Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz var mı emin olamıyorum..?

skr08

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yasım 23 kifozum var ameliyat diyorlar skolyozdan supheleniyorum ayriyeten onden bakinca sanki bi taraf duz diger taraf ice doğru ice olan kisimda kaburganin alt kismi biraz disarda duruyor

fotoğraf yükleyemedim daha iyi olurdu ama yardımcı olabilecek varmı

W94vVY.jpg
[/url][/IMG]

skr08

Var gibi. Bir de sırttan foto olsa daha iyi anlaşılabilir. Ama resmi sen öektiğin için vücut duruşu tam anlaşılamaz bence

Kifozdan dolayimi yoksa skolyoz başlangıcımi var bilemedim 18 aralikta muharrem yazıcı ya muayeneye gideceğim iyi sonuçlar alirim inşallah

Aynada kendime baktigimda sag taraf duz sol taraf ice dönük duruyor

teşekkür ederim yorumlarınız için :)

OturanBoğa bugun aileme bi test yaptirdim vücudumu one dogru egdim ve sol kurek kemiğimin olduğu yer saga gire daha yuksekte kaldı sanirsam buda skolyoz baslangici olduğunu kanitlar nitelikte

Şimdi benim gördüğüm kadarıyla hafif bir asimetri var ANCAK; her insanda sırtın fiziksel yapısında böyle asimetri vardır. Genellikle kürek kemiklerinden biri daha çıkık durur. Hatta terzilere sorarsanız çoğu bunun farkındadır.

Skolyoz diyebilmek için hem ölçüm yapmak, hem de çeşitli açılardan röntgen filmlerine bakmak gerekir. Kifoz olduğu için bunu dengeleyen bir skolyoz da olabilir. Ancak fotoğraflara bakınca omurga çizginiz oldukça düz bir hat izliyor. Uzaktan pek skolyoz gibi durmuyor.

Skolyoz yok denecek kadar az çünkü kifoz olduğu için o şekilde duruyor ameliyat olduysan eğer fotoğrafları paylaşa bilir misin

Üst Alt