Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve Osteogenesiz İmperfekta için rapor oranı ne olur?

fasilyeee

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkedaşlar merhaba;

2006 yılında yeni yasa dan sonra ilk kez sağlık raporu aldım raporumda teşhis skolyoz ve osteogenesiz imperfekta yazıyordu ve oran olarak %40 aldım geçen senede vergi indirimi almaya başladım ve başbakanlık engelli kimlik kartı aldım.

O zamanlar hastanede çalıştığım için stajyer olarak amacım sadece heyette işimi hemen halledip beyaz kart almaktı o nedenle de çok detaya girilmeden akciğer röntgenim ve muayene ile skolyoz denildi ayrıca cam kemik denilen osteogenezis hastalığım olduğunu ve Baltalimanın da ilaç tedavisi gördüğümü söyledim

2006 da iki bacağımda da diz ve kalça arasında platin mevcuttu bu verilerle %40 aldım
Şuan ise yaklaşık 7 ay önce mecburen sağ kalçamdan koksavara ameliyatı oldum iki kalçamdan da platinler alındı ve sağ kalçama farklı özellikli içten platin konuldu
rapor aldığım dönemde skolyoz nedeniyle solunum ile ilgili sıkıntım yoktu ve bunuda raporda belirtmediler zaten ama şu an aşırı olmasada solunum sorunları yaşıyorum ayrıca hastalığımdan kaynaklanan uzağı net görmeme gibi rahatsızlığım var

Son gelişmeler doğrultusunda rapor oranımı 2. derece yükseltebilme şansım mevcutmudur

Bişi daha aynı rahatsızlıklar koksavara ameliyatı dışında abimde de mevcuttur ama onun sol bacağında yaklaşık 7-8 cm lik kısalık mevcut ve iki kalçadada platin bulunuyor onunda o zamanlar çok sıkıntısı yoktu ve benim gibi kabataslak muayene ile abim de %40 rapor aldı

Osteogenesiz hastalığının tamamen geçme imkanı olmadığı için halen devam etmektedir ve şuan skolyozum s şeklinde ileri derecededir. Son olarak sağ kolumda eskiden oluşan kırık nedeniyle aşırı olmasa da hareket kısıtlığı var bu sorun rapor aldımda da vardı ama dediğim gibi o zamanlar biran önce raporumu alıp işimi bitirmekti bu nedenlede çok detaya girmedim muayene olurken

not :Şuan ki raporum da devamlı ibaresi mevcuttur. (abimin raporunda da)

Net bir şey söylemek mümkün depğil, ama bence evet, rapor oranınız %60'ın üstüne çıkabilir. Sanırım bu arttıtımı emekliliğinizi öne çekebilmek için istiyorsunuz. Ben olsam denerim....

Fikirleriniz için teşekkürler aslında en çok takıldığım konu hastalıklara puan verirken neye göre veriyorlar mesala benim hastalığımdan dolayı kemiklerim de kırılma çok kolay oluyor ve kaynama süreci normalae göre çok daha uzun sürüyor ve dediğim gibi bu kırılma olayı normal insanın çok basit karşıladığı zorlama da benim kemiğimin kırılma olasılığının yanın da incinmesi bile benim birkaç haftama neden oluyor.Ama rapor verilirken genellemeye almışlar hastalık nedir diyelim ki hastalığın adı a kitap ne diyor 30 tamam geç ama dur bakalım bu hastalık bu vatandaşın yaşamını ne kadar etkiliyor neleri götürüyor özellikle iş hayatında nelerle karşılaşıyor demiyorlar

En basiti sadece ben değil çoğu engelli kar yağmasın istiyor hatta bazen yağmur bile hayatımızı karartmaya yetiyor...

Üst Alt