Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoz mevcut. Ayakta durduğumda çok fazla ağrım oluyor..?

nick123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim 25 derece skolyoz 70 derece kifozum var şu aralar bir işe girmeyi düşünüyorum ama işte bütün gün ayakta durmam gerekiyor ben yarım saat durunca hemen ağrılarım başlıyor arkadaşlar kısaca bu olayı nasıl aşabilirim uzun süre ayakta ağrısız durmam için ne yapmam gerekiyor

İlave engelin var mı? Tek başına bunlardan alman biraz zor olabilir.

nick123,

Ben de cetvele baktım ama biraz sıkıntılı oranlar... Doğrudan şu kadardır demek zor.

Kardesim skolyoz ve kifolyoz la beraber solunum foksiyon testine bakıyorlar burda skolyozun nefes almanı etkiliyor mu diye ve yüzde 40 zor alırsın diye düşünüyorum şahsen

@hozgul merhaba abi peki bir soru sorucam benim kifozum 70 derece bu ciddi bir rakammı acaba ameliyat deme ihtimalleri olabilirmi?

nick123

Bu ciddi bir derece. Daha çok; sizi ne kadar ve ne şekilde etkilediği, müdahale edilmediğinde ne gibi sonuçlar doğuracağı ile ameliyat risklerinin neler olduğu uzmanlarca değerlendirilip öyle karar verilir diye düşünüyorum. Zira önemli bir karar.

Taz merhaba kilom 170 boy 103 kilo birde skolyozdan dolayı nefes darlığı çekiyorum gözlükte takıyorum ama 1.5 numara filan birde kurul bana 1.sınıf obezite verdi boyum ile kilomun arasında 30 fark olduğu için acaba burdan puan gelirmi?

nick123

obezite hakkında bilgim yok ama gözünüzün bozuk olma derecesi önemli değil burada yani şöyle anlatayım gözlük dereceniz 14 /15 olsa bile yüzde 0 oran verilir burada önemli olan göz keskinliği'dir yani tek gözü kör olana bile yüzde 30 gibi şaka bir oran veriyorlar siz düşünün artık durumun vahimliğini

70 derece cerrahi müdahele yapılması gereken seviyede, yani tam sınırda doktorların yüzde 90'nıda ameliyat önerecektir zaten
eğer nefes alıp vermenizde ciddi bir problem olduğunuzu düşünüyorsanız gidip eft testi olması lazım tam hatırlamayadım ondan yaptırabilirsiniz

bende 90 derece kifoz + skolyozdan ameliyat oldum ortapedi doktorları oran vermedi ne yazık ki
ama beyin cerrahi ameliyat olmuştum ve sırtımda vida vardı diye yüzde 25 verdiler saolsunlar

nefes problemim olduğunu sanan biriydim ama eft testine girdim sapa sağlam çıktım :) düşün yani

ama bak benim gözlük derecem 3/3 ben yinede gittim göze göründüm bak bilmediğim bir hastalık çıktı doktor yüzde 12/14 arası tam hatırlayamadım bir oran verdi

yani git şansını dene kardeşim, sonuçta hastasın ve denemekten zarar gelmez,
burada biz alırsın alamazsın dememiz seni yanıltabilir

güzel haberlerin bekliyoruz kardeşim

bende senin gibiydim hastaneye gitmeden önce forumlarda çok dolaştım ve emin ol çoğu alamazsın demişti, hatta istanbulda ameliyat olduğum doktor bile bu hastalık için pek bir oran verilmiyor demişti ama ben yine de bulunduğum ilde ki gittim hastaneye şansımı deneyeyim dedim

dolaştım tüm bölümleri, yüzde 71 aldım
demek ki bilgi toplamak iyi ama gidip uygulamak daha da iyi

senin hastalığının aynısını yaşadım yıllarca zor bir durum yani git hakkını ara, yarın ameliyat olduktan sonra eğilip kalkmak eskisi gibi olmayacak, ağır iş hayatta yapamazsın, en fazla 5 kilo bir şey kaldırabilirsin (fazlasınıda kaldırırsın ama riskli) hareket kısıtlılğın olacak
her işte çalışamayacaksın

git hakkını şimdiden ara
ben 7 yıldır ameliyat oldum ama her kime sordum alamazsın dediler bende umursamadım ama gittim hakkımı aradım ve aldım
şimdi pişmanım keşke zamanında gitseydim diyorum

istanbul da ameliyat olmak istersen, ümraniye araştırma hastanesinde Necdet Sağlam beni ameliyat eden hocam var gitmeden beni ara haber vereyim
oranın şefidir, harika bir insandır
geçmiş olsun @nick123

nick123

Dostum aklına gelen tüm bölümleri yaz. Ortopedi, fizik tedavi, göz, kbb, kardiyoloji, dahiliye (endokrin), göğüs vs. ne varsa artık. Obezite için endokrine çıkabilirsin, uzun süre obezite varsa kalp-damar yağlanması olmuş olabilir oradan da belki puan verirler, gözde de kusur var tahminimce oradan da alırsın.

Fizik tedavi, yukarıda arkadaşın dediği beyin cerrahi falan şansını dene mutlaka. Sana sadece skolyozda verecekleri oran %30-35 civarı olur en fazla diye tahmin ediyorum. Ek bölümlerle şansını arttırabilirsin. Denemekten asla vazgeçme.

@Skolyoz23 valla çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için denemek istiyorum bakalım yakın zamanda gideceğim ama kifoz ve skolyozdan niye puan alamadın onu anlamadım yani ciddi bişey sonuçta

Son düzenleme:
nick123

askerlikle ilgili yazdığın forum da yazmıştım 64 dereceydi askerde iken
ama askerden geldikden sonra ihmal ettim korse felan kullanmadım 90 derece oldu ve ameliyat olmak zorunda kalmıştım

yani büyük bir hastalık ve büyük bir ameliyat ama kitap ona bakmıyor, hareket kısıtlılığın var mı yok mu ona bakıyor
bu kadar gerisi önemsiz onlar için

A- Psoriasis (Sedef)

1- hafif:Vücudun %0-19'unu kaplayan %5
2- Orta:Vücudun %20-49'unu kaplayan %15
3- Şiddetli:Vücudun %50-79'unu kaplayan %30
4- Çokşiddetli: Vücudun %80-100'unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalizepüstüler psöriasis %40

böyle yazıyor bilgin olsun

Üst Alt