Birtan bu ameliyatı oldunmu olacanmı bilmiyorum belirtmemişsin ama ben oldum bu ameliyatı 15 yaşımda şimdi 33 yaşındayım sorularına cevap verim öncelikle ameliyat riskli bi ameliyattır kesinlikle araştırılıp Dr unu bulmak gerek ameliyat olma yaşı var 15 yaş skolyoz ameliyatları vücut artık gelişimini tamamladığı için uygun görülen bi yaş olup ilerleyen yaşlarda ameliyat risk ve iyileşmesi zor olan hatta 25 üstü hastalara bu ameliyat artık geç kalmış sayılmakta.ağrı konusunda platin varsa bir vücut da buna (protest) de dair soğuk havalarda kısmen de olsa platin olan bölgelerde ağrı olmakta.son olarak omurgaya takılan platinler zamanla vücut kabul ettiği taktirde rahatsızlık vermiyor fakat bazı bünyeler platini kabul etmediği için platin kayması yaşana biliyor.
Son olarak ameliyattan sonra hasta 3 gün ve 1 hafta içinde ayağa kaldırılıyor iyileşme süreci de kişiden kişiye değişiyor 1 ay da 15 günde ayağa kalkılıyor ilk ayağa kalkmadaki his sanki sırtında taş dolu bi çanta varmış gibi oluyor ama zamanla normal hâle geliyorsunuz yapmanız gereken bu ilk süreçte ağır kaldırmamak ve kollarınızı sallamamak (halı silkelememek,ağırlık çalışmamak)bunlara dikkat etmek.geçmiş olsun.