Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz'a bağlı ağrılar hakkında deneyimlerinizi yazar mısınız?

birtan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Skolyoz topuk ağrısı yaparmı arkadaşlar, tek taraflı veya çift taraflı..
Skolyoz ameliyatı kaç yaşına kadar olur mesela 45 yaşından sonra platin taktırmanın ve düzleştirmenin etkisi ne olur.
Son sorum ise omurlara paltin takıldığıda rahatsızlık hissi veriyor mu?

Birtan bu ameliyatı oldunmu olacanmı bilmiyorum belirtmemişsin ama ben oldum bu ameliyatı 15 yaşımda şimdi 33 yaşındayım sorularına cevap verim öncelikle ameliyat riskli bi ameliyattır kesinlikle araştırılıp Dr unu bulmak gerek ameliyat olma yaşı var 15 yaş skolyoz ameliyatları vücut artık gelişimini tamamladığı için uygun görülen bi yaş olup ilerleyen yaşlarda ameliyat risk ve iyileşmesi zor olan hatta 25 üstü hastalara bu ameliyat artık geç kalmış sayılmakta.ağrı konusunda platin varsa bir vücut da buna (protest) de dair soğuk havalarda kısmen de olsa platin olan bölgelerde ağrı olmakta.son olarak omurgaya takılan platinler zamanla vücut kabul ettiği taktirde rahatsızlık vermiyor fakat bazı bünyeler platini kabul etmediği için platin kayması yaşana biliyor.
Son olarak ameliyattan sonra hasta 3 gün ve 1 hafta içinde ayağa kaldırılıyor iyileşme süreci de kişiden kişiye değişiyor 1 ay da 15 günde ayağa kalkılıyor ilk ayağa kalkmadaki his sanki sırtında taş dolu bi çanta varmış gibi oluyor ama zamanla normal hâle geliyorsunuz yapmanız gereken bu ilk süreçte ağır kaldırmamak ve kollarınızı sallamamak (halı silkelememek,ağırlık çalışmamak)bunlara dikkat etmek.geçmiş olsun.

Teşekkürederim sevgili papatya..
Yaşım 45. Prf. Dr. Şevki Erdem'e muayene oldum ve ameliyat dedi. Dalında oldukça iyi biri araştırmalarıma göre.. Daha önce 30 larda olan eğrilik 45 çıktığı için ameliyat dedi.

Allah yardımcın olsun Birtan bey gerçekten çok riskli bi ameliyattır şimdiden acil şifalar diliyorum.

Merhaba bende skolyoz hastasıyım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?bende ameliyat olmayı düşünüyorum ama korkularım var.ameliyat sonrası ne gibi sorunlarla karsilasacagim bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Sevgili Birkan bu ameliyatı oldunuz mu???nasıl geçti merak ettim cevaplarsanız sevinirim...

Papatyacım sizin ameliyat sürecinizi ve ameliyat sonrası neler yaşadığını zi Ne gibi hareketler yapıp yapamadığını zi munkunse öğrenmek istiyorum sizin için bir sakıncasi yoksa?

Üst Alt