selo_selo07 hocam skolyoza oran veriliyor ama daha çok hareket kısıtlılığı var mı yok mu buna dikkat ediliyor yani skolyoz derecesi şu açı değerlerine şu değerler verilir diye net bir şey yok
sadece hareket kısıtlılığına verilir ya ortapedi verir yada ameliyattan sonra beyin cerrahi verir beyin cerrahi sırtınıza takılan her vida için hareket kısıtlılık oranını hesaplayıp verir (ameliyat olduktan sonra beyin cerrahine gidin ortapediden daha çok iyi anladıkları için daha iyi oran veriyorlar)
ben ortapediye gittim yüzde 2 verdi şok olmuştum ağlamıştım hatta nasıl olur dedim
beyin cerrahine gittim adam inceledi eğdi oturttu hepsini yapmama rağmen her vida için tek tek cetvelle ölçtü rötgen üzerinden ve yüzde 35 verdi
heyette baş hekim çok vermişsiniz dedi hatta orada ama doktor dedi ki saolsun o kadar vida size takılsa siz yerinizden bile kıpırdayamazdınız bu bile az dedi
yani bu hastalığın ne kadar büyük olduğunu çekilen acıyı anlayan biri ancak size oran verebilir
gittiğim ortapedi bölümü bu ameliyatları bimiyor genelde cerrahi doktorlar yaptığı için bir şeyin yok demişti benden sağlamsın benden dik duruyorsun bile demişti dalga geçmişti resmen
ama cerrahi doktora gidince adam zaten tek tek inceledi
ameliyat olduğum şehirde rapor almadım çünkü o zamanlar rapor alınacağını bilmiyordum kendi memleketimde geldim aldım ama her doktor başka oran veriyor
o yüzden hocam belki gideceksiniz size de sağlamsınız turp gibisiniz diyen salak salak doktorlar çıkacak ALLAH yardımcınız olsun