniz arkadaşlar dünya başıma yıkıldı ve devlet dairesinde yasadiklarim zor anlarimi paylaşacağım Allah düşürmesin buralara diyorum başka bir şey demiyorum ALLAH hepimize sağlık versin arkadaşlar sağlık gidince gerisi hayat boş
Beni dün heyet değerlendirdi sonra bu arkadaşa birde endoktoronoliye doktoruna gönderelim zayıf dediler hemen beni endokronolojiciye gittim sonra doktor benden ertesi günü gelip kan vermemi sonrada kemik ölçüm testi yaptirmami istedi sonra bende röntgen kemik ölçüm için gittim sonra bana bozuk bu ne zaman düzeleceği belirsiz dediler bende heyete girecem dedim nasıl yapacaz perşembe görünmem gerekiyor dedim başka bir hastahanenin röntgeninde git dediler kadın doğum hast bu kemik ölçüm cihazı varmış gittim oraya sonra orası senin yaşın büyük burada kadın ve çocuklar muayene olur dediler bende beni heyet gönderdi dedim buraya sevk etmeleri lazim dediler gittim rapor almak istediğim dev hast sinden sevk aldım bas hekime doktora imzalattim sonra kadın doğuma gittim bakin şu röntgenler çekilecek doktor işaretledi dedim tamam dediler girişimi yaptılar hast ama normal röntgen yazmışlar koskoca kağıdı okuyamadılar ne röntgeni çekileceğini sonra uğraştım hallettim çekilmeye başladım abla böyle böyle diye rontgenciye anlattım birde ceza var para ödüyoruz diye sonra röntgen bitti korkma 200 lira ödemekten kurtuldun dedi bende niye dedim sende osteoporoz var dedi dondum kaldım tabi insaniz ağladım dünyam başıma yıkıldı
Sonra saat zaten 5 ti sanırım doktor çıkmış sonucu gösterecektim sekreter yarin gel kanda vermen lazim dedi üzülerek ayrıldım oradan
Sonra bugün yani çarşamba ben bu osteoporoz rahatsızlığım için uğraştım endokrinoloji doktoruna bakin puan vermeniz lazim dedim sonra osteoporoz dan puan vermiyoruz dediler bende nasıl olur dedim sonra orada iyi bir doktor vardı bana 20 puan rahatsızlığıma vermişti boyle boyle dedim sonra o doktor osteoporoz dan veriyoruz dediler git heyete bütün rahatsızlıkların raporu var puanları git onu doktora göster dedi bende gittim söyledim osteoporoz için kırığın varsa çıkigin varsa yani (isin bittiyse pert olduysan) o zaman puan veriyorum seninki bu sınıfa girmiyor dedi o odadan çıktım sinirlerim bozuldu kardeslerim sizin bozulmaz mi sonra bana gogsumden dolayı 20 puan verilmesi gerekiyormus göğüs hast doktoru tarafından puanlama şöyle solunum hafif se 20 orta 40 agir 60 mis benim ki 20 yani hafif sınıfına giriyor 20 puan vermesi lazim bunu öğrendim gittim doktora böyle böyle heyet bakin heyetten aldım bakin bu dosyayı bu dosyada bütün rahatsızlıkların puan karşılığı var bana 20 vermeniz lazim toplamda puanım 60 olacak dedim adam ne derse begenirsiniz bana bağırmaya başladı derdini anlatamiyon yine niye geldin neye bakacam ha neye bakacam dedi bana kağıt belge lazim dedi bende ne bağırıyorsunuz dedim niye sinirleniyorsunuz dedin çıktım dışarı sinirlerim tekrar alt üst oldu anlayacağınız koca bir haksızlık dönüyor ortada bana ben gibi rahatsiza boyle yapıyorlarsa sağlam insanları düşünmek bile istemiyordum birde her şeyde bir hayır var böyle osteoporoz olduğumu öğrendim ya haberim olmasaydı tedavi olmak istiyorum bana önerilerinizi bekliyorum bu rahatsızlık hakkında ve diğer görüşleriniz hakkında Rabbimden her şeyin hayırlısını diliyorum rapordan filan geçtim sağlığıma kavuşmak istiyorum sağlıcakla kalın esen kalın görüşlerinizi değerlendireceğim bir de yarin perşembe heyete gireceğim bakalım ne olur dualarınızı sağlığıma kavusmam için bekliyorum esen kalın dostlar esenkalın sağlıcakla kalın...
Bugün perşembe heyet toplanacak bakalım ne olur Rabbimden herşeyin hayırlısını diliyorum %60 verirlerse baltazar formülüne göre % kaç engelli raporu alabilirim Ahmed bey
Bu Ayın 17.10.2016 da heyetten raporunuz çıkacak rapor sonuçlarını almaya gelin dediler bakalım ne olacak size haber veririm ahmed bey
Kardeşim bugün gittim hastye %36 kalıcı engelli verdiler %40 almam lazım olmadı anlayacagin yani hep islerim yolunda gitmiyor normalde hakkım vermeleri lazim vermediler saat kaç gibi giriyorsun bu siteye o zamanı ayarlasak da konuşsak böyle olmuyor simdi aklımdakileri bir söyleyeyim sende bana söylersin ne yapmam gerekeni sen almissin sanırım skolyozdan ve anladığım kadarıyla e Kpss ile de atanmışsın şimdi şöyle söliyim heyetten çıktım benimle ilgilenen bir doktor vardı onun yanina gittim fizikçi bana rapor vermediler dedim gözden problemin var vermeleri lazım filan dedi biliyorsun 7.25 gözlük kullanıyorum filan ben doktora sordum itiraz edeyim mi ne yapayım diye bana geçen hafta itiraz hakkin var demişti etsen verirler filan dedi yanlız gittim iste %36 verdiler ya itiraz etme il in bu sefer tıp fakültesine yollarlar belki puanın iyice düşer biz maksimum puanı verdik dedi sen istersen normal git oraya bir daha görün dedi belki orası engelli raporu verir dedi bende şöyle sordum sende biliyorsan cevap verirsin şimdi ben sağdan soldan internetten duyduğum kadarıyla 3 defa itiraz hakki varmış ve itiraz ilk de etsen yani diğer hast vermediği için itiraz ettiğin hast gitsen itirazlı gittiğin için vermeyebilirler yaziyor bu sitede filan
Bende onu diyorum ahmed kardeşim itiraz etsem başka bir hastahaneye yollayacaklar beni doktor dedi ki bana eğer itiraz edersen bu 36 puanida alamayabilirsin dedi bana doktor istersen normal bize geldiğin gibi normal bir hastahaneye git rapor almak için başvur dedi bende şu anda öyle düşünüyorum itirazlı gidenler olumsuz oluyormuş hep benim şu anki endişem ben devlet hast gittim ya heyete girdim filan atıyorum a iline gittim b iline gittim hastahaneye basvurdum yeniden rapor almak için itiraz etmeden normal rapor sıfırdan almak sonra diyorum ki bu ispartada girdim ya hast acaba başka il hast gittiğimde burada yaptığım başvuru orada çıkar mi sen engelli raporu almaya calismissin bu olmaz burada eski kaydın var vermemişler derler mi diye düşünüyorum
Ahmed kardeşim sağol baya ilgilendin benimle sorularıma cevap verdin tesekkur ederim saat 20.00 gibi yazisirsak daha iyi olacak ben internette bekliyor olacağım başka sorularımda var birde yanlışlıkla mesaj yazdım silindi sana mesaj yazmıştım site uzun msj ları kabul etmiyor sildi site saat 20.00 da seni bekliyor olacağım
Şu anda sitedemisin
Dur kardeşim çıkma siteden sorumu sorayım ben seni sitede değil sandim
Çıkmışsın sanırım siteden ben 20.00 da sana özelden mesaj atacağım orada konuşuruz İnşALLAH
İyi günler bende bir çok rahatsızlık var bu hafta heyete girdim %36 verdiler dün. yani %40 puan alamadım
bazı doktorlar 60puan vermeleri lazim durumuna dediler yani hakkım olan puanı vermediler uzun lafın kısası itiraz hakkında bir şey bilmiyorum en fazla kaç kere itiraz yapılır ve süresi var midir kaç gün içinde yapılır suresi var midir bu raporu dun aldım yani kaç gün içinde itiraz hakki biter yapmassam bunları merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim birde bazıları itiraz etme puanın daha düşer dediler yeniden sıfırdan başka bir hastahaneye başvur dediler belki orası verir dediler ne yapmam lazim kafam karıştı