Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kalp hastasıyım. Çocuk doğurabilir miyim?

ayça09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben skolyoz hastasıyım boyum 1metre ve kalbimde mitral kapak yetmezliği var 3. derecede ama anne olmak istiyorum eşim korkuyo bana birsey olur diye eşimde cam kemik hastası kalbimdeki sorundan dolayı cok korkuyo haklıda ama ben kendime söz geciremyrm anne olmak istiyorum benim gibi olupda anne olan varmı acaba ?

Merhaba..öncelikle Allah yar ve yardımcınız olsun..Anne olur musunuz bilmiyorum ama eşiniz cam kemikse çocukta öyle olmazmı? bunun için bi tedavi mi görcektiniz? umarım anneliği tadarsınız..

eşimle benim hastalıgım genetik degil eşiminki yanlış tedavi benimki akraba evliligi

eşim cam kemik demişsiniz de.. cam kemik yani osteogenesis imperfecta genetik bi hastalık.yani bu hastalığı taşıyan kşiden çocuğuna geçiyo.

öncelikle ALLAH sizi mesut etsin mutluluk versin diyorum,çocuk konusuna gelince skolyoz olması ve boyunuzun kısa olması buna engel deyil bildigim kadarıyla ama kalbiniz sıkıntı çıkarabilir doktora sormanızda yarar var bunun yanısıra imkansız denilipde nice saglıklı dogan çocuklar var ayrıca anneleride saglıklı cesaret işi ALLAH yardımcınız olsun.

doktor genetik degil dedi evet saba tümere cıktm cok teşekkür ederim dualarnız icin :)

Ayça selam

Öncelikle skolyoz , boy kısalığı ve kalp rahatsızlığın nedeniyle hamileliğin riskli bir hamilelik olur, muhtemelen yatman gerekir ama işinin ehli bir doktor bulursan seni yönlendirecektir. Eğer hamile kalırsan mutlaka riskli gebelik uzmanı ile görüş.

İkincisi osteogenesis imperfekta genetik bir hastalık ve %50 ihtimalle bebeğinin hasta doğma riski var. Sana genetik değil diyen doktor ne yazık ki halt etmiş !! Hamile kalmadan önce bir genetik uzmanı ile görüşmeni şiddetli tavsiye ederim.

Çok zor bir hamilelik olacağı muhakkak. Ama burada ne kadar istekli olduğun ve ne kadar zorlua katlanabileceğin önemli. İyi bir doktorun desteği ile şansını deneyebilirsin bence

Üst Alt