Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve distoni hastalarına yüzde kaç rapor verilir?

Gülo34

Aktif Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Skolyoz ve distoni hastasıyım birde miyop var bu hastalıklarla % kaç engelli raporu alabilirim

skolyoz'dan %23
distoni'den % 30
Miyop'tan %6
alırsın tecrübelerime dayanarak....

miyop astigmat olarak oran verilmiyor gözlük derecene göre de verilmiyor orada makine ye koyuyorlar göz keskinliğine göre oran veriliyor bazen adamın gözlük derecesi 10 oluyor ama yinede oran alamıyor bunu anlamanın en iyi yolu ilgili doktorla görüşmektir

Şu anda var olan raporum %59 üstüne eklettirmek istiyorum % artar mı sizce

aygulsarikus Skolyozdan derecelere ve distoniden hareket kısıtlılığına göre verilebilir ancak ne kadar artırır o konuda net bir şey söylememiz mümkün değil. Miyoptan vermezler.

Skolyoz ameliyatı sonrasında engelli raporumda bir değişiklik olacak mı?

Slm arkadaşlar

Önümüzdeki ay skolyoz ameliyatı olacağım ve ALLAHIN izniyle iyileşme şansım oldukça yüksek

Size sorum şu=
Skolyoz ameliyatı olup iyileştikten sonra engelli raporunda bu hastalıktan yada cerrahi işlemden oran alabilirmiyim ayrıca söz konusu rapora nöroloji dermatoloji ve göz hastalıklarıda dahil olacak oran kaç olur bilgisi olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olurlarsa çok sevinirim

Şimdiden teşekkür ederim💕

hocam ameliyat olmadan bile alabilirsiniz engel teşkil ediyorsa zaten doktor verecektir. amsliyat sonrasi 20 garanti djye bakıyorum

Skolyoz ameliyatı sonrasında omurgana takılacak olan PLATİN sayesinde daha vedüz biromurgan olacak ama normal insanlara görebazı hareketlerinde kısıtlamalar yapmangerekecek
ameliyat olduktan 1 sene sonra eğer sağlıklı bir gelişim kaydedebilirsen
engelli raporun için sağlıkkuruluna gidip
Ortopediden skolyozun için % 30 a yakın oranda derece alabilirsin

diğer distoni vebaşka sıkıntıların için muayene olacağın bölümlerde de rapor DERECESİni yükseltebilirsinn
ama sen ZOR bir ameliyata girdiğinden mütevellit burapor işleriini dereceişlerinişu an için düşünme
iyileşme ve ayağa kalkabilme sürecin uzun bir süreçolacak

Kurula gireyim sağlık raporu alabilirmiyim diye sorularına SKOLYOZ ameliyatından sonra ,
ameliyattan en az 1 buçuk yıl sonra düşünmende fayda var.
İnşallah Düşündüğün her şey hayırlısıyla olur...

Yarın sağlık kuruluna başvuracağım gelişmeleri burdan haber veririm sizlere arkadaşlar

Herkese iyi geceler dilerim

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uğraşma cnm raporun var sonuçta oranın düşebilir sölüm ben alsam şu 40 töbe bida hastane:)

2puan eksik var çekiyom sıkıntı

O rapora itiraz etcen:D

Kuz gülo

Fulya canım raporum süreli ve 2018 nisanda bitiyor mecburen yani

selo_selo07
selo
tam olarak %40 oran alamassın ama
skolyozundan aldığın oran + farklı bölümlere muayeneni olup diğer rahatsızlıklarını da belirterek
alabileceğin oranlar neticesinde
+ olarak 40'ın üstüne çıkma olasılığın yüksek... !

bizde şans olsa gökten ... neyse :) ben ortapedik sol ayaktan engelliyim rapor 30 gecmiyo orda kalıyo :) boyun fıtığı var oran verilmiyo kitaba bakarsan oran veriliyo..hani skolyozda var film de filan cıkıyo 24 26 filan da oran neden verilmiyo anlamış değilim

değerli arkadaşlarım neden SÜRELİ sorusunun cevabı gayet basit
bizim rahatsızlıklarımız Kronik yani ilerleyen süreçlerde Değişim olabilecek engellerimiz var
ama sürekli bir rapor alabilmek için
en basitinden ; UZUV KAYBI'nın olması gibi AĞMA olmak gibi vb Engellerimzin olması gerekmektedir.Allah Korusun;
işte bu yüzden Döwlet baba diyorki sana bana ona SİZ sürekli rapor alamazsınız
engel dereceniz de herzaman değişebilir.!!!
bilmem anlaşılabildimmi... ?

Arkadaşlar ben skolyoz ameliyatı oldum bana % 30 rapor verildi bunu yukseltmem için ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

Ser54kan başka hastalıklar varsa eklettirebilirsin

Gülo34 takılan her vida için oran veriliyor bu da ortalama yüzde 25 gibi olacaktır ama sen ameliyat olmadan önce skolyozum var deyip göstermemişmiydin
yani yüzde 54 raporun vardı ya onun içinde skolyoz yokmuydu yani skolyoz ameliyat olup olmaması önemli değil oran veriliyor

eğer yüzde 54 oranın içinde skolyoz yok ise oranın baya yükselecek şimdi gidersen
geçmiş olsun
kendine dikkat et 2 yıl boyunca
her fırsatta şu 2 yılı hatırlat kendine :)

Skolyoz23 selamünaleyküm kardeşim benim önceki raporda skolyoz yoktu daha doğrusu ben skolyoz olduğumu bilmiyordum o yüzden şimdi yeni rapora yazdırdım ben kardeşim hakkımızda hayırlısı

He bu arada 2 yıl mevzusu her an aklımda [emoji1]

selo_selo07 hocam skolyoza oran veriliyor ama daha çok hareket kısıtlılığı var mı yok mu buna dikkat ediliyor yani skolyoz derecesi şu açı değerlerine şu değerler verilir diye net bir şey yok
sadece hareket kısıtlılığına verilir ya ortapedi verir yada ameliyattan sonra beyin cerrahi verir beyin cerrahi sırtınıza takılan her vida için hareket kısıtlılık oranını hesaplayıp verir (ameliyat olduktan sonra beyin cerrahine gidin ortapediden daha çok iyi anladıkları için daha iyi oran veriyorlar)
ben ortapediye gittim yüzde 2 verdi şok olmuştum ağlamıştım hatta nasıl olur dedim

beyin cerrahine gittim adam inceledi eğdi oturttu hepsini yapmama rağmen her vida için tek tek cetvelle ölçtü rötgen üzerinden ve yüzde 35 verdi

heyette baş hekim çok vermişsiniz dedi hatta orada ama doktor dedi ki saolsun o kadar vida size takılsa siz yerinizden bile kıpırdayamazdınız bu bile az dedi

yani bu hastalığın ne kadar büyük olduğunu çekilen acıyı anlayan biri ancak size oran verebilir
gittiğim ortapedi bölümü bu ameliyatları bimiyor genelde cerrahi doktorlar yaptığı için bir şeyin yok demişti benden sağlamsın benden dik duruyorsun bile demişti dalga geçmişti resmen

ama cerrahi doktora gidince adam zaten tek tek inceledi

ameliyat olduğum şehirde rapor almadım çünkü o zamanlar rapor alınacağını bilmiyordum kendi memleketimde geldim aldım ama her doktor başka oran veriyor

o yüzden hocam belki gideceksiniz size de sağlamsınız turp gibisiniz diyen salak salak doktorlar çıkacak ALLAH yardımcınız olsun

Skolyoz23 ben ortopedi yazdırdım beyin cerrahi ekletmedimki şimdi ekletebilir miyim acaba

telefonda dediğim gibi ablam buradan da yazayım ki yanlışlık olmasın benim bulunduğum yerdeki gibi küçük şehirlerde ameliyatın dahi nasıl yapıldığını bilmeyen ortopediciler olduğu için anlamıyorlar o yüzden cerrahi bölümü en azından vidaların hareket kısıtlılığına neden olduklarını bildikleri için oran veriyorlar

ama sizin gibi büyük şehirlerde gelişmiş şehirlerde zaten bu hastalığı genelde ortopedi doktorları ameliyat ettiği için genel cerrah yada ortopedi fark etmiyor ikiside aynı oranı veriyor

Açıklama için sağol kardeşim Skolyoz23 biz dediğin gibi telde konuştuk ama bilmeyenler için yardımcı olacaktır verdiğin bilgiler çok teşekkür ederim canım kardeşim

Üst Alt