Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz, tüberküloz ve astigmat için hangi oranda rapor verilir?

anatomi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar bende gözümde astigmat omurgamda skolyoz ve tüberküloz geçirdim sizce yüzde kaç rapor alabilirim cevaplarsanız çok sevinirim

Astigmat için bir oran verilmez.

Skolyozun derecesi ve daha da önemlisi yol açtığı nefes darlığı önemli.

Tüberküloz'un da derecesi önemli.

Hepsini sakatlık oranı cetveli'nde arayıp bulmalı ve sonra balthazard yöntemi ile toplayıp toplam rapor oranını bulmalısınız. Siz cetveli inceleyin, tereddütte kaldığınız yerler olursa buraya yazabilirsiniz...

mrblar bülent bey skolyozu cetvelden tam olarak anlayamadım 15 derece eğrilik var bel kızmımda ve sağ ayağımda dizden ayağıma kadar 10 derece eğrilik var tüberkilozu yüzde 20 olarak kabul etsek skolyozla beraber özür oranım tahmini ne kadar olur yüzde kırkı geçermi sizce rapor almayı düşünüyorum cevaplarsanız çok sevinirim

15 derecelik skolyoz için kayda değer bir oran verilmez. Özellikle skolyozun diğer organlara yaptığı baskıya ve yol açtığı nefes darlığına göre oran veriyorlar...

Üst Alt