Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve omurgada kısıtlılık ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

İnan yazdıklarınızı okurken ağlasam mı, gülsem mi bilemedim. Maşallah tüm hırsınızı benden çıkartmak için han hıraç yazıyı döşemişsiniz. Sorun değil, bu garip başım kimlerden neler işitmedi ki varsın sizin gibi diplomalı olup, her işi yapan, fakat elde etmek istediğiniz sonuca, siz çok farklı yerden bakıyorsunuz,
Tamam engelli ve oranını gösterir raporlu alırken, ötv indiriminden kaçıncı dereceden faydalanabilir diye yazılması gerekir, onu bende biliyorum.

Benim size anlatmak istediğim, eğer yeni tip ehliyet için, yenilemeye başvurmanız gerekiyor, ehliyet yenilemenin, engelli raporu ve içeriğinde yazması gereken ötv den yararlana bilir ibaresinin olmasıyla hiç ilgisi yok, ehliyet yenileme için girilen sağlık kurulu heyeti tamamen bağımsız sadece ehliyeti ilgilendiriyor. Eğer bu heyet, sürücü olamaz ehliyeti askıya alırsa.
İstediginiz kadar diger engelli oran raporunuzda ÖTV den yararlanır yazsın, hiç bir hükmü olmuyor. Sürücü olmayan biri indirimli araç alamıyor ki, ÖTV indirimi olsa dahi alamıyor. Size önerim, en yakın baiye gidin sorun isterseniz. Eminim sizden önce rapor değil Ehliyet isteyeceklerdir.

Ha taşımalı araç alacaksanız da zaten %90 üzeri engelli raporu yeterli.
ÖTV indirmi istemiyorum deseniz dahi Ehliyetiniz olmadan, aldığınız aracı kullanamazsınız.

Son olarak, bende İktisat Fakültesi Mezunuyum, Çalışma Bakanlığında 9 yılı şef olmak üzere 20 yıl hizmet yaptım. Bir çok sivil toplum kuruluşlarında da engellilerle ilgili yönetim kurulu üyeliği yapmışlığım var. Tam 1997 den iti baren de araç kullanan biriyim, Sandığınız gibi cahil ve kafadan sallayan biri değilim.

Allah yardımcınız olsun,
İsterim ben yanılayım, sizin işiniz görülsün, zaman şahid olacaktır herşeye...

@hayat76,

Ben sizin bilginiz yada bilgisizliginizle ilgilenmiyorum tepkim konuya giris sekliniz... neyse uzatmanin anlami yok..ehliyetimin elimden gitme riskinin farkindayim ama o kadr vida yok cok kotu bir durumda degilim saga sola aynalara bakip kullabilirm. Her seyin farkindayim .. ama kıt degilim iciniz rahat olsun

:)
Ben 30 yıldır yollardayım, siz daha benim yarım kadar ancak oluyorsunuz, ayna vs yi takmıyorlar arkadaşım
Çok da tın tın yani, yaşayıp göreceksiniz nasıl olsa, o zaman anlarsınız. Dilerim ki ehliyetinizi alırsınız.
Ama cm, cm hatta gönye ile ölçüm yapıyorlar, vida, ameliyat vs hak getire....
Yeter ki ben yanılayım ve size ehliyetinizi versinler...

Üst Alt