Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve sedef hastalığı için alabileceğim oran nedir?

aydin3434

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

1999 yılında Skolyoz ameliyatım sonrasında yüzde 40 rapor almıştım. Vergi indirim raporu almayı düşünüyorum. Fakat 2005 yılından sonra Balthazard formülüne göre işlem uygulandığı ve oranların düşürüldüğü söyleniyor. Skolyoz oranı yüzde 20'ye düşürülmüş. Tekrar rapor alındığında, daha önceki raporun iptal edileceği ve İstanbul kartında iptal olacağı söyleniyor. Böyle bir durum var mıdır?

Ayrıca bende sedefte bulunmaktadır. Aşağıda sedef hastalığı ile ilgili oranlar verilmiş. Vücudun yüzde 50'sinden kasıt, vücudun her yerini sedefin sarması mı, yoksa vücudun her yerinin belirli bölümlerinde yer alması yüzde 50 için yeterli midir?

Balthazard Formülü
A- Psoriasis (Sedef)

1- hafif:Vücudun %0-19’unu kaplayan %5
2- Orta:Vücudun %20-49’unu kaplayan %15
3- Şiddetli:Vücudun %50-79’unu kaplayan %30
4- Çokşiddetli: Vücudun %80-100’unu kaplayan psöriasis vulgaris ve generalizepüstüler psöriasis %40

Teşekkürler.

aydin3434
Raporunuzu sadece skolyozdan almışsınız.
Balthazard formülü, birden fazla rahatsızlık için verilen ayrı ayrı oranların rapor oranı olarak hesaplama formülüdür. Skolyoza verilen oranın düşmesinin balthazard ile ilgisi yoktur.
İstanbul Kart'ı son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. Sonrasında zaten tekrar rapor isterler.
Vücudun %50 sinden kasıt tüm vücudun %50 sidir.

Ufuk Bey,
Vergi indirimi için, skolyoz ve sedeften muayene olmayı düşünüyorum. Vergi indirim için aldığım rapor düşük çıkarsa, önceki aldığım rapor iptal oluyor mu?

Raporunuz düşük çıkarsa evet son rapor geçerli olur.
Fakat raporu vergi indirimi için gönderilen maliye merkez sağlık kurulu düşürürse bu sadece vergi indirimi açısından geçerli olur, rapor diğer tüm alanlarda geçerliliğini korur.

Üst Alt