Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
skolyoz hastalıgında yüzme ile düzelemınıyormus amilliyattan daha etkılı bı cozum olarak önerebılıyorlarmıs sızce bu dogrumu .? sız ne dusunuyorsunuz bu konu hakkında
Yüzmek kesinlikle iyi gelecektir AMA stilli yüzmek şartıyla! Yani, vücudun doğru şekilde gerilmesi lazım yüzerken... Aksi halde hiç bir işe yaramaz. Onun için, bir yüzme hocasından yüzme dersi almak lazım.
Benim kızımda skolyoz yok diyorlar ama omurga egriligi var diyolar bu nasıl oluyo anlamış degilim ikiside aynı degilmidir ilerlemiş olanlar amaliyat olunca bitiyormu herşey yolunda oluyomu oturamıyan hareket kısıtlılıgı olanda tekrarlamazmı sizce
amelliyatı pek önermiyorlar yanı yuksek derecede skolyozu olmayanlar ıcın .. kızınız sırt ustu yuzme ve pilates yaparsa egrılıgı duzelebılır geçmiş olsun..
Yüzme ve pilates yapısal skolyozu düzeltmez. Sadece ağrıyı azaltabilir ve bir ihtimal eğriliğin ilerlemesini yavaşlatabilir.
Eğer skolyoz teşhisi konulmuş ise ve 45 derecenin üzerinde ise tek çare ameliyat.
Nurten hanım, omurga eğriliğinin iki türü var omurga yana doğru eğrilirse skolyoz öne doğru eğilirse kifoz oluyor. Kifoz içinde skolyoz içinde yüzme çok çok faydalı tabi önemli olan yüzüş şekli biz kızımızda skolyoz var diye 2 sene sırt üztü yüzdürüldük. ama bu işin yüzme hocasını bulunca kızımızda kifozda olduğunu ve yüzüstü yüzmesi gerektiğini söyledi. Yüzüş şekli çok önemli tabi daha önemlisi doğru teşhiş.
ümit bey benim kızıma sıkolyozu yok omurga egriligi var deniliyor benim kızım öne egiliyor ben kendim denize götürüp sırt üstü yüz üstü yüzdürüyorum bol bol elleri geride yüz üstü geriye dogru kalkma çalışıyoruz egzersiz topun üstünde bacaklarında cihazlar düz bi şekilde egilip kalkıyoruz bu işlerin yüzme hocalarını nerden bulabiliriz bursa ayten bozkaya sipastikler hastanesine gidiyoruz orda havuzda hoca var ama bacaklarını egzersiz yapıyor havuzun içinde simitlerin içinde sırt üstü dolaştırıyor ama bi hoca on çocuk hangi birinle başa çıkabilir anca gevşemeleri için ve kaslar güçlensin diye faydası oluyor yorum yazanlar içinde çok teşekkür ederim