Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz arasında nasıl bir fark var?

scolyozlu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Skolyoz ve kifoskolyoz arasında nasıl bir fark var?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

SKOLYOZ/KİFOZKOLYOZ.BİLGİ

Omurga'nın Yana Doğru Eğriliği (Skolyoz):
SKOLYOZ , omurga'nın göğüs (thoracic) veya bel (lumbar) bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Tek başına olabileceği gibi, kifoz (arkadan öne doğru anormal bir eğrilik) ile beraber de görülebilir (KİFOSKOLYOZ)

Skolyoz 3 şekilde ortaya çıkabilir:
• Doğuştan olabilir (konjenital). Bu durum genellikle omurgadaki bir kusura veya birbirine kaynamış kaburgalara bağlıdır.
• Polio (çocuk felci), beyin felci veya kas distrofisi (erimesi) gibi durumlara bağlı olarak kasların felci sonucunda oluşabilir.
• İdiyopatik (nedeni bilinmeyen) olabilir. Daha önce düzgün olan bir omurgada, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkabilir.

daha ayrıntılı bilgi www.tip2000.com adresinden hastalıklar linki,oradan da -S- harfi tıklanır.

nine her hangi bir eğitim var mı doktorluk felan

spina bifidaya bağlı gelişen skloyoz bende de var.tıp eğitimim yok.ama doğduğumdan beri hastaneye gide gele bazı şeyler öğrendim. doktorlarla kendim konuşurum.yüksek okul mezunu olduğum için söylediklerini kavrayabilirim.
ayrıca Ankara 'daki rehabilitasyon hastanesinde 3-4 ay yatttım.egsersiz hakkında da epey bilgi edinmiştim.
son olarak ta yaşım itibari ile oldukça deneyimliyim.
yazdıklarıma güvenebilirsin ekromez

yooo
nine estağfirullah
o yönden demedim sadece yazdıkların ver herkeze cevap vermen hoşuma gitti sadece okadar yanlış bir söz söylediysem özür dilerim

alınmamıştım ekromez.sadece yazdıklarımın güvenilir olduğunu belirtmek için açıklama yaptım.
cevaplıyabileceğim sorular varsa bilgilendiriyorum herkesi o kadar.
göğüs hastalıklarına gitmeyi unutma.kolay gelsin.

kifoz normal kamburluk öne doğru eğilme skolz ise yana doğru eğrilik

Üst Alt